Nyheter Hans Eklund: "En öppen match" 2013-05-16 Hans Eklund: "En öppen match"
2013-05-16   Skrivet av:

I jämförelse med ifjol då Falkenbergs FF fick kvala sig kvar i Superettan mot BK Forward, har västkustlaget inlett årets säsong på ett strålande sätt och samlat ihop tretton poäng vilket betyder en tredje plats efter sex omgångar.
-Framgångarna började redan i Svenska Cupen och sedan har vi byggt på självförtroendet, säger nye tränaren Hans Eklund som tog över efter att Thomas Askebrand flyttade till GAIS.

Det är kollektivet som FFF-tränaren vill lyfta fram som ligger bakom framgångarna.
-Vi är ett bra arbetande lag med god  sammanhållning.
Eklund tycker att man har en väl sammansatt trupp där man använder sig av spelsystemet 4-4-2.
-Ja, vi har spelare som passar för det vilket också är min fotbollinje. Vi har bra balans när vi har bollinnehav och kan ha raka anfall.

Spelare som stuckit ut extra är nye målvakten Otto Martler, succémittfältaren Dan Keat och evigt unge anfallaren Stefan Rodevåg.
Men till matchen mot Brage får Falkenberg undvara Dan Keat som är varningsavstängd. Sedan tidigare finns dessutom på skadelistan anfallarna Johannes Vall (lår), Niklas Johansson (knä) och Simon Andersson (knä). Mittfältaren Rasmus Andersson är också knäskadad, medans försvararen Daniel Johanssonhar problem med ena låret. Backen Emil Jensen, som var med i truppen senast mot Assyriska, tillkommer på den långa skadelistan.
-Vi har har haft mycket skador de senaste veckorna, suckar ”Hasse” Eklund som förväntar sig båda lagen kommer att satsa offensivt och menar att Brage är bättre än tabelläget visar.
-De har spelare för att ligga högre upp. De måste nog gå för tre poäng, men det kommer också vi att göra, så det blir öppet.
Vilken spelare tycker du har överraskat mest i Falkenberg så här långt?
-Svårt att nämna någon före en annan. Det är många som har varit bra där vi haft en jämn nivå. Men målvakten Otto Martler har överraskat och kommit bra in i gänget och anpassat sig för det högre tempot.

Årets Superettan verkar bli mycket jämn där det i dagsläget bara skiljer nio poäng mellan jumbon Värnamo och ledarlaget Assyriska.
Att sia var FFF placerar sig i tabellen när den summeras efter trettio omgångar är omöjligt tycker ”Hasse”.
-Det kommer ett transferfönster i sommar och då kan spelare bli uppköpta. Det är nästan som det blir två olika säsonger. Kanske det blir enklare att säga var vi hamnar efter sommaren. Nu är det en tråkig klyscha som gäller för oss och det är att vi tar en match i taget.
Vilka lag tycker du har överraskat mest positivt och negativt så här långt?
-Östersund har spelat en fin fotboll och tagit mycket poäng, och även vi har överraskat då vi ju spelade kval ifjol. När det gäller de som inte lyckats så bra så här långt vill jag passa på frågan. Det är så tidigt av säsongen och med trepoängssystemet kan mycket hända.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.