Nyheter Fredagens motståndare - Örgryte IS 2019-09-18 Fredagens motståndare - Örgryte IS
2019-09-18   Skrivet av:

Det finns en del frågetecken i Örgryte vad gäller sjukdomar och skador inför fredagens match. Tränaren Thomas Askebrand hade under  tisdagskvällen inte så många spelare tillgängliga.

-Det är ingen idé att jag räknar upp de som är skadade och sjuka, för ni kommer inte tro mig. Tur att det inte är match i dag.

 

Men han hoppas att läget hinna förbättras till fredag.

-Jag förutsätter att vi får några tillbaka på något vänster. Det är sjukdom som går runt och spelarna smittar varandra. Men förhoppningsvis är det sådant som går över på ett par dagar. Tiden får utvisa det.

 

Glädjande i alla är att mittfältaren Daniel Paulson gjorde en efterlängtad comeback mot Trelleborg, efter en korsbandsskada för nära ett år sedan, som hållit honom borta från spel.

-Vi kommer slussa in honom försiktigt och han kommer få spela tio, femton minuter.

 

Sällskapet, med två raka förluster, har från sin femteplats åtta poäng upp till Brage på tredjeplats. Askebrand hoppas ändå man kan blanda sig i toppstriden.

-Det är sju matcher kvar. Vi tar en match i taget så får vi se hur långt det räcker, det är inget att grubbla över. Vi har två raka förluster och det är bara upp på hästen igen.

 

Han menar ändå att det inte det skulle vara ett misslyckande om man inte kommer topp tre.

-Nej, absolut inte. Jag tror vi inte var tippade däruppe fullt ut i våras. Det var väl någon tidning som gjorde det, men de flesta tippade oss femma, sexa. Vi har ändå gjort det rätt okay med tanke på att vi åkte på fyra korsband och en hälsena i år, plus något benbrott, eller vad vi ska kalla det, på Filip Almström Tähti. Vi kan ändå säga att vi har gjort det rätt ok.

 

Örgryte förlorade i senaste omgången med 0-1 hemma mot Trelleborgs FF, och innan dess 2-5 på Stadsparksvallen mot J-Södra. Två matcher som man ändå gjorde bra prestationer i.

-Mot Trelleborg spelade vi tillräckligt bra för att vinna. Vi skapade tillräckligt många bra målchanser och de hade egentligen bara ett skott på mål under nittio minuter. Det var mest vår egen oförmåga att sätta dit den som fällde avgörandet.

 

Mot J-Södra ledde ÖIS med 2-1 efter mål av Gustav Ludwigson och Ailton Almeida. Edin Hamidovic kvitterade till 2-2, innan Dayle Smylie med ett hattrick i andra halvleken ordnade tre poäng till Jönköping Södra.

-Vi gjorde en bra första halvlek och de ska vara glada över 2-2. Sedan är det två individuella misstag på ett par minuter och de kontrar in två mål på oss och dagen är över.

 

Örgryte har vunnit de två senaste mötena mot Brage. 1-0 i våras på Domnarvsvallen, och förra hösten blev det klara 4-1 på Ullevi. Men att Brage passar Örgryte vill han inte påstå.

-De är ett homogent lag. De är ett av lagen i serien som tål lite skador, och som har lite olika alternativ på olika positioner. Det behöver man ha för att vara med där uppe.

 

Vilka tycker du är Brages främsta styrkor i spelet?

-De har en fantastisk defensiv som genomförs på ett bra sätt. Även offensiven är rätt bra, och de kan vinna matcher på olika sätt. Det är en helhetsfråga och de har fått ihop det på ett fint sätt.

 

I nästa omgång väntar originalderbyt mot Gais. Men han säger att den matchen har man inte börjat tänka på.

-Absolut inte. Nu är det Brage som är intressant och ingenting annat.

 

När det kommer på tal om matchbild tror han det kommer gå i vågor vilka som håller i taktpinnen.

-Det kommer nog gå pö om pö i olika perioder. Vi kommer vara spelförande under vissa delar och de kommer vara det under andra delar av matchen. Det kommer bli en tuff, tight och bra match, tror Askebrand.

 

Matchen spelas på fredag kväll kl.19:00 på Gamla Ullevi.

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo


Lämna kommentarer

Örgryte IS

Örgryte IS FF

Bildad: 1887.

Fjolårets placering: 4.

Senaste bortamötet 2018-09-23 Örgryte IS-IK Brage 4-1 (2-0). Mål, ÖIS: Anton Lans, Gustav Ludwigson, Hannes Sahlin, Daniel Paulsson. Brage: Christian Kouakou.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.