Nyheter 2017-10-02 Fyramålsseger mot Umeå FC Fyramålsseger mot Umeå FC
2017-10-02   Skrivet av:

Efter ett par mindre bra insatser resultat- och prestationsmässigt gjorde IK Brage en mycket väl genomförd insats när det blev seger med klara 4-0 (2-0) borta mot serietrean Umeå FC.
-Vi har inte fått ut det på slutet, men nu spelade vi bra fotboll igen, säger en mycket nöjd Bragetränare Bengt Ottosson efter målfyrverkeriet på Umeå Energi Arena SOL.

 

Hemmalaget, som krigar för en kvalplats, kämpade och slet hela matchen hade hittade inga nycklar att forcera Brages starka försvarslinje.
-Det var var svårt i dag. Brage är ett bra lag och de var kompakta, säger Umeås löpstarke yttermittfältare Isaac Freitas Da Silva.
Efter en jämn första halvtimme ökade Brage takten i slutet av första halvleken. Stefan Ilic gjorde viktiga 0-1 efter 38 minuter och strax innan pausvilan dubblerade mittfältaren Erik Nilsson på till 0-2.

 

Hemmalaget satte högsta fart i början av andra halvleken i jakten på ett snabbt reduceringsmål. Men Brage höll tätt och i stället ökade inhopparen Ardian Rexhepi på till 0-3 i 83:e matchminuten innan Johan Eklund fastställde slutresultatet till 0-4 på stopptid.

 

Segern betyder Brage behåller sjupoängsavståndet till tvåan Akropolis IF som vann i lördags med 3-0 mot Carlstad United.
-Det var inget snack om den matchen i går. Vi hade sagt det skulle vara stopp på några funderingar om andra matcher. Vi skulle bara göra vårt jobb i dag och jag tycker vi gör vår sak fullt ut, säger Bengt Ottosson som inte ville lägga fokus på det man inte kan påverka.
Nyckeln till segern var ett starkt försvarsjobb där Benjamin Hjertstrand bildade mittbackslås med Carlos Garcia på ett utmärkt sätt. Sedan fick också anfallaren Linus Zetterström och mittfältaren Viktor Adebahr förtroendet från start.
-Benjamin och Viktor var jättebra. Sedan gör Linus ett jättejobb både defensivt och offensivt. Vi ville rotera i laget och jag tycker det gav effekt då vi fick in nytt blod.
Bragetränaren tycker man var tillbaka på den höga nivå prestationsmässigt och mentalt som man varit under stora delar av säsongen.
-Vi hittade rätt balans i sinnet. Det var hög kvalitet i det vi gjorde. Offensiven var bättre och så satte vi chanserna. Sedan var också defensiven stark.
Umeå var beredda att göra jobbet och stod upp bra hela matchen. Mycket av uppspelen gick via vänsterkantens Isaac Freitas Da Silva som hade en del farliga inspel. Brages första riktiga målchans hade Linus Zetterström med ett skott som gick tätt över i 8:e matchminuten.

 

Gästernas nästa farlighet kom efter dryga tjugo minuter när Umeåmålvakten Yann Fillion kommit ur spel efter att ha gjort en räddning vid kortlinjen, där Stefan Ilic var nära hitta en fristående Johan Eklund.
-Det var ett ställningskrig första trettio, säger Ottosson.
Stefan Ilic, för dagen yttermittfältare, skulle dock bryta dödläget när hans inlägg från kanten letade sig in i mål något turligt. Backen Dillian Ismail halkade vilket ställde Yann Fillion i målet.
-Vi överbelastar deras högersida och Simon (Stenberg) gör löpningen och tar med deras ytterback och yttermittfältare. Egentligen var det ett dåligt inlägg, säger Ilic om sitt viktiga 0-1 mål.
-Även om jag tycker vi hade bra koll så stod matchen och vägde. Men sedan släppte det och vi gör också 0-2 innan paus.

 

Brage visade sin klass i slutet av första akten med ett snabbt passningsspel som också gav utdelning i målprotokollet.
-Vi hade ett bättre passningstempo och kom bakom deras backlinje. Vi fick belöning och 0-1 var förlösande, säger Bengt Ottosson som tycker man sedan kunde spela ut.

 

Efter ledningsmålet hade Johan Eklund två bra möjligheter att öka på ledningen. Men det blev mittfältaren Erik Nilsson som någon meter innanför straffområdeslinjen skulle göra psykologiskt viktiga 0-2 på stopptid i första halvleken efter man radat upp flera chanser i samma anfall som målvakten Yann Fillion till slut inte kunde stå emot.
-Först var Linus Zetterström nära, bollen går sedan ut till mig, målvakten räddar och Ilic är nära. Sedan får jag bollen igen, tar emot den och sätter den på halvolley, säger Nilsson efter sitt sjätte mål för säsongen.
-Målet gav sedan oss arbetsro inför andra halvleken.
Vad tycker du annars om matchen?
-Vi gör väldigt bra bortamatch och följer matchplanen. Fyra mål framåt och att vi håller nollan ska vi vara stolta över, säger Nilsson som inte vill räkna in seriesegern ännu.
-Vi tar inte ut något i förskott. Vi har fem matcher kvar. Vi går in för att vinna alla. Vi får inte tumma på något utan måste ha samma inställning som i dag i matcherna som är kvar.

 

Umeå bytte in tunge Victor Mansaray i anfallet för Simon Mårtensson efter pausen. Hemmalaget hade ett visst tryck inledningsvis men Brage, och Peter Rosendal, kunde hålla tätt. Närmast var Mansaray med ett närskott som Bragekeepern kunde rädda.
-Vi visste de skulle komma ut starkt men vi reder ut det och Rosendal gör någon bra räddning. Jag tycker hela laget gör det bra i andra, säger Erik Nilsson.

 

Bengt Ottosson menar också man gav hårt mot hårt när UFC jagade ett reduceringsmål och pekade på i pausvilan att man skulle vara kompakta och ligga tight på motståndarna.
-Vi tog kampen och skulle vara noga med defensiven. Vi är skickliga när våra mittfältare tar bort deras forwards. Sedan är vår backlinje stabila i dag.

 

UFC försökte att hitta vägar genom Brages försvar. Men mycket av passningarna gick i sidled när man letade ytor som inte fanns. Mer än några distansskott från Erik Lundström och Tobias Sandström som Peter Rosendal enkelt kunde rädda hade inte Umeå sista halvtimmen.

-Vi löpte och fightades, men det var svårt, säger Isaac Freitas Da Silva vars Umeå halkade ner till fjärde plats efter Västerås seger mot Assyriska.

 

Med fem matcher kvar har UFC nio poäng upp till kval.

-Vi måste börja vinna igen, men det kommer bli mycket svårt, säger Freitas Da Silva.

 

Brage ökade på till 0-3 med knappa tio minuter kvar av andra halvleken när inbytte Ardian Rexhepi, som bara hade varit på planen i tre minuter, distinkt nöp till på ett inlägg från Simon Stenberg. På stopptid kom också 0-4 när Johan Eklund med sitt fjortonde mål för säsongen satte 0-4 fint framspelad av Stefan Ilic.
-Vi gör två fina mål i andra, säger Stefan Ilic som med all rätt var nöjd över sin egen insats.
-Skönt, det var kul med ett mål och en assist.

 

Brage tog ett steg närmare seriesegern efter att ha fått med sig tre tunga och viktiga poäng från den svåra bortamatchen mot Umeå FC. Men Stefan Ilic tar en match i taget.

 

Vad tror du om fortsättningen?
-Vi är vår egen motståndare. Vi kommer bita ihop och nu är det närmast Enskede hemma på söndag.

//Olov Lindgren


Lämna kommentarer

Umeå FC - IK Brage

Umeå FC-IK Brage 0-4 (0-2)
Målen: 0-1 Stefan Ilic (38), 0-2 Erik Nilsson (45+1), 0-3 Ardian Rexhepi
(83), 0-4 Johan Eklund (90+2).
Varningar, Umeå: Modou Lamin Sillah Brage: Anton Lundin.
Domare: Niklas Abrahamsson, Sollefteå. Assisterande domare: Anton
Sjöberg, Sundsvall, Robin Albertsson, Östersund.
Publik: 325 (Umeå Energi Arena SOL).

 

UMEÅ FC (4-4-2):

Yann Fillion-Jens Stigedahl, Dillan Ismail, Modou Lamin Sillah, Henrik
Millbert-Isaac Freitas Da Silva, Jens Sjöström, Erik Lundström, Mikael
Wikström (Tobias Sandström 69)-Alexis Bbakka-Simon Mårtensson (Victor
Mansaray 46). Ersättare: Zachary Sukunda, Måns Sundström, Soo Yong Yoon,
Felix Marklund.

 

IK BRAGE (4-4-2):

Peter Rosendal-Pontus Hindrikes, Benjamin Hjertstrand, Carlos Garcia, Simon
Stenberg-Anton Lundin (Viktor Bergh 90), Erik Nilsson (Rasmus Lindgren 79),
Viktor Adebahr, Stefan Ilic-Linus Zetterström (Ardian Rexhepi 79), Johan
Eklund. Ersättare: Ludvig Larsson, Gustav Sundström,  Memocan Elalmis.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.