Nyheter Fredrik Notice: "Gäller ta vara på målchanserna" 2015-07-10 Fredrik Notice: "Gäller ta vara på målchanserna" Domnarvallen
2015-07-10   Skrivet av:

En spelare som Brage får se upp med på lördag är 97-kilo tunge anfallaren Fredrik Notice som noterats för sju mål så här långt i seriespelet.

-Formen har känts okay och jag har gjort mina mål, säger 28-åringen om vårsäsongen.

Med sina sju mål delar Fredrik Södertäljes interna skytteliga tillsammans med Heardi Rashidi och tycker egna formen pekar uppåt.

-Jag kände mig halvtung ett tag i mitten av vårsäsongen, men nu känns det lättare och jag tycker det har flutit på lite bättre i slutet.

 

I senaste matchen hemma mot Dalkurd räddade han en poäng åt sitt SFK med att kvittera till 1-1 i 89:e matchminuten.

-Men jag tycker jag har spelat bättre i en del matcher där jag inte har gjort något mål.

Hur vill du beskriva matchen mot Dalkurd?

-Det var mycket försvarsspel. De hade väldigt mycket boll och vi fick jaga. Men vi kämpade på och fick utdelning till slut. Vår målvakt var mycket bra och räddade bland annat något friläge. Vid kvitteringen var det en av våra avbytare som passade snett inåt bakåt och jag hade bara att skjuta in bollen.

Fredrik var matchen igenom hårt markerad men kunde ändå alltså göra mål och fixa en pinne.

-Men jag gjorde inte någon bra match. Jag hade många omkring mig och tappade en del boll.

 

I fjol gjorde Fredrik Notice 15 mål när Södertälje vann division 2 Södra Svealand. Dessförinnan var han också en notorisk målskytt i norska Asker med minst 10 mål per säsong.

-Det var i motsvarande division 1 i Sverige. Men jag tycker inte jag är den där killer-strikern och notoriske målskytten som gör mellan 15-20 mål varje säsong. Jag är mer en targetplayer som ger ytor för andra.

 

Södertälje är inne i en tung period med nio raka matcher utan seger. Senaste trepoängaren kom på hemmaplan mot seriejumbon Västerås SK som besegrades med 3-1 i början av maj. Resultaten har förstås lämnat avtryck.

-Så klart alla är besvikna. Man vill ju alltid ta tre poäng.

Men Södertälje verkar vara på väg ur svackan och kommer med två raka oavgjorda matcher. Innan Dalkurdmatchen tog man en pinne mot BK Forward via 2-2 på hemmaplan.

-Men den matchen kändes som en förlust. De kvitterade sent och jag tycker de var ett av de sämre lagen vi mött.

 

Tränaren Pascal Simpson påpekade efter förra mötet lagen mellan att han tyckte Södertälje var ett medgångslag. Något som Fredrik håller med om.

-Mentaliten och trenden har lite varit så i år. I fjol när vi åkte på ett baklängesmål, knäckte det oss inte utan vi kom alltid igen och gjorde mål. Men det är stabilare lag i den här serien. Man måste hela tiden jobba som ett lag i 90 minuter annars vinner man inga matcher. Det räcker inte med individuella prestationer.

 

När lagen möttes på Södertälje Fotbollsarena, vann Brage med 4-0, Men det var hemmalaget som kontrollerade matchen i 25 minuter och skapade flera målchanser.

-Vi skapade tryck och chanser men kunde inte göra mål. När vi sedan fick ett mål i röven då sackade vi ihop, säger Fredrik.

 

Just att förvalta chanserna tror Notice blir en av nycklarna för att man skall vända hem med en seger på lördag.

-Det gäller att ta vara på målchanserna för vi vet att de kommer. Vi brukar ofta producera fem till tio målchanser i varje match. Vi har gjort mycket mål, men kunnat göra dubbelt så många i varje match. Sedan måste vi hålla tätt bakåt och skapa stora glapp mellan deras lagdelar.

 

Vilka tycker du Brages styrkor är?

-Jag har inte följt dem så mycket och vet inte mer än då vi mötte dem senast. Men känslan jag, och många fler hade, var att de inte var förtjänta att vinna med 0-4. Jag tycker 1-2 eller 0-1, mer hade speglat matchen.

 

Om du ska tippa matchen på lördag?

-Vi har inte haft så många nollor. Jag tror vi vinner med 1-3.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.