Nyheter Fredagens motståndare GAIS på Domnarvsvallen 2018-04-18 Fredagens motståndare GAIS på Domnarvsvallen
2018-04-18   Skrivet av:

IK Brages motstånd i fjärde omgången av superettan på fredag är fyrfaldiga SM-vinnarna GAIS (Göteborgs Atlet- & Idrottssällskap).

GAIS var också motståndare när publikrekordet på Domnarvsvallen sattes 1965, då 14.206 åskådare fanns på plats.

 

Innan säsongen tippades Atleterna vara ett av topplagen i serien.

Efter tre omgångar ligger laget på en sjätteplats efter att ha inlett lovande, med två stycken 2-1 segrar mot dels Jönköpings Södra på Gamla Ullevi och IFK Värnamo som spelades på Borås Arena. I senaste omgången blev det dock stryk 0-2 hemma mot Falkenbergs FF efter Robin Östlind och Erik Pärsson gjort gästernas mål i första halvleken.

 

Tränaren Bosko Orovic tycker att man inte kom upp i normal standard i mötet mot FFF.

-De gjorde det svårt och var bättre än oss. Men ibland är det så, man gör sämre prestationer och det gjorde vi i söndags.

 

Tror du matchen mot Falkenberg blir en väckarklocka till mötet mot Brage?

-Det hoppas jag. Men det blir ingen lätt match på fredag heller. Brage borta är väl ingen lätt match. Däremot gäller det att vi tar ut oss mer än vad vi gjorde sist. De finns absolut mer att hämta.

 

Vad kan ni främst bli bättre på?

-Det handlar bara om att vi löper mer. Vi blev väldigt stillastående mot Falkenberg. Det gäller att vi tar ut oss mer, det är grunden det handlar om för oss, det gjorde vi definitivt inte senast. Jag tror inte det var många trötta spelare efter den matchen.

 

Bosko Orovic, som kom till GAIS förra sommaren, ordnade en niondeplats förra säsongen. I år siktar laget på en topplats.

-Vi är ett bra lag när vi får det att stämma. Då finns det inget lag som kan stå i vägen för oss. Det står jag för, säger Bosko, som menar att det gäller hitta en stabilitet och jämnhet i spelet.

-Vi har plockat in många nya spelare. Det tar tid att mixtra hela tiden. Vi kommer att ha både bättre och sämre prestationer. Men vi jobbar framåt hela tiden.

 

Makrillarna, som 2012 senast spelade i allsvenskan, har målet att ta sig tillbaka dit.

-Målsättningen är att nästa år försöka ta steget upp. Vi har inte diskuterat någonting annat, säger Orovic som har ett kontrakt som löper ut efter nästa säsong.

 

Inför säsongen har GAIS skaffat flera fina förstärkningar. Bland annat kan nämnas anfallaren Edin Hamidovic gjorde 20 mål i fjol för Huskvarna FF. Tidigare GAIS-aren anfallaren/mittfältaren Jonas Lindberg kommer närmast från Sarpsborg 08 i norska Tippeligaen. 24-årige anfallaren Jesper Westermark, har allsvenska meriter i Häckens BK, och spelade förra säsongen i Utsiktens BK där han noterades för 13 mål på 23 matcher. Mittfältaren Junes Barny är ytterligare en klassvärvning och självklart Stefan Ilic, som i fjol spelade i Brage, har spetsat till GAIS-truppen.

 

Hur tycker du lagets slagstyrka är jämfört med i fjol?

-Den är absolut bättre. De nya har spetsat till det och sedan har vi fått behålla stommen utifrån mitt sätt att spela fotboll på. Jag vill inte säga det var något fel på de spelare vi släppte, men man vill ha spelare som passar in på mitt spelsätt, säger Bosko som vill att motståndarna ska rätta sig efter GAIS spel.

 

Matchen på fredag blir GAIS tredje på tio dagar. Men att spelarna skall vara slitna tror han inte.

-Vi känns hyfsat pigga. Det ska inte vara någon fara hoppas jag.

 

Han har inte sett någon av Brages tidigare matcher live men har ändå bildat sig en uppfattning om motståndarna.

-Det är ett väldigt homogent och starkt lag som jobbar oerhört hårt för varandra. De har en spelidé som de följer till punkt och pricka, det är ett svårslaget lag. Sedan är de taktiskt bra drillade.

 

Att hämta någon taktisk info från förre Bragespelaren Stefan Ilic menar han inte är någon större idé att göra.

-Det är inte samma sak då de har en annan tränare i år. De har ett annat tänk nu och spelar olikt som de gjorde i fjol.

 

GAIS supporterförening Gårdakvarnen har en trogen supporterskara som följer laget i vått och torrt.

-Det brukar alltid vara några stycken som kommer, säger Bosko som också tror några supporters tar sig upp till Borlänge på fredag kväll.

 

GAIS påbörjar resan redan på torsdag och ligger över i Borlänge.

 

Som vanligt är det vanskligt att sia om matchbilden, men GAIS-bossen har i alla fall förhoppningen att man kan spela sitt eget spel.

-Sedan får vi se vad det tar oss. Vi kommer förmodligen i alla fall inte backa hem, men sedan om Brage kommer tvinga oss göra det på sin hemmaplan är en annan sak.

 

Att lämna ett matchtips vill han inte ge sig in på.

-Jag tippade inte på upptaktsträffen heller. Tippa är för de som tror på tur, skrattar Bosko.

 

På skadelistan finns sedan tidigare Alexander Leksell, August Wängberg och Daniel Bennassar Nilsson.

 

Matchen startar 19:00 på Domnarvsvallen. Köp din biljett via webben: http://ikbrage.ebiljett.nu/

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.