Nyheter 2020-06-22 Förlust mot GIF Sundsvall Förlust mot GIF Sundsvall
2020-06-22   Skrivet av:

IK Brage inkasserade årets andra raka förlust under måndagskvällen, som slutade 1-2 (0-1) mot GIF Sundsvall på Domnarvsvallen.

IK Brage gjorde en klart godkänd insats i hemmapremiären mot ex-allsvenska ”Giffarna”.

-Vi spelade bra och försökte göra vårt bästa, säger Brages Bantu Mzwakali, som tog en plats i startelvan

 

Klebér Saarenpää hade gjort två förändringar i startelvan jämfört med premiären mot Degerfors. Förutom Mzwakali fick Noa Williams börja matchen och båda var två initiativrika i hemmalaget.

 

Matchhjälte blev dock Sundsvalls Pontus Engblom, som gjorde gästernas båda mål. Anfallaren, som var osäker startande efter en skada i premiären mot Umeå FC, inledde målskyttet i 24:e matchminuten med att göra 0-1.

 

Efter en jämn första halvlek öppnade hemmalaget bäst efter paus och Anton Lundin kvitterade till 1-1. Men det blev alltså Engblom som fick sista ordet när han avgjorde till Sundsvalls fördel med sitt 1-2-mål i 55:e minuten.

 

Bantu Mzwakali var nöjd ändå över lagets insats, men förstås inte med resultatet.
-Vi spelade bra. Men man blir straffad på misstagen, vi behöver minimera dem.

-Jag tycker vi pressade dem bra och förtjänade att vinna i dag.

 

Efter en jämn inledning där lagen kände på varandra jobbade sig Brage in i matchen genom flera bra löpningar. Noa WiIlliams hade ett avslut över som kunde resulterat.

-Det kan se lite avvaktande ut, säger Klebér Saarenpää om upptakten av matchen, där lagen inte kom fram till några heta målchanser.

-Det är två bra lag. När man väl får bollen så är det svårt att få tag på motståndarna. Man ”knackar” runt bollen. Men vi tar bra ytor och det är det vi vill göra. Men tyvärr är det inte riktig kvalitet på det sista genombrottet och att vi får en slutprodukt, menar Bragetränaren.

 

I stället var det Giffarna och Pontus Engblom som gjorde 0-1 halvvägs in i halvleken. Engblom fick till ett bra skott en bit utanför straffområdet som Adrian Engdahl inte nådde.

 

Brage avslutade första halvleken med att trycka på framåt.

 

Bantu Mzwakali, framspelad av Robbin Sellin, hade ett avslut som täcktes till hörna. Nämnda Mzwakali visade sin löpstyrka när han hann upp en boll vid kortlinjen och passade snett inåt bakåt till Noa Williams, som inte nådde bollen före Sundsvallsförsvararen.

 

Sydafrikanen kommer bli nyttig för Brage med sin snabbhet och löpstyrka.

-Det kändes bra. Jag sprang och jobbade. Jag vet vad jag kan. Jag tar det steg för steg och har fortfarande mycket att ge till laget, menar Bantu.

 

I den andra halvleken visade båda lagen upp bra anfallsfotboll.

 

Brage inledde med hög press på Sundsvall, och kvitteringen 1-1, genom ett kanonskott från Anton Lundin, kom när André Kamp vunnit bollen på mitten och bortaförsvaret var desorienterat.

 

Då hade det bara gått fem minuter av andra halvlek och Brage hade tagit över matchen.

-1-1 var frukten av ett bra presspel, och många som tar löpmeter på ett bra sätt. Vi blir belönade av det. Tyvärr klantar vi till det vid 1-2. Det gäller att vara mentalt starka för att komma tillbaka. Det räckte inte idag, säger Klebér Saarenpää.

 

Minuten efter kvitteringen lade Robbin Sellin en frispark ett par meter utanför straffområdet, som tyvärr smet utanför kryssribban.

 

När Sundsvall var i gungning, och Brage hade tagit över spelet, åkte man på en kalldusch.

 

Efter Brageslarv kunde Pontus Engblom enkelt göra 2-1, i matchminut 55, efter det att Albin Palmlöv i en kontring passat bollen i sidled istället för att gå på eget avslut.

 

Den återstående dryga halvtimmen, bjöd på ett jämnt spel. Hemmalaget jobbade och slet, och närmast en kvittering var André Kamp, fem minuter före ordinarie tids slut. Avslutet vid första stolpen, räddades förtjänstfullt av Andreas Andersson.

 

Det ska också sägas att GIF Sundsvall gjorde det svårt för Brage att komma till bra målchanser.

-Stundtals gör vi det bra, men lyckades inte slå ut vår gubbe för att öppna upp det på riktigt, säger Bragetränaren, som i slutminuterna kastade in Christian Kouakou.

-Jag var tvungen att göra något. Folk går på knäna lite. Jag hoppas hans skada inte blev förvärrad.

 

Trots förlusten menar Bantu Mzwakali att det finns positiva saker ta med sig.

-Att vi lyckades komma tillbaka efter 0-1, och pressa dem ordentligt. Alla gav hundra procent, men tyvärr blir vi straffade idag på våra misstag.

 

Highlights från matchen (Bilder från Dplay):

 

Nästa match är på söndag borta mot GAIS på Gamla Ullevi.

 

Text: Olov Lindgren

Foto toppbild: Henrik Hansson

Redigering: Robin Laszlo


Lämna kommentarer

IK Brage - GIF Sundsvall

K Brage-GIF Sundsvall 1-2 (0-1)
Målen: 0-1 (24) Pontus Engblom, 1-1 (51) Anton Lundin, 1-2 (55) Pontus Engblom.
Varningar, IK Brage: Carlos Garcia, Andre’ Kamp, Oscar Lundin,Pontus Jansson. GIF Sundsvall: Juan Jose’ Ciercoles Sagra
Domare: Fredrik Hansson

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Robbin Sellin(Pontus Jonsson,77), Mattias Liljestrand, Carlos Garcia Ambrosiani, Alexander Zetterström (Alexander Ekblad,68)-Noa Williams (Christian Kouakou,88) , Oscar Lundin, André Kamp, Bantu Mzwakali(Nikita Kashaev,77)-Leonard Pllana, Anton Lundin. Ersättare: Victor Astor(mv), Karl Johansson, Lukas Hiltunen.

 

GIF Sundsvall (4-3-3): Andreas Andersson-Dennis Olsson, Alexander Blomqvist, Anton Eriksson, Johan Andersson (Tobias Eriksson,81)-Oliver Berg, Juan Jose’ Ciercoles Sagra,Pontus Silwer-Albin Palmlöv (Jesper Carström, 60), Pontus Engblom, Johan Blomberg. Ersättare: Lloyd John Saxton(mv),Marc Mas Costa, Tobias Eriksson, Paya Pichkah, Teodor Stenshagen, Niklas Dahlström.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.