Nyheter 2020-10-22 Förlust mot LSK Förlust mot LSK
2020-10-22   Skrivet av:

Hemmamötet mot tabelljumbon Ljungskile SK slutade med en tung 0-1 (0-0) förlust, efter att LSK-kaptenen Linus Dahl nickat in matchens enda mål i 54:e matchminuten.

IK Brages assisterande tränare William Bergendahl var mycket besviken efter lagets insats.

-Kvaliteten offensivt är det sämsta vi presterat på hela säsongen vågar jag säga. Vi är inte speciellt bra i det vi vill vara bra i.

 

Ljungskile, som behöver varje poäng för att klättra i tabellen, gav inte upp en millimeter på planen.   

-De springer, sliter och vinner dueller. De krigar ner oss, säger Bergendahl.

 

Fysiskt starka Ljungskile tog därmed tre värdefulla poäng i bottenstriden.

-Vi matchade inte deras duellspel och då är det j-a tufft att vinna matcher, menar Bergendahl.

 

Brage hade gjort två förändringar i startelvan sedan matchen mot Halmstad, då Mattias Liljestrand var tillbaka som mittback och André Kamp tog plats som central mittfältare.

 

Hemmalaget hade svårt komma igång i matchen inledningsvis och Ljungskile hotade mest.

-Vi är ganska passiva och de får lite för mycket tid med bollen, vi hittar inte rätt i försvarsspelet. Vi kommer inte in i matchen på ett jättebra sätt, menar Brages assisterande tränare.

 

Douglas Karlberg hade några lägen i slutet av första halvleken, men trots visst bollövertag såg det trubbigt ut framåt.

-Det finns stora ytor att skjuta hål på dem, men vi lyckas inte förvalta det på ett tillräckligt bra sätt.

 

Ljungskile tog ledningen med 0-1 på nick i 54:e minuten på lagets andra hörna genom mittfältaren Linus Dahl. Det var för övrigt LSK:s första mål på bortaplan sedan den 16 augusti.

-Vi visste att de är ett gäng som är tunga, fysiska och bra på fasta situationer. Det är deras paradgren och det straffar de oss på, menade Bergendahl.

 

Efter målet spelade Ljungskile på resultatet. Brage flyttade upp spelet i jakten på en kvittering och bytte in Anton Lundin och Bantu Mzwakali med dryga kvarten kvar, men de riktigt klara chanserna kom aldrig mot ett tight motståndarförsvar.

-De kom in i en forceringsfas. Med Anton får vi lite kreativitet och tyngd. Men när de kommer in är det väldigt ihoppackat försvarsspel att möta och svårt att hitta ytor.

 

I  tabellen ligger Brage kvar på sjunde plats. Resultat betyder tredje raka matchen utan mål framåt.

-Vi har en analys att göra och vara självkritiska. Gå in i de detaljer vad vi behöver förbättra och ta det därifrån. Det klart att när vi inte gör mål på tre matcher är det inte godkänt, det är alla medvetna om, säger Bergendahl.

 

Brage möter i nästa omgång Jönköping Södra på hemmaplan, som spelas redan på måndag. Då finns det chans till dubbel revansch. Dels för kvällens förlust samt för bortamötet mot J-Södra tidigare under säsongen.

 

Text: Olov Lindgren

Foto Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

IK Brage-Ljungskile SK

IK Brage-Ljungskile SK 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Linus Dahl (54).

Varning: Ljungskile: Albin Skoglund, Erik Lund.

Domare: Granit Maqedonci. Assisterande domare: Martin Palm, Anton Sjöberg.

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Moses Makasi, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes-Robbin Sellin (K) (Anton Lundin 74), André Kamp (Pontus Jonsson 89), Oscar Lundin, Noa Williams (Bantu Mzwakali 74)-Douglas Karlberg, Leonard Pllana. Ersättare: Victor Astor (mv), Carlos Garcia, Alexander Ekblad, Lukas Hiltunen.

 

Ljungskile SK (4-2-3-1): Robin Wallinder-Johannes Vall (Erik Lund 57), Andreas Murbeck, Adam Rosén, Tom Siwe-Joakim Olausson (Niklas Olsson 57), Linus Dahl (K)-Johan Svahn (Adnan Catic 64), Albin Skoglund (Mirad Garza 63)-Filip Karlin. Ersättare: Erik Dahlin (mv)-Perparim Beqaj, Axel Pettersson.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.