Nyheter 2020-08-30 Förlust mot Umeå FC Förlust mot Umeå FC
2020-08-30   Skrivet av:

Det ville sig inte för IK Brage i hemmamötet mot Umeå FC. Trots mest bollinnehav och spel med en man mer i över 25 minuter blev det förlust med 0-1 (0-0) på ett regnigt Domnarvsvallen.

-Vi gör ganska mycket rätt med bollen hela tiden, och skapar tillräckligt för att ta tre poäng, säger Bragebacken Carlos Garcia Ambrosiani.

 

Matchens enda mål kom i den 60:e matchminuten när Mikael Wikström hittade rätt med ett välriktat skott som satt tätt intill målvakten Adrian Engdahls vänstra stolpe.

 

Brage fick fem minuter senare chansen utjämna på straff när Dillan Ismail var för brysk i straffområdet mot Robbin Sellin. Samtidigt fick UFC-spelaren rött kort. Men straffen från Leonard Pllana räddades av Viktor Frodig.

-Målvakten gör en bra räddning, konstaterade Carlos Garcia Ambrosiani som menade man inte ändrade så mycket i spelet med en man mer.

-Vi fortsatte på samma sätt. Jag tycker vi skapar chanser och prestationen idag är ändå fullt okay.

 

Carlos , som var ordinarie i startelvan i början av säsongen, gjorde nu sin första match från start sedan fjärde omgången.

-Det kändes helt okay. Vi gör det vi kom överens om innan. Jag tycker vi hade stenkoll på dem. Men dom har ett skott på mål som blir mål. Ibland vill bollen inte in.

 

Klebér Saarenpää tyckte man gjorde en hel del rätt, men att det lilla extra saknades.

-Vi får sätta upp det vi vill göra. I slutändan känns det som de har ett avslut på mål, och att vi inte sätter våra chanser. Tyvärr får vi inte det vi söker och det är att göra mål.

 

Klebér Saarenpää hade gjort en förändring i startelvan då Carlos Garcia Ambrosiani tog plats i mittförsvaret i stället för Alexander Zetterström.

 

Matchens första klara målchans fick Umeå i 13:e matchminuten när Alexis Bbakka från vänster hittade in till Beneyam Belye Demte som från nära håll sköt strax utanför Adrian Engdahls högra stolpe.

 

Brage hade ett visst boll övertag första halvtimmen och kom till en del inläggslägen, ofta iscensatta på högerkanten av Robbin Sellin.

 

IKB tvingades till ett byte i 18:e matchminuten när Mattias Liljestrand fick kliva av med en skada. Inbytte Lukas Hiltunen tog plats som högerback medans Pontus Hindrikes  flyttade in centralt. På morgonen kom beskedet att mittbacken Alexander Zetterström inte kunde spela, vilket alltså betydde båda mittbackarna som spelat mest tillsammans under säsongen var borta.

 

Hemmalaget hade inledningsvis svårt komma igenom centralt mot ett kompakt Umeå. Bästa chansen hade Seth Hellberg efter knappa halvtimmen, framspelad av Douglas Karlberg, men där Umeå-backen Jakob Bergman lyckades bryta. Kort efter hade Hellberg ännu ett läge men avslutade tätt utanför Viktor Frodigs högra stolpe.

 

Brage skruvade upp tempot i slutet av halvleken. Ofta anförda av Hellberg, som var överallt på planen, satte hemmalaget tryck på Umeå. Dock lyckades man inte komma fram till några klara målchanser mot ett fysiskt starkt UFC-försvar.

-Brage trycker ner oss ganska ordentligt och vi får inte grepp om dem. De dubblar och trycker ut mycket folk på kanten, kommer runt mycket och får en del halvfarliga lägen, men vi försvarar oss ganska bra i boxen. I andra får vi lite mer grepp, säger Umeås Enis Ahmetovic .

 

Douglas Karlberg hade två möjligheter i inledningen av andra halvleken, dels ett läge som förtjänstfullt täcktes ut av UFC-backen Dillan Ismail, och ett avslut över.

 

Umeå tog ledningen med 0-1 efter timmen spelad när anfallaren Mikael Wikström med ett välplacerat skott fick se bollen smita in vid Engdahls vänstra stolpe.

-Han har en jättebössa den killen, säger Ahmetovic om sin medspelare som strax innan målet fick huvudet bandagerad efter en luftduell med Bjarni Mark Antonsson.

-Extra skönt för honom komma in efter det och göra mål.

 

Tillbaka på Domnarvsvallen var Umeås mittfältare Enis Ahmetovic som spelade i Brage säsongen 2017.

-Kul vara tillbaka och att ta tre poäng. Vi gör inte en av våra bättre matcher, därför skönt att vi krigar in i kaklet och tar tre poäng. Inte vår bästa match spelmässigt men skönt med tre poäng, det är det viktigaste.

 

Efter 65 minuter fick Brage straff, samtidigt som Dillan Ismail fick rött kort. Dock gick Leonard Pllanas straff rakt på målvakten Viktor Frodig.

-Han gör en jätteräddning och räddar oss där idag, säger Enis Ahmetovic. Släpper vi in den kan det bli tufft sista tjugo.

-De tryckte på och flyttade in mycket folk i boxen. Det blev mycket krig och dueller, men vi stod upp och tog fighten. Vi försvarade oss bra.

 

Med en man mer trodde man det skulle skapas ett större tryck mot Umeåmålet än vad det blev. Men inläggen och uppspelen blev för stressiga.

-Vi börjar med två långbollar som är helt obefogade. Vid elva mot elva sågade vi oss metodiskt genom de, men när de är en man mindre ska vi egentligen göra samma sak. I slutändan gäller det få in den nära boxen så det blir farligt. Vi skapar några chanser men lyckas inte hela vägen in, säger Klebér Saarenpää.

 

Brage försökte flytta upp spelet med en man mer. Kristian Andersen hade ett bra skott som Frodig tippade till hörna.

 

UFC, var inte ofarliga när man kom till anfall, och gästerna hade bra chans efter 72 minuter men då räddade Moses Makasi på mållinjen.

 

Brage stressades när man gick till anfall och inläggen saknade kvalitet.

 

Hemmalagets sista chans kom i den åttonde tilläggsminuten när Noa Williams inlägg hittade Douglas Karlberg men Viktor Frodig var med på noterna.

 

Brage slet och jobbade men hade matchen igenom svårt att hitta det rätta flytet i spelet.

-Det stämmer. Det gäller hitta det i fortsättningen, säger Carlos Garcia Ambrosiani som ändå ser positivt på fortsättningen.

-Serien är tight och jämn. Några segrar så kan det gå snabbt.

 

Förlusten, den andra på hemmaplan, var jobbig framför allt med tanke spel med en man mer stora delar av andra halvleken.

-När vi dominerar matchen så vill ju ha någonting utav det. Det är en motståndare som kämpar med näbbar och klor. Men det är bara upp på hästen igen, säger Klebér Saarenpää som hoppas på snabb revansch när lagen möts igenom om en vecka.

 

Text: Olov Lindgren

Foto: Henrik Hansson

 


Lämna kommentarer

IK Brage-Umeå FC 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Mikael Wikström (60).

 

Varning, Brage: Pontus Hindrikes , Bjarni Mark Antonsson., Douglas Karlberg. Umeå: Alexis Bbakka, Jakob Bergman, Enis Ahmetovic, Jens Stigefeldt, Bajram Ajeti.

Utv, Umeå: Dillan Ismail (65).

Domare: Farouk Nehdi. Assisterande domare: Fredrik Hammarström, Anton Sjöberg.

Publik: 0 (Domnarvsvallen).

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Moses Makasi (Anton Lundin 73), Mattias Liljestrand (Lukas Hiltunen 18), Carlos Garcia, Pontus Hindrikes-Robbin Sellin (K) (Noa Williams 73), Bjarni Mark Antonsson, Seth Hellberg, Leonard Pllana (Bantu Mzwakali 73)-Kristian Andersen, Douglas Karlberg. Ersättare: Peter Rosendal(mv), André Kamp, Oscar Lundin.

 

Umeå FC (3-5-2): Viktor Frodig-Jens Stigedal (K), Dillan Ismail, Jakob Bergman-Soya Takahashi (Deniz Yaldir 74), Enis Ahmetovic, Beneyam Belye Demte (Linus Sahlin 90+3), Jorge Julia Obarti, Nicklas Raaholt-Alexis Bbakka (Aurélien Norest 69), Mikael Wikström (Bajram Ajeti 74). Ersättare: Rodin Deprem, Emmanuel Yeboah, Cameron Hogg (mv).

 sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.