Nyheter Håkan Andersson: "Vi spelar inte som ett bottengäng" 2015-09-18 Håkan Andersson: "Vi spelar inte som ett bottengäng"
2015-09-18   Skrivet av:

Håkan Andersson tillträdde som huvudtränare i Huddinge IF i början av juni efter att Patrick Hultman fått lämnat sitt uppdrag.

Första matchen för Håkan vid rodret var 0-0 mötet mot Brage på Domnarvsvallen. Men trots tränarbytet ligger Huddinge kvar under strecket.

-Men jag är ändå ganska nöjd över spelet och jag tycker vi inte spelar som ett bottengäng, säger Håkan Andersson.

 

Under sommarens transferfönster har man förstärkt med mittbacken Kevin Garcia (Parma, Jönköpings S:a), mittfältstrion Jonas Desai (Vasalunds IF), Carl Johan Ågren från Nyköpings BIS samt brassen Enrico med meriter både från allsvenska Djurgårdens IF och Apollon Smyrna i grekiska andradivisionen.

-Vändningen kom sent på våren efter vi fått in de här nya spelarna. Och det är många med mig som delar min uppfattning att vi i dag inte är ett bottenlag.

 

Under hösten har man också ingått ett avtal med Djurgårdens IF och Athletic FC, där man från respektive förening har tre respektive två spelare att tillgå. Men någon av dessa är inte aktuella till spel i mötet mot Brage.

 

Till matchen på söndag är samtliga tillgängliga utom nyförvärvet Enrico som under träningsveckan inte kunnat köra för fullt på grund av känningar baksida lår.

 

Efter bara 1-1 hemma mot bottenkollegan Carlstad United senast har Huddinge från sin jumboplats sju poäng upp till fast mark där just CU ligger i dagsläget.

-Chanserna är väl små till nytt kontrakt, men de finns där. Jag tycker att vi har fått ihop laget först efter sommaren. Både mot Carlstad och Nyköping hade vi matcherna men kunde inte vinna. Vi spelar inte som ett bottenlag, men kan bli övermodiga när vi äger spelet i ambitionen att göra mål. Vi har åkt dit på flera omställningsmål, säger Huddingebossen.

 

Håkan Andersson ser ändå positivt på fortsättningen och tror på poängchans vilka man än möter.

-Vi har lika goda chanser att vinna om det är Motala eller Dalkurd som vi möter.

 

Men frågan är om man har råd att tappa så många fler poäng hemma på Källbrinks IP i fortsättningen. Bara en pinne senast mot Carlstad United svider fortfarande hos Huddingetränaren.

-Jag var jättebesviken efteråt. Vi hade ett konstant tryck hela första halvleken. Vi hade maximal otur. Jag vet inte hur deras målvakt gör när han räddar med ansiktet vid ett tillfälle. Deras mål föregås av ett ihopslag på mitten. De hade bara ytterligare ett avslut i matchen. Det var stolpe ut för oss.

 

På hemmaplan är Huddinge inte ofarliga, vilket bland annat seger mot topplaget IFK Luleå (2-1) är ett bevis på.

-Vi gillar att spela på Kärrbrinks IP. Under min tid som tränare har vi bara gjort en riktigt dålig match och det var mot Vasalund. I övrigt har vi spelat bra, fast vi inte vunnit.

 

På bortaplan har Huddinge bara tagit den poäng man gjorde mot Brage i våras.

-Men vi har inte spelat så många bortamatcher under hösten. Mot Forward gjorde vi en jämn match (förlust 2-1 på Trängens IP). När vi mötte Nyköping vann vi hörnorna med 12-4 och frisparkarna med 18-6, men de gör två mål på kontringar och vinner med 2-0. Resultaten har inte speglat matcherna. I vår iver att vi måste vinna matcherna med tanke på tabelläget, har vi perioder då vi blir övermodiga och motståndarna straffar oss.

 

Håkan Andersson tror att Huddinge kommer föra matchen mot Brage.

-Men vi vet att de är ett mycket bra lag och jag anser att de ska ligga högre upp i tabellen. Men om spelet stämmer för dem, så kan det bli en annan matchbild.

Att matchen spelas på Källbrinks naturgräs tror Håkan gynnar sitt lag.

-Det talar till vår fördel. Vi har spelat många matcher på naturgräs under hösten, och tränar där hela tiden, medans det är vice versa för Brage som har konstgräs som sitt underlag.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.