Nyheter 2020-10-17 Förlust mot Halmstads BK Förlust mot Halmstads BK
2020-10-17   Skrivet av:

Det blev inga poäng för IK Brage, när man på lördagseftermiddagen ställdes mot Halmstad BK på Örjans Vall.

HBK vann relativt komfortabelt matchen med 2-0 (2-0).

-De är mycket tyngre än oss sista tredjedelen, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää, efter matchen om motståndet.

 

Bortamatch på Örjans Vall är onekligen en av seriens tuffaste uppgifter. Halmstad gjorde matchens båda mål under första halvlek. Efter paus stod Brage för en bättre insats, men trots en del chanser, saknades ”pricken över i:et”.

-Halmstad vinner matchen rättvist, understryker Klebér Saarenpää.

 

Brage kom till matchen mot serietvåan med gott självförtroende efter den fina insatsen senast mot Degerfors. Inledningsvis såg det också bra ut, då man ofta låg rätt i positionerna på egen planhalva, vilket gjorde att Halmstad inte kom till några vassa chanser.

 

Lagkaptenen Robbin Sellin säger att man äntrade Örjans Vall med en bra känsla efter Degerforsmatchen.

-Vi har bra form, och vi kände att vi inte har någonting att förlora. Vi möter ett bra lag, visst, men vi ville gå in och köra, säger han.

 

Från ingenstans tog HBK ledningen med 1-0 efter 19 minuter när Emil Tot Wikström med ett skott som via båda stolparna gick i mål bakom Adrian Engdahl. Målet blev som en väckarklocka för IKB som sedan tog hand om spelet i tio, femton minuter, men utan att komma till några heta målchanser.

-De hade en hög press, och en bra speluppbyggnad. Vi lyckades inte slå ut deras lagdelar. Vi missar i mottagningarna, och tyvärr får de enkla mål, suckar Saarenpää.

 

Hemmalaget visade varför man har släppt in minst mål i serien, då IKB under första halvleken inte lyckades skaka fram en enda kvalificerad målchans. Brage som ofta haft ett anfallsvapen i snabba omställningar, slog bort för många passningar i sina uppspel.

 

Robbin Sellin, tyckte också att man inte fick till det i anfallsspelet.

-Efter 1-0 började vi spela lite grann, och vi hade okay ”possession” i vissa lägen. Men vi skapade inga chanser, även om vi har boll och löser deras press på ett bra sätt, men vi måste bli farligare därifrån. Vi lyckades inte hota dem i nästa steg. Det är vi där framme som får bära ansvaret, samtidigt som de där bak står för bollarna.

 

Efter dryga halvtimmen blev underläget än värre när formstarke veteranen Mikael Boman, utökade ledningen till 2-0 efter Brageslarv.

 

Det var ett mål som grämde Brages back Pontus Hindrikes.

-Det är jobbigt, då det är en miss i kommunikationen. Även första målet var det, även om det är individuellt skickligt. I andra försökte vi driva på mer, och skapade lägen. Sedan gör Halmstad det bra som stänger ner matchen, säger ”Hinken”.

 

Tvåmålsunderläge i halvtid, och för att göra match på allvar, behövde IKB ett tidigt mål. Och det fanns bud på utdelning. Men tyvärr var det här en match där effektiviteten saknades. Noa Williams tog ett steg längre upp i banan, och bildade nästan ett tremanna anfall med Douglas Karlberg och Leonard Pllana.

 

Douglas Karlberg fick chansen att krympa underläget, efter en inlägg från Robbin Sellin, men fick se sin nick gå högt över hos Malkolm Nilsson. Kort därefter, i den 55:e minuten, skapade sig också Leonard Pllana ett näst intill friläge, och fick hårt trängd iväg ett avslut som tvingade HBK-keepern till en bra räddning. Där kändes det som Brage hade behövt fått utdelning, för att få med sig någon poäng hem.

 

Grönvitt spelade jämnt med Halmstad, men fick ingen fart i anfallsspelet, vilket gjorde det svårt ta sig igenom ett tätt spelande hemmaförsvar. Klebér Saarenpää tyckte att Halmstad kunde spela på säkerhet.

-De behövde inte ta ett steg upp. De kan försvara sin tvåmålsledning , och behövde inte skapa chanser.

 

Efter dryga halvtimmen fick Brage till en sällsynt spelvändning i matchen, och Leo Pllana fick iväg ett skapligt avslut. Halmstad gjorde inte mer än vad som krävdes, för att behålla sin ledning. I den 86:e minuten, fick Robbin Sellin chansen att spräcka nollan, men fick se sitt avslut smita utanför den högra stolpen.

-Bollen studsar upp och jag får den på utsidan foten, och den går några centimeter utanför stolpen. Det blir så man inte är van med studsarna. Det är bara att lära sig hantera det, menar Sellin.

 

Efter 0-0 senast mot Degerfors fanns förhoppningen att Brage skulle ta poäng mot ett av seriens bästa lag. Men hallänningarna visade sig vara för bra den här dagen.

 

Vad tycker du skiljer er från att vinna mot topplagen?

-Degerfors och HBK är två bra lag som har kontinuitet i laget och de trummar på bra. Vi har inte haft det i år, då vi har haft skavanker, och fått jobba i uppförsbacke och motvind. Sedan kan man bli stärkt av det, och det kommer något bra ur det. Men just nu är vi inte på deras nivå.

 

Nu gäller det att ta nya tag. På fredag väntar hemmamatch mot Ljungskile och Pontus Hindrikes hoppas man då ska växla in på vinnarspåret igen.

-Vi går för vinst i alla matcher, för vi vill komma högt upp i tabellen. Det är sju matcher kvar.

 

Text: Per Lindgren

Foto toppbild: Niclas Jönsson – Bildbyrån


Lämna kommentarer

Halmstad BK-IK Brage

Halmstad BK-IK Brage 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 (19) Emil Tot Wikström, 2-0 (33) Mikael Boman.

Varningar: HBK: Erik Ashlstrand, Thomas Boakye .

Domare: Joakim Östling.

 

Halmstad (4-4-2) Malkolm Nilsson Säfqvist-Andreas Bengtsson, Andreas Johansson, Joseph Baffoe, Thomas Boakye-Emil Tot Wikström (Simon Lundevall, 76), Jonathan Svedberg, Joel Allansson, Samuel Kroon-Mikael Boman (Erik Ahlstrand, 90), Sadat Karim. Ersättare: Alexander Berntsson, Malte Påhlsson, Dusan Djuric, Edvin Kurtuluis, Alexander Johansson.

 

Brage (4-4-2) Adrian Engdahl-Lukas Hiltunen, Alexander Ekblad (Mattias Liljekvist, 67), Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes-Noa Williams (André Kamp, 67), Moses Makasi (Pontus Jonsson, 87), Oscar Lundin, Robbin Sellin (Bantu Mzwakali, 87)-Douglas Karlberg, Leonard Pllana. Ersättare: Carlos Garcia , Victor Astor.

 sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.