Nyheter Garcia inför lördagens match mot Gefle IF 2018-02-10 Garcia inför lördagens match mot Gefle IF
2018-02-10   Skrivet av:

Idag, lördag, spelar IK Brage sin första träningsmatch för säsongen hemma på Domnarvsvallen när man möter seriekonkurrenten Gefle IF.

Brage gjorde en bra premiärmatch, även om det blev förlust 2-1, när man förra helgen mötte Degerfors IF på Stora Valls konstgräs. En av de som fanns med på planen var backen Carlos Garcia, som spelade andra halvleken.

-Jag tycker att det var helt okej. Det var första matchen och alla fick komma igång och spela en halvlek var. Vi kommer från en tuff träningsperiod under januari, så det handlar mest om att komma igång och försöka få till det vi tränat på hittills.

 

Nu väntar match mot Gefle IF, i fjol tolva i SE. Vad tror du ni kommer att lägga störst fokus på i spelet?

-Vi har tränat på att sätta det grundläggande i både offensiven och defensiven. Det är en liten början till något större som vi hoppas kunna se tendenser av redan idag mot Gefle.

 

Har det varit ett nytt spelsätt med hur Klebér Saarenpää och övriga ledarstaben vill att ni ska spela?

-Det är klart att det är lite skillnader, men vi tränar på det varje dag. Och den här gruppen är väldigt nyfikna och intresserade av att lära sig nya saker. De nya tränarna förklarar på ett tydlig och bra sätt hur de vill att vi ska spela. Jag tror att det här kommer att bli väldigt bra med tiden.

 

Vet du något om Gefle i år?

-Nej, faktiskt inte. Jag vet att de har Johan Mjällby som tränade Västerås SK förra året.

 

Får du spela från start mot Gefle?

-Det får du fråga Klebér om (skratt)!

 

För er som inte har möjlighet att ta er till vallen idag för att se årets första hemmamatch kan istället se den via webben: https://play.staylive.se/ikbrage

 

Text: Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.