Nyheter 2021-09-05 Förlust mot IK Sturehov Förlust mot IK Sturehov
2021-09-05   Skrivet av:

I en svängig match blev det förlust för IK Brage på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen mot IK Sturehov med 1-2 (1-0).

-Lite snöpligt kan man tycka, konstaterade Bragetränaren Fredrik Bengtsson kort efter slutsignalen.

 

Segern betydde att Sturehov övertog Brages femteplats i tabellen, och att avståndet till tvåan Säffle alltjämt är nio poäng, dock har Brage en match mindre spelad.

 

Vi kom till mötet mot tabellsexan med två oavgjorda matcher. I en chansfattig första halvlek var det grönvitt som hade ett knappat spelövertag.

 

IKB tog också rättvist ledningen med 1-0 i slutet av halvleken, innan Sturehov flyttade upp positionerna i andra och kunde vända och vinna med 1-2 där det avgörande målet kom efter ett självmål.

 

Med sitt metodiska passningsspel sökte Brage inledningsvis ytor för att hota i Sturehovs straffområde. Efter dryga kvarten kom matchens första målchans efter att Jennifer Ermesjö startat ett ett anfall, men där både Johanna Yakoub och Anna Stenquist Foberg inte lyckades få bollen i nät bakom Alice Hultman i Sturehovmålet.

 

Med sitt tålmodiga spel, ofta med ett eller två tillslag, var det hemmalaget som hade kontroll på matchen första timmen.

 

Förutom ett fint kortpassningsspel, varierade vi med längre bollar. Efter knappa halvtimmen var ett långt uppspel från Linn Mattsson till Johanna Yakoub nära att resultera, men Hultman kunde nypa bollen framför fötterna på Brageanfallaren.

 

Gästerna, som satsade på snabba spelvändningar, till målfarlige Alma Lerjeryd längst fram hade svårt komma till några heta lägen före pausvilan. Bästa läget för gästerna hade nämnda Lerjeryd med ett skott som Alexandra Sjölander tippade till hörna.

 

IK Brage skulle spräcka målnollan i den 38:e matchminuten. En frispark från Linn Mattsson hittade Johanna Yakoub som enkelt kunde rulla in 1-0, säsongens tredje fullträff för 19-åringen.

 

Det var också nära 2-0 i slutet av första akten när Anna Sandin försökte klacka in bollen, men fick ingen ren träff. Hemmalagets ledning i paus var fullt rättvis.

-Vi är nöjda med första halvleken, säger Fredrik Bengtsson.

 

Sturehov flyttade upp spelet i andra halvleken, samtidigt som Brages spel blev mer avvaktande. Inte oförtjänt kvitterade gästerna till 1-1 i den 61:e matchminuten, när hala Alma Lerjeryd från högerkanten hittade en lucka i Alexandra Sjölanders bortre burgavel. Lerjeryds åttonde mål för säsongen.

-De sätter högre press på oss i andra halvlek, där vi har lite svårare att spela genom dem.

 

Hemmalagets försvarsspel, som tidigare under matchen var hur stabilt som helst, såg stundtals stressat ut. Samtidigt hade man inte lika lätt att komma till anfall.

-De klev lite högre och vi hade svårt att lösa upp de knutarna, säger Bengtsson.

 

Brage hade chansen ta ledningen i den 73:e matchminuten men Thilda Johanssons nick träffade ribban. Nämnde Johansson hade verkligen inte marginalerna med sig, då hon olyckligtvis styrde in 1-2 bakom Alexandra Sjölander med mindre än tio minuter kvar som betydde att Sturehov kunde ta hand om alla tre poäng.

 

Om Brage hade marginalerna med sig i bortamötet mot Närkelaget, så var det tvärtom idag.

-Det är två jämna lag. Vi mötte dem borta och vann med 2-1 och de missade straff i slutminuterna. Nu låg det lite till deras fördel att vi fick bjuda på ett självmål. Två jämna lag med varsin halvlek, sammanfattade Fredrik Bengtsson som tyckte ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist.

 

Nu väntar ett tufft schema närmast framöver med de två topplagen i serien på agendan. Redan på onsdag väntar suveräna tabellettan Hertzöga BK (25 poäng), och nästa veckoslut är det bortamatch mot Säffle (23 poäng).

-Nu är det bara upp på hästen igen. Det blir kul att möta serieledarna här hemma. Det kommer nog bli en annan typ av matchbild. De är ett offensivt lag så vi kommer nog få jobba med försvarsspelet, mer att flytta och hålla positionerna bättre och orka med pressen. Vi får nog jobba lite annorlunda där. Sedan väntar Säffle, så det kommer bli tufft. Men det är bara att gilla läget.

 

Förlusten idag mot Sturehov betyder att Brage står kvar på sina 14 poäng. Men Fredrik Bengtsson tittar inte så mycket i tabellen utan förhåller sig istället till ett mer längre perspektiv.

-Vi får jobba efter det vi har och ta match för match. Det är tråkigt att säga. Vi får försöka utveckla laget och det är första året vi jobbar ihop. Serien i sig är lite ojämn och splittrad, men om vi fortsätter att gnugga på så kanske vi har häng på dem däruppe.

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

IK Brage-IK Sturehov 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 Johanna Yakoub (38), 1-1 Alma Lerjeryd (61), 1-2 (82) självmål.

Domare: Alireza Alavi. Assisterande domare: Rebecca Lundin, Kaniwar Ayik.

 

IK Brage: Alexandra Sjölander-Luna Hermansson, Thilda Johansson, Frida Halvarsson-Anna Linh Stenquist Foberg (K), Maja Andersson, Linn Mattsson, Jennifer Ermsjö-Anna Sandin Joanna Snell, 58), Johanna Yakoub, Clara Zettervall (Lisa Ewensson, 83).

Ersättare: Clara Lönntorp, Ann-Sofie Andersson, Ida Karlsson.

 

IK Sturehov: Alice Hultman-Pailia Kristensson, Esther Järliden, Sofie Björklund, Rebecca Öhman (K)-Line Hammarland, Felicia Holgersson, Alexandra Laini Bovellan, Ida Hammarlund-Alma Lerjeryd, Elin Ahlnäs (Emelie Norberg, 77).

Ersättare: Ella Östlund, Emelie Larsson, Ebba Frick.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.