Nyheter 2019-04-28 Förlust mot Varberg Förlust mot Varberg
2019-04-28   Skrivet av:

Toppmötet mot Varbergs BoIS FC på Domnarvsvallen blev en jämn och stundtals sevärd tillställningen. Trots ledning med 1-0 åkte hemmalaget Brage på säsongens första förlust efter att gästerna vänt på matchen till seger med 1-2 (1-1).

-Det känns surt och tråkigt, säger Brages tränare Klebér Saarenpää efter matchen, där hemmalaget inte hade marginalerna på sin sida.

 

I andra halvleken hade IKB två träffar i virket. Precis efter pausvilan kom Christian Koaukou helt ren men prickade ribban. I slutminuterna, när Brage jagade en kvittering, hade Kristian Andersen ett stenhårt skott som tog i insidan av stolpen.  

-Det var en jättefin vändning av Kristian och en fin prestation. Surt när det är så nära, men så är det, konstaterar Saarenpää.

 

Brages dansk gjorde en mycket bra match, och det var bara pricken över ”i:et” som saknades. Skottet i 83:e matchminuten var värt ett bättre öde.

-Det var otur att skottet träffade stolpen, säger Kristian, som menade att man skulle fått med sig minst en poäng.

-Jag tycker ett oavgjort resultat hade varit okay. Vi var värda en poäng som det känns.

 

Varbergs BoIS ska dock inte behöva be om ursäkt för segern. Laget visade att man är ett lag för toppstriden. Med ett bra och snabbt passningsspel hittade man ofta ytor bakom Brages backlinje, när man även ofta hade mycket folk som fyllde på i boxen.

-De skapade svårigheter för oss i första halvleken. Det som gör ont för oss är insticken de gör innan vi hinner komma på plats, säger Klebér.

 

I andra såg det bättre ut för Brage som hade bättre kontroll på motståndarna.

-De skapade svårigheter i första. Men vi snackar ihop oss i halvtid och får bättre grepp om matchen. Vi har två i virket, och får en matchbild som vi kunde förtjänat ett kryss i, säger Bragetränaren.

 

Det var Varberg som öppnade matchen klart bäst och radade bland annat upp sex hörnor på matchens första sju minuter. Farligast blev den femte som tvingade Peter Rosendal att sträcka på sig för tippa bollen över ribban, efter att en BoIS spelar skjutit och skottet touchat Bjarni Mark Antonsson.

 

Brage, med samma startelva som i senaste matchen mot GAIS, hade svårt få fast bollen på offensiv planhalva i iledningen.

-Vi var passiva i början, menar Kristian Andersen.

 

Varberg hade mycket fart och rörelse i sitt anfallsspel som gjorde att Brageförsvaret fick jobba hårt för att freda sig. Mycket av spelet gick ut på att hitta ytor bakom Brages backlinje. Därför kom Brages ledningsmål till 1-0 i 23:e matchminuten kanske lite ologiskt sett till spelet. En långboll från Mattias Liljestrand gick fram till Anton Lundin som gjordes ner i straffområdet av Varbergsmålvakten August Strömberg.

 

Christian Kouakou gjorde inget misstag från 11 meter utan satte bollen i nättaket.

 

Gästerna lät sig inte bekommas av baklängesmålet. I 26:e matchminuten kom yttermittfältaren Keanin Aayer Boya loss i straffområdet, men målvakten Peter Rosendal hann ut och täcka. Men tre minuter senare kom kvitteringen för BoIS, när vänsterbreddaren Daniel Krezic, med en millimeterpassning hittade Robin Book i djupet som säkert rullade in 1-1 till vänster om Rosendal.

-Det var ett omställningsläge där Book (Robin) får bollen, spelar ut till mig. Jag får utmana en spelare samtidigt som Book tar en löpning. Jag ser honom i ögonvrån och släpper bollen och han gör ett perfekt avslut, säger Krezic, som tog mycket löpningar i första halvleken.

-Jag hade mycket boll och då är det roligt att spela. I andra kom jag ur spelet och blev utbytt.

 

Daniel Krezic tyckte det var en match mellan två starka lag.

-Båda lagen skapade chanser och spelade bra fotboll.

 

För Varbergs BoIS var det femte raka segern och hallänningarna befäster serieledningen.

-Vi har flyt, men det ska man få lov att ha. Vi presterar bra nu och jag hoppas vi fortsätter med det, säger Daniel.

 

Brage fick efter halvtimmen i första halvleken mer att säga till om mycket tack vare man vann fler bollar på mitten. Robbin Sellin och Anton Lundin hade några farliga kombinationer som kunde resulterat. 

 

I andra halvleken fick Brage ett jätteläge att ta ledningen redan efter 20 sekunder, när Kristian Andersen frispelade Christian Kouakou som dock fick se sitt skott från nära hålla träffade överliggaren.  

 

Brage startade med en helt annan frenesi i andra halvleken. Men i hemmapressen kunde i stället Varberg sticka upp och ta ledningen med 1-2 i 55:e matchminuten. Brage tappade markeringen i försvaret och Perparim Beqaj gjorde inget misstag.

-Sådan är fotbollen, säger Saarenpää, som menade målet var en fin prestation.

-De hade kvalitet med ett bra inspel på insidan. Han (Beqaj) får ett bra avslut. De gör det bra.

 

Efter Varbergs ledningsmål stod matchen och vägde. Båda lagen hade svårt skapa några kvalificerade målchanser innan de sista tio minuterna. 

 

Bästa målchansen för hemmalaget hade Kristian Andersen i 84:e matchminuten med sitt skott i stolpen. Minuten senare hade Varberg ett lika bra läge punktera matchen, när Beqaj var farligt framme men där Peter Rosendal med hjälp av Mattias Liljestrand, kunde avvärja till hörna.

 

Det är bara att gratulera Varberg som gjorde en solid insats. Man visade moral när man kunde vända på 0-1-underläget till seger.

-För första gången i år visar vi att vi kan spela i underläge, säger Daniel Krezic, som menade att man visade styrka som både kunde kvittera och sedan i andra halvleken kunde stänga matchen på ett stabilt sätt efter att de tagit ledningen.

-I andra tar de över lite mer. Men vi visar ändå styrka som får in ett mål och försvarar oss sedan bra resten av matchen, säger Krezic.

 

Bragetränaren menar att det finns positiva saker att ta med sig trots förlusten.

-Det finns det alltid. Men det resultatet det handlar om. Vi får analysera vad vi kan göra bättre.

 

Grönvitt gjorde ändå en godkänd insats och försökte hela tiden. Men Varberg var svårspelade och gjorde det problematiskt att hitta lösningar.

-Det var två bra lag som slogs om initiativet i matchen. Det var tuffa premisser. Varberg gör det bra på ett kontrollerat sätt, som vållar problem för oss.

 

Med kvarten kvar byttes Simon Stenberg in, samtidigt som Pontus Hindrikes tog ett steg mer centralt i planen.

-Vi ville ha in Stenberg för få offensiv styrka på högerkanten, och ”Hinken” fick kliva inåt planen, säger Klebér om bytet.

 

Också Kristian Andersen tycker Varberg var svåra att komma till tals med.

-Vi hade problem med första pressen. De var bra med bollen och skapade chanser. Det märktes att de hade ett momentum med fyra segrar.

 

Nu väntar bruksderby borta mot Degerfors i nästa omgång.

-Det kommer bli en tuff bortamatch. Nu får vi analysera dagens match och se videon.

 

Vad kan ni göra bättre till den matchen?

-Vårat presspel måste bli bättre. Vi måste göra mål på våra chanser. Sedan får vi inte låta motståndarna skapa lika många chanser som idag, säger Kristian Andersen.

 

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Janne Nilson – Frilansfotograferna


Lämna kommentarer

IK Brage vs. Varbergs BoIS

IK Brage-Varbergs BoIS FC 1-2 (1-1)

Mål: 1-0 Christian Koaukou (23, straff), 1-1 Robin Book (29), 1-2 Perparim Beqaj (55).

Varning, Brage: Pontus Hindrikes. Varberg: Perparim Beqaj, Daniel Krezic, Robin Book, Sebastian Möller.

Domare: Andreas Johansson. Assisterande domare: Johan Kristoffersson, Erik Mattsson.

Publik: 1960 (Domnarvsvallen).

 

IK Brage (4-4-2): Peter Rosendal-Benjamin Hjertstrand, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström (Simon Stenberg, 74), Pontus Hindrikes-Anton Lundin (Jonathan Lundbäck, 79), Bjarni Mark Antonsson Duffield, Seth Kanteh Hellberg, Robbin Sellin (Jonathan Morsay, 79)-Kristian Andersen, Christian Kouakou. Ersättare: Adrian Engdahl (mv), Carlos Garcia, André Kamp, Oscar Lundin.

 

Varbergs BoIS FC (3-5-2): August Strömberg-Hampus Zackrisson, Tobias Karlsson, Joakim Lindner (K)-Daniel Krezic (Rebin Asaad, 68), Robin Book, Albert Ejupi, Nahom Girmai Netaby, Keanin Ayer Boya (Sebastian Möller, 68)-Astrit Seljmani, Perparim Beqaj (Philip Ljung, 88). Ersättare: Albin Svensson (mv), Vuk Lugonjic, Erik Zetterberg, Erion Sadiku.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.