Nyheter 2020-10-26 Förlust mot J-Södra Förlust mot J-Södra
2020-10-26   Skrivet av:

Brage lyckades inte ta några poäng, när grönvitt under måndagskvällen mötte Jönköping Södra.

Brage stod för en bra första halvlek, men efter paus var smålänningarna det bättre laget, och vann matchen komfortabelt med 1-4 (1-2).

-De nöter ner oss och är vassare sista tredjedelen. Vi orkade inte hålla ihop det, säger Klebér Saarenpää, efter förlusten.

 

En Bragevinst var ett måste för att hålla hoppet levande, om en kvalplats till allsvenskan. I och med förlusten skiljer det nu 15 poäng upp till Jönköping.

 

Brage kom till matchen med den enda förändringen, sedan senaste matchen, att en krasslig Adrian Engdahl ersattes i målet av Peter Rosendal, som därmed fick säsongsdebutera i seriespelet.

 

Hemmalaget öppnade starkt och Jönköping fick inte låna bollen innan Brage hade gjort 1-0 efter 1.45, när Noa Williams kyligt lobbade in bollen bakom Frank Pettersson.

 

Målet var efterlängtad, då det var Brages första mål, efter 310 mållösa minuter. En matchstart som gjorde att man hoppades det här skulle bli Brages kväll.

 

En av dem som gladdes åt matchstarten, var ytterbacken Moses Makasi.

-Det var en bra start från laget. Vi pressade dem, och hade ett bra passningsspel, och det var en bra avslutning från Noa. Sedan tappade vi fokus och de kunde kvittera, och även ta ledningen innan halvtid, säger Makasi, som var besviken på försvarsspelet.

-Vi visste hur de spelade, och skulle kunnat hanterat det bättre. Vi måste förbättra oss i spelet i eget straffområde till nästa match. Jag är inte själv nöjd med min insats när vi släpper in fyra mål.

 

Brageglädjen blev inte långvarig när Dzenic Kozica fyra minuter senare kvitterade till 1-1, med ett avslut som Peter Rosendal hade fingrarna på.

 

Jönköping, som jagar en allsvensk plats, kopplade snart ett grepp på matchen. Brage fick alltmer försvara sig och satsa på snabba omställningar. När 20-minuters strecket hade passerats, kom en stark tiominuters period från IKB, då man fyllde på med folk i anfallet, och skapade några chanser. Närmast var André Kamp som fick ett fritt skottläge, men sköt över.

-Vi måste få utdelning när vi har bra perioder. Jag hade inte riktigt balans när jag fick chansen, säger André om sitt fina läge.

 

Istället visade sig Jönköping vara mer effektiva, och Jesper Svensson kunde ge smålänningarna ledningen efter 33 minuter, med 1-2, efter ett skott som olyckligt styrdes in av Mattias Liljestrand.

-Det var en längre boll de gör mål på, och en fast situation. De var effektiva, säger Kamp.

 

Bortaledningen efter första halvlek var kanske inte helt rättvis.

-Det blev en väntad matchbild. Det är två lag som är välscoutade och bjuder sällan på några överraskningar, säger Saarenpää, som suktar efter en vinst.

 

Brage skapade inte heller några riktiga farligheter på sina fasta situationer.

-Vi måste träna mer på det, säger IKB-bossen krasst.

 

Moses Makasi, säger att man måste försöka att få spelet att funka och spela mer som ett lag, för att börja vinna igen.

-Vi måste hålla oss tillsammans, då kommer vi vinna igen. Vi måste fortsätta träna hårt på det vi ska göra, då kommer resultaten.

 

Hur många poäng tror du ni behöver för att undvika att beblandas i bottenstriden runt det negativa kvalstrecket?

-Vi kommer att försöka vinna varje match, och ta så många poäng som möjligt. Jag hoppas att vi i nästa match mot Norrby kan spela som vi gjorde i första halvleken idag mot Jönköping. För mig personligen, är det en måstematch, och jag hoppas på tre pinnar, säger Makasi.

 

Jönköping skapade andra halvlekens första målchans, när Pontus Hindrikes räddade en boll på mållinjen.

-Vi sa i halvtid att det bara skiljer ett mål, och att allt kan hända. Vi sa att vi skulle köra på, och få till omställningar, säger André Kamp, som hoppas att man snart kan vända den negativa trenden.

-Vi får ta det som det kommer. Vi måste upp en nivå, och göra bra prestationer för att vi ska få poäng med oss.

 

Logiskt sett till spelet, kunde Jönköping skaffa sig en tvåmålsledning genom Amir Al Ammari efter 66 minuter, när han satte bollen otagbart bakom Peter Rosendal. När Brage sedan öppnade sig i jakt på reducering, blev det stora ytor bakåt. Edin Hamidovic satte säkert 1-4 med kvarten kvar, när IKB gått bort sig.

 

Glädjande var att Kristian Andersen byttes in med kvarten kvar. 

-Det var var ett svårt läge att komma in i. Han har inte tempot än, men han har en härlig känsla, säger Klebér Saarenpää.

 

Med fem omgångar kvar, dras Brage närmare en negativ kvalplats. Klebér Saarenpää känner dock ingen oro att man ska hamna på kval.

 

Kommer det blir många sömnlösa nätter framöver?

-Nej, jag kommer sova gott. Statistiken brukar säga att det ska räcka med fyra poäng till. Men vi behöver en trea snart.

 

I nästa omgång, på måndag, väntar bortamatch mot Norrby i Borås och därmed chans för grönvitt att revanschera sig.

 

Text: Per Lindgren

Foto Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

IK Brage-Jönköping Södra

IK Brage-Jönköping Södra 1-4 (1-2)

Mål: 1-0 (2) Noa Wlliams, 1-1 (6) Dzenis Kozica, 1-2 (33) Jesper Svensson, 1-3 (66) Amir Al Amari, 1-4 (75) Edin Hamidovic.

Varningar: IKB: Anton Lundin, Moses Makasi. Jönköping: Daniel Ljung, Elias Gustafsson.

Domare: Antti Kanerva

 

IK Brage (4-4-2) Peter Rosendal-Moses Makasi, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes-Robbin Sellin (Anton Lundin, 74), André Kamp, Oscar Lundin, Noa Williams-Douglas Karlberg, Leonard Pllana (Kristian Andersen, 74). Ersättare: Carlos Garcia, Victor Astor, Alexander Ekblad, Bantu Mzwakali, Lukas Hiltunen.

 

Jönköping Södra (3-5-2) Frank Pettersson-Marcus Degerlund, Jetmir Haliti (Philip Wiström, 80) Jesper Svensson-Kevin Rodeblad Lowe (Mikael Marques de Pompal Vivar, 77), Amir Al-Ammari (Enoick Kwakwa, 85), Fredrik Frendrich, Moustafa Zeidan (Daniel Ljung, 46), Elias Gustafsson-Dzenis Kozica, Edin Hamidovic. Ersättare: Sebastian Crona, Anton Cajtoft, Elias Nordström.

 sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.