Nyheter 2019-06-16 Grönvit seger mot Trelleborgs FF Grönvit seger mot Trelleborgs FF
2019-06-16   Skrivet av:

IK Brage med tre raka matcher utan vinst, tog en viktig seger när man på lördagseftermiddagen besegrade Trelleborgs FF med 2-0 (1-0) inför 1.334 åskådare på ett soldränkt Domnarvsvallen.

-Det känns skönt, och framförallt tillfredsställande på sättet vi vinner, pustar Brages tränare Klebér Saarenpää ut efter vinsten.

 

Matchvinnare blev Christian Kouakou och Pontus Hindrikes, som gjorde Brages mål. För Kouakou, som inledde målskyttet redan efter tre minuter, var det hans femte mål för säsongen. Medans Pontus Hindrikes som gjorde 2-0 i den 47:e minuten, är en desto mer ovan målskytt, då det betydde hans första mål på tre säsonger. Trelleborg, som kom till matchen stärkta av att ha varit obesegrade i fyra matcher, fick sin svit spräckt, medans Brage samtidigt tog slut på en rad med tre matcher utan seger.

-Marginalerna är hårfina, och vi gör några snygga mål, enligt vårt sätt att spela. Så det är inte slump, utan kvalitet i det vi vill göra, säger en glad Saarenpää.

 

Hemmalaget hade gjort två ändringar i startelvan sedan senast mot Örgryte. Både Alexander Zetterström och Christian Kouakou fick spela från start.

 

Brage inledde matchen piggt. Bortalaget blev straffade när André Kamp hittade fram med en passning till Christian Kouakou, som redan efter tre minuter gjorde 1-0. En mycket händelserik inledning av matchen kunde bjudit på fler mål åt båda håll.

-Båda halvlekarna präglas lite av deras tidiga ledningsmål. De blir ett kontringslag, och vi blir ett mer forcerande lag. Vi skapade mycket i båda halvlekarna, men det var väldigt svag kvalitet i avsluten, vilket innebär att vi får ineffektivitet i det. Sedan är deras mål fina, men jag känner att vi går bort oss lite för enkelt, konstaterar Trelleborgs tränare Peter Swärdh.

 

Hos gästerna, som fick avsluta matchen med tio man efter Camara Jönsson gruffat Anton Lundin efter avblåsning och fått rött kort, var det Zoran Jovanovic som först hade ett avslut strax utanför, och ett skott i ribban efter femton minuter. En boll som flera Trelleborg spelare menade passerat mållinjen. Dessutom visade Peter Rosendal klass, när han räddade Salif Camara Jönssons avslut från nära håll. Nu saknade inte heller Brage chanser till utökad ledning. Christian Kouakou som fick chansen från start, brände ett halvt friläge efter 15 minuter, som TFF-keepern Andreas Beck Larsen räddade med vänsterfoten.

 

Brages #9 gjorde en mycket bra match, och samarbetet med Anton Lundin och Kristian Andersen var tillbaka till den nivå vi vant oss med tidigare under säsongen.

-Christian är det skönt att ha tillbaka, han såg pigg ut och störde deras backlinje väldigt mycket. Han har varit borta en del, så vi valde att ta ut honom i andra halvlek, säger Klebér Saarenpää.

 

Formstarka Trelleborg, visade flera gånger upp ett anfallsspel som satte Brages försvar på hårt prov. Men backlinjen, tillsammans med utmärkte Peter Rosendal, kunde hålla tätt. Efter halvtimmens spel, hade en spelsugen Christian Kouakou tagit sig in i straffområdet, men fick se sitt avslut blockas av Isak Jönsson i Trelleborgs försvaret.

 

Även om Brage höll nollan i första halvlek, var det anfallsspelet som gladde mest. Jämfört med Örgrytematchen, såg det betydligt bättre ut. Laget tog sig fram både på kanterna och centralt, och kunde med bättre effektivitet kunnat gjort ytterligare mål.

-Skillnaden den här gången mot andra matcher, är att vi sätter passningarna, och vi sätter upp oss i de ytorna vi vill. Då blir det hundraprocentiga chanser framåt. Den kvaliteten har vi, säger Klebér Saarenpää.

 

Likt den första halvleken rivstartade Brage den andra, med ett tidigt mål som följd, och ett vackert sådant, där Benjamin Hjertstrand tillslut hittade en passning till Pontus Hindrikes som fick öppet mål till att utöka ledningen till 2-0.

 

Ett mål TFF-bossen Peter Swärdh menade kom efter man inte varit tillräckligt uppmärksamma.

-Vi gick bort oss i första pressen, och sedan lyckades vi också förivra oss i nästa läge där vi skulle fördröja, men hamnar i obalans. Lite samma vid första målet. Brage gör många bra saker och utnyttjar de fel vi gör.

 

Brage lyckades sätta stopp för Trelleborgs anfallsförsök, på ett ganska effektivt sätt, och man kunde spela på resultatet.

-Vi hade i första halvlek lite problem i förstapressen. De fick välja och vraka och spela insida och utsida på oss, vilket gav dem tid att komma till inlägg, från vår vänstersida, där (Salif) Camara Jönsson är giftig i boxen, och allt träffade honom där. Så vi levde lite farligt och försökte ändra på det till andra. Generellt steppade vi upp, och de orkade inte få till det. Vi blev mer aggressiva, så de får inte spela offensivt kontrollerat, säger Klebér Saarenpää.

 

Trelleborg tappade en del av det pigga spel man visade upp i första halvlek. En kvart in i andra halvlek bytte man ut Zoran Jovanovic och Mattias Håkansson, och in med Felix Hörberg och Dennis Agyare Antwi, som båda hade chanser till reducering men avsluten saknade kvalitet.

-Vi försökte ändra lite i strukturen och gick upp och spelade med två forwards. Vi fick in en snabb spelare på vänsterkanten (Felix Hörberg). Vi hade friläge och jättesituationer i andra. Däremot blir vi sårbara på deras kontringsspel. Jag tror att om vi kunde ha tryckt in ett mål i mitten av andra, att vi kunde fått poäng med oss hem, säger Peter Swärdh, som ville berömma högermittfältaren Oscar Johansson.

 

I stället var det Brage som relativt enkelt kunde hålla undan, och bärga en efterlängtad trepoängare. Trots en till synes stabil 2-0-ledning, var inte Klebér Saarenpää lugn vid spelarbänken.

 

När kände du att segern var i hamn?

-När domaren blåser av. Vi spelar till domaren blåser av, skrattar Klebér Saarenpää.

 

I och med vinsten klättrade Brage upp på en tredje plats i tabellen.

 

I nästa omgång, söndagen den 23 juni, väntar bortamatch mot serietvåan Mjällby.

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Henrik Hansson

 


Lämna kommentarer

IK Brage-Trelleborgs FF

IK Brage-Trelleborgs FF 2-0 (1-0)

Målen: 1-0 (3) Christian Kouakou, 2-0 (47) Pontus Hindrikes.

Utvisning: Trelleborg: Salif Camara Jönsson (93+1). Varningar: Brage: Alexander Zetterström, Seth Hellberg Trelleborg: Erik Andersson.

Domare: Farouk Nehdi, Huddinge.

Publik: 1.334 (Domnarvsvallen)

 

IK Brage (4-4-2): Peter Rosendal-Benjamin Hjertstrand, Alexander Zetterström, Carlos Garcia, Pontus Hindrikes-Anton Lundin, Seth Kanteh Hellberg (Oscar Lundin, 87), Bjarni Mark Antonsson, André Kamp (Robin Sellin, 69)-Kristian Andersen, Christian Kouakou (Jonathan Morsay, 75). Ersättare: Adrian Engdahl, Mattias Liljestrand, Simon Stenberg, Jonathan Lundbäck.

 

Trelleborgs FF (4-4-2): Andreas Beck Larsen-Jakob Glasberg, Robin Nilsson, Isak Jönsson, Niklas Bröndsted Vesterlund (Haris Brkic, 81)-Oscar Johansson, Erik Andersson, Sebastian Olsson, Mattias Håkansson (Felix Hörberg, 60)-Zoran Jovanovic (Dennis Agyare Antwi, 60), Salif Camara Jönsson. Ersättare: André Reinholdsson, Nebiyou Perry, Filip Mårtensson.

  • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.