Nyheter 2018-06-02 Förlust mot Norrby IF Förlust mot Norrby IF
2018-06-02   Skrivet av:

IK Brages första bortaförlust kom i lördagens möte mot Norrby IF på Borås Arena, när hemmalaget segrade med 2-0 (0-0). Skillnaden mellan lagen var att Norrby på ett bättre sätt tog tillvara på sina målchanser än vad Brage gjorde.

 

Efter förlusten var det en besviken Klebér Saarenpää, tränare i Brage:
-Vi hade inte det rätta ”flowet”. Vi vinner som ett lag, och förlorar som ett lag, säger en sammanbiten Klebér Saarenpää, kort efter slutsignalen.
Brages startelva var intakt sedan segermatchen senast mot Örgryte. I hemmalaget Norrby fick Mehmed Dresevic och Adam Eriksson chansen från start, i jämförelse med förlustmatchen mot AFC Eskilstuna.

 

Lagom till matchstart hade solen gått i moln, vilket gjorde att det var bra väderleksmässiga förutsättningar, i alla fall till en början. Sedan kom solen fram och domaren valde att låta spelarna ta vätskepaus i båda halvlekarna.
I och med Norrby satte en låg press tilläts Brage rulla runt bollen inom laget. Norrby släppte dock inte till något bakåt initialt.

 

Hemmalaget anfallspar där den ene var Richard Yarsuvat fick NIF:s första målchans, efter 11 minuter, men inspelet till anfallskollegan Marcus Översjö styrdes till hörna av Alexander Zetterström.
Inom loppet av ett par minuter skapade Brage två vassa chanser. Dels hade Robbin Sellin ett skott som Richard Yarsuvat täckte till hörna. På hörnan avlossade Simon Stenberg ett skott som träffade en hemmaförsvarare. Dessutom revs Anton Lundin ner i straffområdet, men utan någon påföljd från domaren Per Melin. Inte den första gången, skulle det visa sig, domaren var emot Brage när det osade straff.

 

Norrby kom till matchen efter en svidande 0-4 förlust senast borta mot AFC Eskilstuna. Hemmalagets mittfältare Adam Eriksson säger att Brage bjöd på bra motstånd.
-Det är en tuff match, men Brage har ganska mycket boll. Vi vet vad vi är bra på, och att ligga rätt. Sedan kämpade vi hårt. Vi gav allt och det var ingen som vek ned sig. Alla körde hundra procent och det var det som gjorde att vi vann idag. Vi har tidigare haft marginalerna mot oss, men idag var de med oss, så det var skönt. Det var också skönt att vi idag fick göra mål.

IKB som kom till matchen stärkta av vinst mot serieledande Örgryte, visade att man har ett självförtroende i laget, och vårdade sitt passningsspel. I den 27:e minuten bjöd man upp ett vackert kombinationsspel, med Anton Lundin, Marcus Astvald och Simon Alexandersson involverade, där den sistnämnde avslutade, men fick se sitt skott täckas bort av Mehmed Dresevic.
-Jag tycker att vi skapade några chanser. Jag har ett mål bortdömt för offside, och (Marcus) Astvald och Anton (Lundin) har båda chanser. Det stog och vägde så länge det var 0-0. Det kändes som det lag som skulle göra första målet skulle avgöra matchen. Så det kändes OK när vi gick in i pausen, för de hade ingenting, säger Simon Alexandersson.
Fotboll är dock färskvara, och att ett lag ena gången besegrar serieettan, betyder inte med automatik att man också vinner mot ett lag som ligger långt ner i tabellen.

 

Efter halvtimmens spel, skapade Norrby ett par halvchanser. Den bästa hade Kenan Mehovic, men skottet täcktes undan av Robbin Sellin.
Sett till spel och chanser var Brage det något bättre laget och låg närmast ledningen efter första fyrtiofem.
-Jag tycker att vi hade full kontroll på matchen. Det var ett lågt tempo. Det kändes som vi var mer aggressiva, men det fattades den sista tredjedelen. För vi skapar många avslut, men skärpan var inte där, säger Saarenpää.

Känslan var att gör man inte mål på någon av sina chanser, är det istället motståndarna som förr eller senare kommer göra det. Norrby vaskade också fram ett farligt läge i slutminuten av första halvlek, när Adam Eriksson till vänster i straffområdet sköt ett skott som Peter Rosendal räddade.

I den andra halvleken var det Norrby som var det lag som startade bäst. Nicklas Savolainen fick en dubbelchans inom loppet av två minuter. Först i den 50:e minuten, en bra nick efter hörna, som emellertid gick utanför Peter Rosendals stolpe. Sedan slog Savolainen hål i luften, när det var till synes öppet mål. Brage fick spela mer på kontring och för andra gången i matchen vräktes Anton Lundin omkull i straffområdet, men utan någon avblåsning. Om den straffsituationen i första var tveksam, skulle nog inte någon protesterat om Brage fått med sig en straff vid andra tillfället.
Klebér Saarenpää, vill dock inte säga om det var fel eller rätt att man inte fick med sig någon straff.
-Enligt domaren är det inte straff någon gång, säger en uppenbart dämpad Bragetränare, när man inte fick med sig någonting från rättskiparen Per Melin.
-Vi kommer inte in i andra och får någon rytm. Det blir tekniska slarv när vi har möjligheter. Sedan får man ge all heder till Norrby som utnyttjar två fasta situationer, säger Klebér Saarenpää.

 

Minuten efter straffsituation hade ånyo hårt slitande Brageforwarden Simon Alexandersson en chans att göra mål, men utan att lyckas få till det.
-Vi skapade en del i början av andra men får inte in bollen idag. Vi skapade mycket lägen och får in bollen i straffområdet, så vi hade några lägen. Sedan blir det tungt när de gör 1-0. Jag tycker att vi kommer till många inlägg och har lägen att göra mål idag. Men vi kommer inte upp i nivå i andra halvlek, säger Simon Alexandersson.
Vad säger du om din egen insats?
-Jag hade mycket halvchanser, synd bara att jag inte får göra mål. Vi får göra mål i nästa match istället.

 

Norrby vann kampen på mittfältet, och var det lag som såg ut ha den bästa viljan. Därför kom det logiskt när Nicklas Savolainen kunde nicka in 1-0 halvvägs in i halvleken. Målet kom efter Norrbys Adam Eriksson fick tillfället att slå in ett inlägg efter en hörna.
-Det var först en hörna jag slog, och någon nickade bort den, eller om målvakten var på den, och sedan fick jag bollen igen, och slog in passningen igen, och då kom (Nicklas) Savolainen och det blev bra tajmat. Han är bra på huvudet, säger Adam Eriksson, som tycker 1-0 ändå var en bräcklig ledning med mer än tjugo minuter kvar.
-Har man 1-0 trycker Brage på väldigt mycket och man får kämpa. Man vet att det är små marginaler. Gör man ett misstag blir det 1-1, och då är man där igen. Men vi håller ut och får 2-0. Nu får man fortsätta att bygga vidare. Vi vet att vi gjort bra prestationer. Men vi har en bra känsla. Vi gjorde några mål och håller nollan, nu får vi rida vidare på det här och jobba hårt för varandra, säger NIF-spelaren som är optimist inför fortsättningen.

Brage bytte in Samuel Aziz och Erik Nilsson för att få ny energi, utan att det märktes jättemycket även om Samuel Aziz fick iväg ett avslut på mål.
Robbin Sellin kolliderade i straffområdet med en Norrbyspelare, men utan att få med sig en straff. I sin frustration blev det istället gult kort, för Brages lagkapten. I den 83:e minuten avgjorde hemmalaget matchen när Gzim Istrifis skott blev en passning till Shkelqim Krasniqi som otagbart satte bollen i nät fram till 2-0.
-Då är det inte så mycket tid kvar, och vi får spela långt, och bara chansa. Vi får ta nya tag, säger Simon Alexandersson.

 

Efter matchen ville Klebér Saarenpää, ta sin del i att man fick stryk.
-Jag får rannsaka mig själv, säger en bland många besvikna Brageledare och spelare efter matchen.

 

I nästa omgång, lördagen den 9 juni, tar Brage emot Varberg på Domnarvsvallen. Räkna med ett revanschsuget Brage då.

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

Norrby IF-IK Brage 2-0 (0-0)
Mål: 1-0 (67) Nicklas Savolainen, 2-0 (83) Shkelqim Krasniqi.
Varningar: Norrby: Nicklas Savolainen, Shkelqim Krasniqi. Brage: Robbin Sellin.
Domare: Per Melin.
Publik: 315 (Borås Arena).

 

Norrby IF (4-1-2-1-2): Mergim Krasniqi, Kardo Sarchel Aso Omar, Marc Axengren, Mehmed Dresvic, Alen Krasnici-Nino Osmanagic (Abdelrahman Saidi, 60)-Adam Eriksson (Shkelqim Krasniqi, 77), Kenan Mehovic (Gzim Istrefi, 61)-Nicklas Savolainen-Marcus Översjö, Richard Yarsuvat.
Ersättare: Robin Holmer (mv), Abbas Mohamad, Jonathan Azulay, Hugo Svensson.

 

IK Brage (4-4-2): Peter Rosendal-Pontus Hindrikes, Carlos Garcia (Mattias Liljestrand, 84), Alexander Zetterström, Simon Stenberg-Robbin Sellin, Benjamin Hjertstrand (Samuel Aziz, 71), Oscar Lundin, Anton Lundin (Erik Nilsson, 72)-Marcus Astvald, Simon Alexandersson.
Ersättare: Oliver Bergman (mv), Viktor Bergh, Mattias Liljestrand, Jalid Kerkich Amar, Memocan Elalmis.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.