Nyheter 2013-06-16 Green Machine vill bli bäst Green Machine vill bli bäst Domnarvallen
2013-06-16   Skrivet av:

I Brage återfinns de kanske mest hängivna supportrarna i Serik Fans. Något av motsvarigheten i Jönköping Södra är Green Machine. Hemsidan ringde upp Fredrik Uddén, som är en av de personer som nästan alltid återfinns i klacken när man spelar hemma på Stadsparksvallen.

 

Vad är det ni gör i supporterklacken Green Machine?

-Vi stöder Södra från läktarplats.

 

Hur många medlemmar har ni i den här klacken?

-Vi har inga medlemmar, på det sättet. Vi hade tidigare en organisation. Som det ser ut nu stöder vi laget från läktarplats med sång och hela ”köret”. Jag tycker det funkar bra, även om det har varit lite problematiskt på bortaplan.

 

Att Fredrik Uddéns lag Jönköping, liksom Brage har haft det ganska tufft så här långt på plan håller han med om. Däremot så är det inga problem att från läktarhåll att hålla gnistan uppe, menar Fredrik.

-Jag tycker det har hållit sig väldigt bra. På hemmaplan ska tilläggas. Man ska stötta sitt lag både hemma och borta, och både i med- och motgång.

 

Inför mötet mot Brage kommer det inte att bli några ”tifon” även om det har förekommit tidigare.

-Det har gjort några försök med ”tifon” tidigare. Annars så spelar det inte någon roll vilka lag man möter, man ska stötta sitt lag från läktarplatsen i alla fall.

 

Ett lag som J-Södra senaste säsongerna gärna vill vinna mot, har varit Öster. Men när ÖIF nu återfinns i AS, så blir det istället ett annat lag som är lite av ett derby.

-Nu är det Värnamo som ligger närmast oss. Vi kryssade mot dem, erinrar sig Fredrik, och fortsätter:

-Nu är det lag som GAIS, Hammarby och Örebro kanske som drar lite extra folk. Annars är det viktiga matcher mot de lag som ligger oss närmast i tabellen.

 

Fredrik Uddén säger att han känner till SERIK Fans, men annars har det inte blivit alltför många bortamatcher för egen del.

-Det blev kanske två, tre stycken förra säsongen. Annars finns det några i klacken som förra året var på princip alla bortamatcher.

 

Varför blev det Jönköping Södra för din del, var det självklart?

-Det har kanske inte alltid varit så. På 90-talet spelade de i division 4, men sedan dess har det hänt ganska mycket. Publiken kom i princip när klubben värvade Olle Nordin som tränare. Sedan blev det Superettan 2005, och det var då klubben visade att de ville vara något.

 

Vilket lag i Sverige tycker du har de bästa supportrarna?

-Då svarar jag Jönköping Södra, om inte annat att de har målet att bli det!

 

Trots att säsongen varit sådär för J-Södra så här långt, så finns det glädjeämnen i laget menar Uddén.

-Jag kan inte svara för alla, men för egen del tycker jag att Fredric Frendrich som är en egen produkt varit bra. Jag har den känslan att han spelar med hjärta, och att han vill väldigt, väldigt mycket. Han har var varit väldigt bra, och det är jättekul.

 

Vill du ge oss ett matchtips?

-Det MÅSTE släppa nu. Jag tippar alltid med hjärtat och jag tippar att vi vinner med 3-0.

Då får jag hoppas att du får fel i ditt tips!

-Ha, ha.

Då får jag tacka för intervjun.

-Tack.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.