Nyheter Formtoppat Akropolis väntar 2015-04-10 Formtoppat Akropolis väntar
2015-04-10   Skrivet av:

Under antikens Grekland var Akropolis en befäst stad. En akropol var mycket vanlig, främst av försvarsmässiga skäl. Nu är frågan om fotbollslaget med samma namn, kan försvara sig mot ett Brage på jakt efter tre poäng.

Akropolis IF, har gjort genomfört en fantastisk försäsong som inneburit åtta vinster, två oavgjorda, och ingen förlorad match.

 
Lagets genrep på påskaftonen slutade med seger 2-0 mot seriekollegan Vasalund på Grimsta.

-Jag tycker vi gjorde en bra genomförd match, där det var ställningskrig i början. Sedan gjorde vi det första viktiga målet fram till 1-0. Vi hade en bra trygghet bakåt också, berättar tränaren Giannis Tsombos.

 
Förra säsongen var Akropolis outstanding i division 2 Norra Sveland, där laget under hela säsongen bara förlorade en match. Lägger man sedan till årets träningsmatcher, så möter IKB en motståndare som knappt vet hur det känns att förlora.

 
Giannis hoppas att man ska kunna genomföra samma spel i ettan som man gjorde ifjol, även om han är medveten om att det kommer se annorlunda ut i matcherna.

-Vi vill spela samma typ av fotboll nu som då. Men det blir nog inte samma tryck som vi hade förra året. Det gäller att stärka defensiven, för det finns mer duktiga individuella spelare.

 
Lagets målspruta ifjol, Heradi Rashidi som gjorde 12 mål har försvunnit till Södertälje FK. Men kvar finns Adhavan Rajamohan som noterades för tio fullträffar.

-Han är en offensiv mittfältare. Men jag hoppas att det inte bara är han som ska göra mål, för det behövs flera som gör målen, understryker Tsombos.

 
Inför matchen saknar Akropolis två spelare som är på väg tillbaka efter skador.

-Men jag vill inte säga vilka de är, säger Akropolis tränaren.

 
Matchen mot Brage, tror Giannis inte kommer att locka någon storpublik.

-Vi har inte så stor publik på våra matcher, men jag tror det kanske kommer 400, 500 stycken till Grimsta IP.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.