Nyheter 2019-07-28 Förlust mot Mjällby Förlust mot Mjällby
2019-07-28   Skrivet av:

Toppmötet mot Mjällby AIF på Domnarvsvallen slutade med en tung 1-2 (0-1)-förlust efter att gästerna avgjort på straff i 93:e matchminuten.

-Det känns blytungt, konstaterar Brages mittback Carlos Garcia efter första förlusten på fyra matcher.

 

Brage hamnade i underläge med 0-1 efter dryga halvtimmen, när Mjällbys nya värvning Michael Omoh behärskat satt bollen i nät. I andra halvleken kvitterade Brage till 1-1, efter att Carlos Garcia, i kamp med Viktor Gustafsson, fick se bollen leta sig i mål efter en hörna. Många trodde det oavgjorda resultatet skulle stå sig tiden ut, men på stopptid visade Mjällby effektivitet när en långboll hittade fram till inhopparen William Kvist som gjordes ner av Peter Rosendal. Straffen satte sedan Mohanad Jeahze säkert, efter att han lurat Rosendal åt fel håll.

-Det var krig därute i 90 minuter. Det känns som vi saknade det lilla extra för att få dit en boll till, säger Carlos Garcia.

 

Bragetränaren Klebér Saarenpää menade att man gjorde många bra saker, men att man inte hade skärpan att hitta rätt i de avgörande lägena.

-Det gäller att ha kvaliteten och orken att vinna duellerna, det är ofta där matcherna avgörs, menade Saarenpää, som tyckte det var en typisk Mjällbyseger sett hur säsongen sett ut för Blekingelaget hittills.

-De har varit effektiva genomgående hela säsongen. De visade att man inte behöver ha bollen hela tiden. Det gäller om ha kvalitet i de avgörande lägena.

 

Den avgörande straffen på stopptid var inte mycket att säga något om. Skulle inte Rosendal fällt Kvist, hade Mjällsbyspelaren med största sannolikhet gjort mål ändå. Bragebossen är ändå irriterad över hur man släppte till situationen.

-Det var onödigt. Men vi får titta på video över hela förloppet. Vi hade bollinitiativet och åker på en omställning, där det är stora ytor. Det var trötta spelare därute. Men det är inte tröttheten som avgör utan helt enkelt kvaliteten de har.

 

Förlusten betyder att segersviten på fyra raka matcher fick sitt slut.

 

Brage hade gjort två förändringar i startelvan sedan matchen mot Syrianska. I frånvaron av avstängda duon Oscar Lundin och Anton Lundin, var Bjarni Mark Antonsson tillbaka på mittfältet efter sin avstängning och Jonathan Morsay tog plats på yttermittfältet.

 

Det var mycket av ett ställningskrig i första halvleken. Brage hade några fina anfall i början av matchen där Jonathan Morsay och Carlos Garcia hade chansen.

 

Första klara målchansen kom efter tjugo minuter när Mjällbys nyförvärv Michael Omoh med ett skott från nästan halva plan var på väg överrumpla Peter Rosendal, som var långt ute, men Rosendal hann tillbaka och tippade bollen till hörna.

-Det känns som det var mycket upp och ner i början av matchen, säger Carlos Garcia.

 

Gästernas fick även nästa målchans efter knappa halvtimmen, när Mohanad Jeahze frispark tog i muren och gick ut till mittbacken Mohammed Mbye som sköt mot ett till synes öppet mål, men Peter Rosendal kunde få ut högerhanden och rädda.

-Jag ville egentligen knorra upp den i krysset med bredsidan, men fick inte upp bollen, säger Mohammed Mbye som menade första halvleken var helt ok.

-Det var väldigt varmt därute, men vi hanterade det jättebra. Det var lite fram och tillbaka i början. Vi försökte hitta ett stabilare och kontrollerande spel. De fick äga mycket boll, men vi visste de har lite tröga backar därbak, så det var bara att vänta tills ytorna öppnade sig, så att vi kunde komma bakom dem.

 

Men Mjällby skulle få sitt ledningsmål, när Omoh kom loss till höger i straffområdet och placerade säkert in 0-1.

-En fantastisk prestation. Han är ett bra tillskott för oss, säger Mbye om Michael Omoh som gjorde en bra första halvlek innan han tröttnade efter paus och byttes ut.

 

Hemmalaget ryckte upp sig i slutet av halvleken. Christian Kouakou fick ett bra läge i vänsterdelen av straffområdet, men duktige målvakten Carljohan Eriksson räddade med benet. På returen sköt Robbin Sellin högt över.

 

I andra halvleken fick Brage bästa tänkbara start när kvitteringen kom till 1-1 i 55:e matchminuten. På sjätte hörnan hittade Kristian Andersen Carlos Carcias huvud på bortre ytan, där han i kamp med Viktor Gustavsson fick se bollen gå i mål.

-Det kändes hela tiden som vi var farliga på fasta. Vi hade många bra servar från Robbin (Sellin) och Andersen (Kristian). Jag vann duellen och bollen tog på oss båda, säger Carlos Garcia om målet som tillskrevs som självmål.

 

Brage tog över spelet efter kvitteringen men utan få till några riktiga målchanser.

 

MAIF:s Mohammed Mbye höll ihop backlinjen på ett bra sätt tillsammans med Max Watson, vilket gjorde att grönvitt aldrig kom till de skarpa möjligheterna.

-De tog tag i taktpinnen efter 1-1-målet och fick energin tillbaka. Men jag tycker de ändå inte skapar några farliga chanser. De fick ha mycket boll och trä igenom, men de kom inte vidare efter det, utan vi kunde avvärja deras offensiv.

 

Sista tio var det Mjällby som presterade mest. Bubacarr Jobe var på väg komma till ett bra avslutsläge i boxen, men fick se skottet styras ut till en hörna. Jobe hade också en bra framspelning till Jesper Gustavsson som dock missade målet.

 

Men det var alltså Mjällby som skulle ta hand om alla tre poäng på stopptid, när Mohanad Jeahze, med sitt tredje mål för säsongen, satte 1-2 bakom Peter Rosendal.

-Det var en långboll till vår anfallare (William Kvist), som målvakten fäller. Straffen var solklar, säger Mohammed Mbye som menade det var härligt att få revansch efter förlusten på Strandvallen som Brage vann med samma siffror.

-Ja, det var det skönaste av allt.

 

Vad tror du om fortsättningen?

-Det återstår att se. Vi fokuserar bara på nästa match.

 

Brages Carlos Garcia menade att man skulle haft åtminstone en poäng. Men på nytt släppte Brage in ett sent mål.

-Vi var absolut värda minst en poäng. Det är vi som försöker driva spelet. Vi visste hur de spelar, att de tightar till ytorna. Det gällde att vi skulle haft bättre kvalitet.

 

Segern betyder att Mjällby gör ett litet ryck och är fyra poäng före Brage.

-Men det är samtidigt mycket kvar. Mycket kan hända både uppåt och nedåt. Jag tycker det inte känns relevant att titta på tabellen när det är 13 omgångar kvar.

 

Nu väntar BP borta på lördag.

-Då börjar vi nästa svit. Såklart finns möjligheten att bygga upp en likadan segersvit igen, säger Klebér Saarenpää.

-Vi kommer analysera matchen och sedan gå vidare. Det är 13 omgångar kvar, och det är bara att ta nya tag.

 

Trots förlusten ligger Brage kvar på tredjeplats efter att J-Södra fått nöja sig med  1-1 hemma mot Degerfors IF.

 

Carlos Garcia ser ocks¨fram emot mötet mot Brommapojkarna.

-Vi kommer slicka såren. Sedan kommer vi analysera och sikta in oss på den matchen.

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Janne Nilson – Frilansfotograferna


Lämna kommentarer

IK Brage-Mjällby AIF

IK Brage-Mjällby AIF 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Michael Omoh (35), 1-1 självmål (55), 1-2 Mohanad Jeahze (90+2, str).

Varning, Brage: Kristian Andersen, Pontus Hindrikes. Mjällby: Michael Omoh.

Domare: Farouk Nehdi, Stockholm. Assisterande domare: Besim Boletini, Ljungby, Ajdin Mlivic.

Publik: 2086 (Domnarvsvallen). • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.