Nyheter 2021-10-11 Förlust mot Torsby IF Förlust mot Torsby IF
2021-10-11   Skrivet av:

IK Brage kom med två raka vinster till bortamötet mot tabellsjuan Torsby IF 2, som i sin tur hade radat upp fyra raka uddamålsförluster.

I en jämn tillställning på Björnevis svårspelade konstgräs förlorade vi matchen med 1-0 (1-0).

 

Assisterande Bragetränaren Mattias Andersson menade att man var värda en poäng.

-Ett kryss speglar matchen över nittio minuter.

 

Efter en blek första halvlek, ryckte Brage upp sig i andra halvleken och skapade chanser för att kvittera.

-Första fyrtiofem var vi inte där och ville tävla, det var en mindre bra insats från vår sida. I andra steppar vi upp oss några hack och har två, tre lägen att kvittera. Bland annat hade Frida Halvarsson stolpe-stolpe ut, säger Andersson som tycker att man kan ta med sig andra halvlekens prestation.

 

Målet som kom att skilja lagen åt gjordes av TIF:s Maja Bengtsson i 35:e matchminuten.

-Det var en tilltrasslad situation utanför vårt straffområde. Hon får på en fantastisk drömträff två, tre meter utanför vårt straffområde, säger Mattias Andersson, om matchens enda mål.

 

Att Brage som inte spelat på två veckor, efter Sköllersta lämnat WO förra helgen, tycker Mattias inte förklarar den stundtals bleka insatsen.

-Det ska inte påverka oss. Vi ska veta att när man kommer till match att man ska vara påkopplad och vill. Det ska vi tränare se till och ta med oss gemensamt.

 

Taktiken innan var som i tidigare matcher att försöka äga så mycket boll som möjligt och spela genom lagdelarna. Utan att komma med några bortförklaringar, menar Bragetränaren underlaget gjorde det svårt följa matchplanen.

-Det är en fruktansvärt svårspelad plan. Det är en väldigt platt konstgräsplan, som vi hade lite problem med om jag ska vara riktigt ärlig. Men jag vill inte skylla på det överhuvudtaget, utan det är inställningsmässigt. Vi är inte det lag som vill tjonga långt, sedan tvingades vi lyfta långt då det inte riktigt kuggade i och vi fick slå lite längre bollar.

 

 

Skador och sjukdomar gjorde att Brage bara hade med sig två ersättare till Värmland, där yttermittfältaren Ida Larsson, 16 år, fick göra sin A-lags debut när hon byttes in i andra halvleken.

-Det var roligt, säger Mattias Andersson om Ida som till vardags spelar i Brages F17-lag.

 

IK Brage ligger kvar som sexa i tabellen med tre omgångar kvar.

 

Nästa match spelas på fredag hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen mot Degerfors IF. Då finns det dubbel revansch att kräva, dels för förlusten på Stora Valla tidigare under säsongen och för matchen mot Torsby.

-Lugn träning måndag, sedan trycker vi på onsdag och torsdag för att kunna ge Degerfors en rejäl fight. Vi har revansch att utkräva där mot en mindre lyckad insats borta mot dem. Då hoppas vi det kommer lite folk till Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen som vi kan bjuda på en bra match, avslutar Mattias Andersson.

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

Torsby IF 2 – IK Brage

Torsby IF 2 – IK Brage 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Maja Bengtsson (30)

Varning, Torsby: Maja Bengtsson.

Utv, Brage: Linn Mattsson (90)

Domare: Robin Smedman.

 

IK Brage på Björnevi (3-5-2): Clara Lönntorp-Joanna Snell, Sara Andersson (K), Luna Hermansson-Frida Halvarsson, Maja Andersson, Thilda Johansson, Ann-Sofie Andersson (Agnes Almetun Lantz, 75), Linn Mattsson-Lisa Ewenson (Ida Larsson, 55), Johanna Yakoub.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.