Nyheter Första nyförvärvet klart till Brages damlag 2021-01-20 Första nyförvärvet klart till Brages damlag
2021-01-20   Skrivet av:

Vi är väldigt glada över att kunna presentera Brages första nyförvärv till damlaget, då Johanna Yakoub är klar för grönvitt.

Johanna, som är uppvuxen i en liten by utanför Falun som heter Österå, kommer närmast från Falu BS och har Slätta SK som moderklubb.

-Jag började spela fotboll när jag var tolv år, och då spelade jag för Slätta SK. Under tiden i Slätta SK spelade jag även enstaka matcher med Korsnäs IF, som Slätta samarbetade med, säger Johanna och fortsätter.

 

-När jag var femton bytte jag klubb och skrev på för Falu BS och spelade där tills i höstas. Jag spelade också enstaka matcher med Ornäs damlag, som Falu BS hade samarbete med.

 

-Jag har även varit uttagen till Dalalagens samlingar och deltagit vid utvecklingslägret i Halmstad, förklarar hon.

 

Nu blir alltså 18-åringen det första nyförvärvet till Brages nya satsning på damsidan, vilket i sig är historiskt.

-Det känns hur bra som helst att ha skrivit på för Brage! Jag har fått bra intryck av laget och tränarna, och känner mig väldigt trygg. Jag ser verkligen fram emot kommande säsong, säger hon och fortsätter.

 

-Det känns kul och lärorikt att vara med och bygga upp en grund för ett nytt damlag i IK Brage. Jag ser det även som en stor chans till utveckling och en bra erfarenhet att ha i bagaget, just det här med att få vara med på satsningen att bygga upp ett damlag.

 

Den målfarliga anfallaren är fast besluten om att göra en stark förstasäsong tillsammans med sitt nya lag i grönvitt.

-Jag går in med tron om att det kommer att gå utmärkt, jag tror att det kommer bli en riktigt bra och spännande säsong för oss. Med många spelare som spelade för Ornäs föregående år, där laget landade på en femte plats, och med Fredrik Bengtssons hjälp tillsammans med Mattias och Mattias (Andersson och Johansson) så tror jag att vi kommer att bli ett starkt lag. Jag är väldigt taggad på att komma igång på riktigt nu, säger hon och fortsätter.

 

-Jag själv vill bidra med att alltid göra det bästa för laget, laget före jaget! Alltid kämpa oavsett resultat, och sen skulle det väl inte vara helt fel om man fick in en eller annan balja, avslutar Johanna.

 

Brages huvudtränare Fredrik Bengtsson säger såhär om det första nyförvärvet:

-Johanna är en spelare jag haft koll på under mina år som ledare på damsidan. Hon är en spelare som har god teknik och kan göra det lilla oväntade. Hon är bra på att bryta motståndarens linjer både på egen hand samt sätta upp sina lagkamrater i bra lägen. Johanna är en offensiv präglad spelare som IK Brage dam kommer ha nytta av framöver, menar Bengtsson.

 

Vi hälsar Johanna varmt välkommen till IK Brage!

 

Tillsammans är vi IK Brage


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.