Nyheter Fredrik Enberg: "Vi måste tro på det" 2014-10-24 Fredrik Enberg: "Vi måste tro på det"
2014-10-24   Skrivet av:

Skellefteå FF har haft en tuff höst i norrettan. Mycket skador och ett tränarbyte under hösten har påverkat lagets slagkraft.

-Det har varit turbulent, medger målvakten Fredrik Enberg.

 

SFF har släppt in 66 mål i serien vilket är flesta av samtliga lag.

-Det är klart man inte ska vara nöjd med sin egen insats när man släppt in så mycket mål, men jag tycker ändå det varit godkänt för egen del, säger Enberg som är inne på sin sjätte säsong i Skellefteå.

 

Västerbottenlaget har en djup formsvacka med fem raka förluster och bara en seger på de tio senaste matcherna. Trots den magra poängskörden finns fortfarande möjligheter för SFF att rädda kontraktet. Förutom IKB finns ett bortamöte mot BK Forward kvar på spelschemat. Förutsättningarna är att man måste ta sig förbi både VSK, Sylvia och Valsta Syrianska för att hamna ovanför strecket. Då Skellefteås målskillnad är avsevärt sämre än övriga lag, måste man minst ta best online casino fyra poäng för att ha en praktisk chans.  Men skulle man lyckas med att plocka fullt på de återstående matcherna, sex poäng, är det långt ifrån säkert att det heller räcker.

-Det är två måstematcher som vi har kvar. Så länge som chansen finns så kommer vi att tro på det till hundra procent att vi ska klara av det.

 

Fredrik funderar på att möjligen Brages skärpa inte ska vara maximerad, då chansen att lägga beslag på någon av de två översta platserna inte är så stora.

-Jag hoppas de känner lite bristande vilja, då de är lite avhängda i toppen. Men det kommer nog bli en tuff match.

Hur är känslorna inför matchen på lördag, Fredrik?

-Det är en press att vi måste vinna, men vi måste ändå försöka att slappna av, säger 26-åringen.

 

Trots att det blev förlust på Domnarvsvallen tycker SFF-målvakten man hängde med bra när lagen möttes i juli.

-Det var spelmässigt en jämn match. Vid ställningen 0-0 fick vi ett friläge som vi bommade. I stället kontrade de och fick en straff, gjorde 1-0, och vi fick ett rött kort. Några minuter senare fick vi ytterligare ett, och då var det kört. Men vi gjorde ändå en bra match, minns Enberg.

 

Morgondagens tillställning är den första för hösten man kommer att spela på ordinarie hemmaarenan Norrvalla IP. Tidigare har man förlagt matcherna på naturgräs och den tillfälliga konstgräsplanen på Sörvalla IP.

-Det känns skönt att komma tillbaka på den riktiga hemmaplanen. Tidigare har vi fått åka till Sörvalla och det är inte alls samma typ av plan, säger Enberg som meddelar att det snöat de tre sista dagarna i Skellefteå.
 

Foto: Erik Freiholtz


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.