Nyheter Försvarsstarkt Vasalund på besök 2016-04-30 Försvarsstarkt Vasalund på besök Domnarvallen
2016-04-30   Skrivet av:

Söndagens motståndare Vasalunds IF slutade i fjol på en elfte plats i norrettan. Årets säsong har inletts med oavgjort borta mot Nyköpings BIS (1-1) och senast blev det seger med 1-0 hemma på Skytteholm IP mot Carlstad United.

-Jag är mest nöjd med försvarsspelet, säger nye tränaren Pascal Simpson från mötet mot Carlstad.

 

Förre storspelaren Pascal Simpson, som i fjol tränade Södertälje FK som degraderades från norrettan, har en spännande trupp med en bra mix av rutinerade spelare och yngre talanger. Laget har alla förutsättningar att förbättra fjolårets placering.

-Vi har en mer homogen trupp i år. En bra blandning av äldre spelare och yngre med ungdomlig entusiasm. Vi har bra kvaliteter i laget.

Det är framförallt försvarsarbetet som varit lagets styrka så här långt under säsongen.

-Det är många matcher i rad som försvarsspelet varit bra. Men jag tycker också anfallsspelet senast mot Carlstad var ett steg i rätt riktning, menar Simpson.

 

Vasalund har till årets säsong ändrat spelsystem och ”Pagge” menar att allt än inte sitter till hundra procent.

-Det tar tid innan allt är perfekt. Men det blir bättre och bättre för varje dag.

Efter sin tid som tränare i Södertälje i fjol har Vasalundstränaren en bra bild av motståndarna. Och han menar att Brage är ett bättre lag i år.

-De är en mer homogen grupp nu. De har fått in en fin karaktär i hela laget där alla jobbar hårt för varandra. De har inte släppt in något mål och jobbar hårt i defensiven. De har bra spelare på alla positioner.

 

Vasalund har till säsongen fått intressanta nyförvärv som bland andra tidigare Bragebacken Peter Magnusson samt anfallarna Patrick Amoah (Huddinge) och Uchenna Ike (Piteå IF). Framåt har man också Ekin Bulut, vilken Pascal Simpson tycker är den spelare som visat framfötterna mest under säsongen.

Förutom frågetecken för någon spelare har Vasalund hela truppen tillgänglig till söndagens match.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.