Nyheter 2020-09-26 Förlust mot Östers IF Förlust mot Östers IF
2020-09-26   Skrivet av:

Sviten på fyra raka matcher utan förlust tog slut när gästande Östers IF vann med 1-2 (0-2) på Domnarvsvallen.

Två mål av smålänningarna inom loppet av tre minuter efter halvtimmen blev för tufft att hämta in.

-Prestationen i första halvleken var inte tillräckligt bra, konstaterar Brages assisterande tränare William Bergendahl.

 

Först var det James Keene som lyfte in 0-1 bakom Adrian Engdahl, och kort efter hittade mittbacken Filip Örnblom rätt från nära håll.

-Vi gör misstag som kostar oss mål och vi får en ganska brant uppförsbacke att försöka hämta in i andra halvlek, säger Bergendahl.

 

Douglas Karlberg gav hopp om poäng när han nickade in reduceringen till 1-2 med dryga tio minuter kvar. Men Öster kunde knyta ihop säcken och åka hem med tre poäng.

-Vi gör ett ärligt försök i andra halvleken, men räcker inte hela vägen, säger Bergendahl.

 

Brages mittfältare Robbin Sellin var besviken över att man inte kom upp i nivå under första halvleken.

-Det känns lite tungt. Vi skapar tillräckligt i andra för att få ett resultat, menar han.

 

Förlusten betyder att Brage tappar mark i toppen och nu är sju poäng bakom J-Södra på kvalplats med en tredjedel kvar att spela.

-10 matcher kvar, det är 30 poäng, konstaterar Sellin medveten om det är många poäng kvar att spela om, men som i stället för poäng kanske mer vill lägga fokus på prestationen.

-Vi vill prestera bra i längre perioder av matcherna.

 

Hemmalaget öppnade piggt mot Öster, som innan låg en poäng före i tabellen. I tredje minuten tog Robbin Sellin en löpning centralt och passade till Bantu Mzwakali, som i sitt friläge tyvärr hamnade ur vinkel för att avsluta, men fick till ett inlägg som dock ingen Bragespelare nådde i luftrummet.

 

Östers skicklige Petar Petrovic hade ett bra pressat skott i 13:e matchminuten som Adrian Engdahl tippade till hörna.

 

Gästerna hade ett direkt passningsspel där man flyttade spelet snabbt från egen planhalva till offensiva spelare som hotade Brages backlinje.

 

Efter halvtimmen spelad bröts dödläget när gästerna tog ledningen med 0-1, när James Keene lyfte in bollen över Adrian Engdahl.

 

Bara tre minuter senare dubblerade ÖIF ledningen till 0-2 när mittbacken Filip Örnblom, efter inlägg av Petar Petrovic, satte bollen i nät utan chans för Engdahl.

-Det var först en hörna och vi tag i bollen igen och jag var på bortre stolpen och den dimper ner och går på James (Keene) som bröstar ner den, och den kommer helt perfekt till mig och det är bara att sätta dit den från en meter, säger Örnblom.

 

Gästerna fortsatte i början av andra halvleken att direkt skapa en målchans. Nicolas Mortensen hade ett bra läge i 50:e matchminuten men sköt utanför i bra läge.

 

Efterhand tog Brage över tillställningen och fick tryck på Öster.

-Vi får försvara oss långa stunder och då blir det svårare när man får tag i bollen. Men jag tycker vi gör det bra när vi får tag i bollen och kan hålla i den, säger Filip Örnblom.

 

Brage flyttade upp spelet i andra halvleken och vara mer aggressiva. Hemmalaget kom också till en del lägen. Bantu Mzwakali löpte sig till ett bra läge centralt i 57:e matchminuten, men avslutet var inte tillräckligt bra för överlista Damir Mehic.

 

Efter timmen spelad hade Mzwakali och Sellin ett bra samspel, men den avgörande passningen till Karlberg, hann Filip Örnblom att avvärja.

-Det var en sådan match som man kom helt rätt i mycket och läste spelet på ett bra sätt. Det är skönt för självförtroendet när man gör några brytningar, säger Östers mittback som var nöjd att få med sig en trepoängare efter besöket på Domnarvsvallen.

-Det är jättetufft att komma hit. Sedan sätter första halvleken prägel på matchen och vi får två mål. Sedan lyckas vi hålla ut i andra halvleken även om Brage gör det bra och är tunga på slutet.

 

Brage skulle få in en reducering i 79:e matchminuten när Douglas Karlberg nickade in 1-2. Men närmare kom inte hemmalaget.

 

William Bergendahl grämde sig inte allt för mycket efteråt, och var ändå nöjd över spelet i andra halvleken.

-Vi skapar en hel del chanser och får till en mycket bättre prestation i andra. Men det är svårt med 0-2 i baken och att de har ett resultat att spela på.

 

Att Öster-målen kom med bara tre minuters mellanrum menade han inte betydde så mycket i det stora hela.

-Det spelar ingen roll när de kommer. Men det är saker vi kan göra bättre runt de båda målen och se till att det inte händer igen. Det är helheten i prestationen som matchbilden gör att de hotar oss och det blir mål.

 

Robbin Sellin är också kritisk till hur man uppträdde vid baklängesmålen och den svåra sits man satte sig i fortsättningsvis av matchen.

-Det var tufft när de gör målen. Det är inga superprestationer, men de sätter lägena.

 

Med tanke på att Brage ryckte upp sig efter pausen och ändå hade flera chanser skulle ett oavgjort resultat inte varit orättvist.

-Vi tog oss i kragen i andra och visade karaktär. Vi hade koll hela andra och skapade mycket, men tyvärr saknade vi det lilla sista när vi går för det, säger Sellin.

 

Brages nästa match i serien är borta mot ÖIS nästa lördag, men innan dess väntar match i svenska cupens andra omgång mot suveräna norrettanlaget Vasalunds IF på Skytteholm. Den matchen spelas redan på tisdag.    

 

Text: Olov Lindgren

Foto Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

IK Brage-Östers IF

IK Brage-Östers IF 1-2 (0-2)

Mål: 0-1 James Keene (30), 0-2 Filip Örnblom (33), 1-2 Douglas Karlberg (79).

Varning, Brage: Bjarni Mark Antonsson, Pontus Hindrikes, Seth Kanteh Hellberg. Öster: Carl Johansson.

Domare: Fredrik Oppong. Assisterande domare: Simon Kristensson. Sebastian Robertsson.

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Moses Makasi, Lukas Hiltunen, Alexander Ekblad, Pontus Hindrikes-Robbin Sellin, Bjarni Mark Antonsson (Oscar Lundin 86), Seth Kanteh Hellberg, Bantu Mzwakali (Noa Willams 86)-Douglas Karlberg, Leonard Pllana. Ersättare: Victor Astor (mv), Pontus Jonsson, Samuel Bergman.

 

Östers IF (4-4-2): Damir Mehic-Billy Nordström (Fredrik Lundgren 84), Månz Berg (K), Filip Örnblom, Oliver Silverholt-Petar Petrovic (Mattias Pavic 68), Marc Rochester Sörensen (Liridon Silka 84), Jonathan Drott, Carl Johansson-Nicolas Mortensen, James Keene (Simon Alexandersson 76). Ersättare: Alexander Henningsson, Ammar Ahmed, Victor Stulic.

 sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.