Nyheter 2020-11-22 Förlust mot Akropolis Förlust mot Akropolis
2020-11-22   Skrivet av:

IK Brage gjorde en klart bättre insats än mot Västerås SK i förra omgången men tyvärr räckte det inte till några poäng i bortamatchen mot Akropolis IF.

Hemmalaget vann tillställningen på ett blåsigt Grimsta IP med 2-1 (2-1) där Brage långa stunder ägde spelet.

-Vi fick mer tid än senast och matchplanen fungerade bra offensivt, vi skapar tillräckligt efter vad man kan begära, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää.

 

Hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter dryga tio minuter i första halvleken när Victor Söderström omarkerad kunde sätta bollen i nät, innan Robbin Sellin med ett hårt skott kvitterade till 1-1.

 

Men med knappa tio minuter kvar av första fyrtiofem var det hemmalaget som på nytt satte sig i förarsätet och åter var det försvarsspelet som inte klickade när tunga Adhavan Rajamohan fick för mycket utrymme i boxen och tämligen enkelt kunde göra 2-1 mellan benen på en Bragespelare.

-Defensivt är det småsaker och målen vi släpper in som jag inte nöjd är nöjd med, säger Saarenpää.

 

I andra halvleken jagade Brage ett kvitteringsmål men hade svårt att skaka fram de riktigt heta chanserna. Närmast var inhopparen Anton Lundin med dryga tio minuter kvar men duktige Samuel Brolin kunde rädda avslutet till hörna.

-Det gäller att få till genombrottspasset och det fick vi inte. Vi skapade en del chanser i andra men sista hotet lyckades vi inte med, menar Klebér Saarenpää.

 

Brage ligger kvar på sin sjunde plats, men i och med Akropolis seger kan det som bäst bli en sjätteplats i tabellen.

 

Brage öppnade matchen bäst och hade bra kontroll på händelserna första tio. Därför kom det som en överraskning när Akropolis tog ledningen i matchen när anfallaren Victor Söderström, framspelad av Martin Falkeborn, enkelt kunde sätta 1-0 till vänster om Adrian Engdahl i 11:e matchminuten.

-Där ska vi göra det bättre, konstaterar Klebér Saarenpää.

 

Brage hade ett bra kvitteringsläge efteråt när Moses Makasi, för dagen mittfältare, stötte fram på Robbin Sellins högerhörna men avslutade någon meter utanför.

 

Brages engelsman gjorde en fin insats i sin mittfältsroll och låg bakom flera farligheter.

-Jag gillar att spela där, även om det kanske inte var min bästa match, så hoppas jag få fler möjligheter, menar Makasi.

 

Moses var besviken att man inte kunde utnyttja målchanserna på ett bättre sätt.

-Vi skapade mycket chanser, men vi tog inte tillvara på dem och därför förlorade vi.

 

Brage skulle få utdelning i 19:e matchminuten. Oscar Lundin hann upp en boll vid kortlinjen och spelade snett inåt bakåt till Robbin Sellin som nöp till direkt, 1-1.

-Ett jättefint anfall och mål som Sellin gör, konstaterar Klebér Saarenpää.

 

Matchen böljade fram och tillbaka med lägen för båda lagen. Runt 30-minutersstrecket hade först Oscar Lundin ett bra läge, men fick ingen fart på nicken och kort efter var Noa Williams siste man på bollen efter ett fint anfall, där också Kristian Andersen var inblandad, men utmärkte Samuel Brolin gjorde en fin räddning vid första stolpen.

-Jag tänkte först lägga in den i bortre, säger Williams om den missade målchansen, men som i övrigt gjorde en bra match och tog mycket initiativ.

-Det kändes okay, men jag kan extremt mycket mer säger 18-åringen som gör sin första riktiga säsongen i Brage.

-Det har varit en rolig säsong och mitt första år som senior. Men det finns mycket jag kan göra bättre. Det finns jätteduktiga spelare i laget som jag försöker lära mig så mycket som möjligt av.

 

I stället för Bragemål fick Noa Williams se Akropolis ta ledningen på nytt, när Adhavan Rajamohan från nära håll satte 2-1 i 36:e minuten, åter var det Martin Falkeborn som fick en assist efter att han utmanat på sin vänsterkant.

-Det var en ”en-mot-en” duell och mycket folk i straffområdet när han gjorde målet, säger Saarenpää som menar man kunde undvikit målet.

 

Noa Williams tyckte de båda baklängesmålen lite tog udden av laget.

-Deras 0-1-mål kom från ingenstans. Det var två bakslag för oss. Jag tycker annars det var en ganska jämn match men att de gör fler mål än oss som gör att de vinner.

 

Hemmalaget fick luft under vingarna efter ledningsmålet och en frispelad Oscar Pettersson var nära öka på ledningen men Adrian Engdahl gjorde en fin räddning.

 

Brage hade gjort tre förändringar i startelvan sedan matchen senast mot Västerås. Lukas Hiltunen och Alexander Ekblad tog plats i backlinjen, medans Robbin Sellin var tillbaka på mittfältet. På bänken fanns ungtupparna Yassin Hawat, 17 år och Abiener Teklesenbet, 16 år, som båda gjorde sin andra matcher på bänken.

-Vi har en lite tunn trupp just nu, säger Saarenpää, som förutom Anton Lundin bytte in Pontus Jonsson i slutet av matchen.

 

I jakten på en kvittering fyllde Brage på med mycket folk i andra halvleken och tryckte tillbaka hemmalaget.

 

Brages Moses Makasi tog flera offensiva löpningar från sin mittfältsroll och skapade flera bra lägen åt medspelarna.

 

Som vanligt när ett lag anfaller med mycket folk öppnar det för kontringar. När Brage tryckte som mest hade både Victor Söderström (skott över) och Oscar Pettersson (enhandsräddning av Adrian Engdahl) bra möjligheter för hemmalaget att öka på ledningen.

 

Trots klart bollövertag för Brage i andra halvleken hade man svårt att få fram några hundraprocentiga målchanser.

-Vi försökte såga oss fram några gånger. Annars var matchbilden som i den första att vi hade mycket boll, säger Noa Williams som betonar vikten av avsluta serien snyggt.

-För oss som grupp betyder det extremt mycket. Varje match är viktig i fortsättningen.

 

Sista tjugo hade Akropolis bra kontroll på händelserna mot ett Brage som inte orkade att hålla pressen uppe.

 

Bästa kvitteringschansen fick inhopparen Anton Lundin som skapade sig ett bra skottläge centralt i straffområdet, men där Samuel Brolin snyggt med ena handen kunde rädda djupt vid sin högra stolpe.

 

Sett till spelet där Brage visade prov på ett bra anfallsspel, plus bra inställning, var laget värda minst en poäng. Något som Moses Makasi håller med om.

-Jag tycker vi förtjänade tre poäng. Förutom de två billiga målen som vi släpper in, så skapade vi flest målchanser och var det bättre laget. Vi är nöjda med offensiven, men försvarsspelet kunde varit bättre.

 

Även om Moses återigen var en av Brages bästa spelare, och nöjd över sitt eget dagsverke, tycker han det inte är mycket värt när det blev förlust.

-Det spelar ingen roll om det gick bra för mig, då det är lagets insats som räknas. Nu är det bara att komma tillbaka till träningsplanen och försöka igen.

 

Brage möter i nästa omgång, kommande söndag, AFC Eskilstuna på hemmaplan.

 

 

Text: Olov Lindgren

Foto Toppbild: Jesper Zerman


Lämna kommentarer

Akropolis IF-IK Brage

Akropolis IF-IK Brage 2-1 (2-1)

Mål: 1-0 Victor Söderström (11), 1-1 Robbin Sellin (19), 2-1 Adhavan Rajamohan (36)

Varning Brage: Robbin Sellin.

Domare: Kastriot Gerxhallu. Assisterande domare: Conny Hugman, Andreas Janssson.

 

Akropolis (4-5-1): Samuel Brolin-Martin Falkeborn, Marcus Haglind Sangré (K), Jens Jakobsson, Cesar Weilind-Oscar Pettersson (Linus Mattsson, 69), Mauricio Albornoz, Nicklas Maripuu, Adhavan Rajamohan (Mattias Bouvin, 61), Marcus Burman- (Lamine Nekrouf, 89), Victor Söderström (Andrew Stadler, 61). Ersättare: Viktor Strand, Sebastian Ungman Backlund, Daniel Ek.

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Pontus Hindrikes Bergström, Alexander Zetterström, Alexander Ekblad, Lukas Hiltunen-Robbin Sellin (K), Moses Makasi, Oscar Lundin, Noa Williams (Pontus Jonsson, 84)-Kristian Andersen, Leonard Pllana (Anton Lundin, 76). Ersättare: Carlos Garcia, Victor Astor (mv), Yassin Hawat, Abiener Teklesenbet.

 sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.