Nyheter 2017-09-17 Förlust mot Akropolis IF Förlust mot Akropolis IF
2017-09-17   Skrivet av:

Akropolis IF vann seriefinalen med 3-2 (2-0) mot IK Brage. Det betyder att spänningen fortfarande i allra högsta grad hålls vid liv i toppen av norrettan. Brage tränaren Bengt Ottosson tyckte, trots förlusten, att laget visade vilja under största delen av matchen.

-Vi försökte kämpa, och grabbarna slet hela tiden.

 

I och med seriefinalens slutresultat så krympte Brages försprång i toppen till Akropolis, till sju poäng. Akropolis , å sin sida har Umeå fem poäng bakom sig.

 

Ett Bragemisstag ledde till hemmaledning med 1-0 i första halvlek. Och när Akroplis forward Alagie Sosseh utökade till 2-0 efter 35 minuter, började hemmapubliken tro på vinst. Hoppet blev inte mindre när serietvåan utökade till 3-0 efter paus. Att sedan Brage i slutminuterna sprattlade till två gånger om, när Stefan Ilic och Johan Eklund reducerade till 3-2, hjälpte inte denna kväll.

 

Brage inledde matchen med mycket bollar upp till Johan Eklund som agerade targetplayer. En taktik som Bengt Ottosson, hade inristat i sin matchplan.

-Vi skulle inleda enkelt då vi förstod de skulle lägga sig lägre och ha ett kontringsspel, och vi skulle inte bjuda på bollar så de kunde ställa om. Jag tycker också vi är konsekventa i det spelet till en början. Men ju längre matchen pågår tappar vi.

 

Det var också Johan Eklund som hade bortalagets första målchans efter fyra minuter när han fick ett avslut som emellertid inte vållade hemmakeepern Simon Lundgren några svårigheter.

 

Brages uppspel skedde till största del på högerkanten, och Stefan Ilic som började lovande, hade ett bra läge efter en hemmaförsvarare tappat balansen.

 

Akropolis oroade en del när man kom till anfall. Eyasu Alameyehu gav prov på individuell kvalité , när han bröt in från kanten, och avlossade ett skott som vissa i publiken trodde var mål, men bollen gick i burgavalen. En händelserik första tio minuters inledning av matchen, slutade med att Brage tappade bollen på egen planhalva och Nicklas Lindqvist enkelt kunde placera in bollen vid stolpen, efter förspel från Konstantinos Stavrothanasopoulus, fram till 1-0.

-Vi blir lite för omständliga ramför deras backlinje. Sedan är de jätteskickliga framför vår backlinje, och vi tappade boll, säger Bengt Ottosson.

 

Båda lagen slarvade en del i passningsspelet, även om Brage ägde lite mer boll. Johan Eklund hade en dubbelchans inom loppet av tre minuter strax före halvtimmens spel.

 

Akropolis Emmanouil Nikolakakis spelade mycket bra i hemmaförsvaret och gjorde flera brytningar, bland annat när Eklund var framme och oroade.

-När man måste tackla och bryta, betyder det egentligen man kommit fel. Men som du säger gjorde jag några riktigt bra brytningar, säger Nikolakikis som tidigare spelat i olika grekiska klubbar, och nu gör sin första säsong i Sverige, och stortrivs i Akropolis.

-Jag gillar hur det är i Sverige, och på det sätt laget spelar. Vi har en tränare som implanterat en spelidé. Sedan är vi som en familj i Akropolis. Idag tycker jag vi gör en bra match i 90 minuter. Idag tycker jag laget var vår bästa spelare, säger Nikolakikis när han får frågan om vem han tyckte var bäst i sitt Akropolis.

 

Benjamin Hjertstrand som senast mot Assyriska gjorde ett frisparks mål, var nära hitta rätt från långt håll i mitten av halvleken.

-Jag satte en frispark senast, och det var nära. Men idag var det stolpe ut.

 

Har du någon förklaring varför det gick som det gick idag?

-Fotboll är fotboll. Förra matchen vann vi då de (Assyriska) hade mest boll. Idag hade vi det, men förlorade. Det är konstigt. Idag hade vi några halvlägen, men kommer inte igenom, och istället får de några billiga mål, då blir det tuff säger Benjamin Hjertstrand.

 

Hur var tändningen inför matchen?

-Vi är alltid laddade. Vi vill vinna alla matcher. De var tvungna att vinna, så nu är det riktigt tungt.

 

Istället så utökade hemmalaget till 2-0, när Alagie Sosseh nickade in bollen efter en rörig situation i straffområdet.

-Det är ett inlägg som Manolo (Nikolakikis) slår på Nicklas (Lindqvist), som klackar den på bortre så den studsar upp. Det är en nickduell med mittbacken som jag vann, säger Sosseh efter sitt elfte mål för säsongen. Den 31-årige svenskgambianen hoppas att laget nu ska kunna utmana Brage på allvar.

-Vi vill klättra upp. Det är väl sju matcher kvar och inget är omöjligt. Idag tycker jag vi var bättre än Brage i både första och andra halvlek, och kunde ha gjort fler mål. I slutet blir vi bekväma och Brage är ett bra lag, och vi slappande av.

 

Hur betygsätter du din egen insats på en skala 1-5?

-En trea. Jag sliter mycket och gör mål, säger Alagie Sosseh.

 

Brage visade att man inte skulle ge upp frivilligt, och startade den andra halvleken med bollövertag, som tyvärr snart ebbar ut.

-De får efter 1-0 en matchbild där de kan krypa hem och ligga på kontring. Vi kommer inte igenom det förrän på slutet, då vi skapar chanser säger Ottosson.

 

Ganska snart visade Akroplis att det var en match där man skulle sälja sig dyrt. Ofta kom det vitklädda hemmalaget fram på kanterna. Victor Söderström visade flera gånger upp sin speed på vänsterkanten. Inhopparen Maldin Ymeras mer eller mindre punkterade matchen när hans nick efter en timmes spel betydde 3-0. Flera gånger kom hemmalaget enkelt fram till målsituationer med sitt inläggsspel från kanterna.

 

Matchen som såg avgjord ut, skulle dock få nerv i slutet. Stefan Ilic kunde skjuta in reducering till 3-1med tre minuter kvar. Och i den 90:e minuten framspelade Alexander Zetterström Johan Eklund, som satte pannan till fram till 3-2. Närmare så kom inte Brage, även om Anton Lundin hade en nick i ribbans överkant från en snäv vinkel.

 

Benjamin Hjertstrand tror att förlusten betyder extra tändvätska till nästa match mot Nyköping.

-Nu får vi vara tjuriga idag och imorgon. Det brukar bli bra efter en sådan här match.

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

Akropolis IF – IK Brage

Akropolis IF – IK Brage 3-2 (2-0)

Mål:  1-0 Nicklas Lindqvist (9), 2-0 Alagie Sosseh (35), 3-0 Maldin Ymeras (61), 3-1 Stefan Ilic (87), 3-2 Johan Eklund (90)

Varningar; Akroplis:  Adrian Pettersson, Konstantinos Stavrothanasopoulos, Alagie Sosseh  Brage: Benjamin Hjertstrand.

Domare: Haris Memisevic, Göteborg.

Publik: Ca 300 (Spånga IP).

 

Akropolis IF: Simon Lundgren- Emmanouil Nikolakakis (Alex Simovski, 76),Kosmas Gezos, Sebastian Ludzik, Victor Söderström-Adrain Pettersson, Marcus Haglind Sagré-Nicklas Lindqvist (Maldin Ymeraj, 45),Eyasou Alemayouh (Nicola Vasic, 64), Konstantinos-Alagie Sosseh.

 

Ersättare:Filip Anger, Cesar Wejlid, Adhavan Rajamohan, Atosh Elmi.

 

 

IK Brage: Peter Rosendal-Pontus Hindrikes, Alexander Zetterström, Carlos Garcia (Gustav Sundström, 51), Simon Stenberg-Ardian Rexhepi (Linuis Zetterström, 63), Benjamin Hjertstrand, Erik Nilsson (Memocan Elalmis, 88), Anton Lundin-Stefan Ilic-Johan Eklund

 

Ersättare: Ludvig Larsson, Viktor Bergh, Rasmus Lindgren, Viktor Adebahr.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.