Nyheter Hellberg och Antonsson klara för IK Brage 2019-01-23 Hellberg och Antonsson klara för IK Brage
2019-01-23   Skrivet av:

Det har varit tyst på värvningsfronten från Sportgruppen under några veckor nu, men det har arbetats hårt bakom kulisserna och idag kan vi gladeligen presentera två nyförvärv till den grönvita truppen, nämligen Seth Hellberg och Bjarni Mark Antonsson.

 

Mittfältaren Seth Hellberg, som är fostrad i Brommapojkarna, kommer närmast från Syrianska FC där han under säsongen 2018 stod för 9 mål på 29 seriematcher och ledde laget till ett avancemang till Superettan via kvalspel mot IFK Värnamo.

 

23-åringen har skrivit på ett två-års kontrakt med Dalarnas lag och gjorde sitt första träningspass med laget under gårdagen.

– Jag har en positiv känsla och är stolt över att ha skrivit på för Brage. Min uppfattning om klubben är att det är stadens lag med en bra organisation, säger Seth om sin nya klubb.

 

Seth menar att Brage tillslut stod som det självklara alternativet i kampen med andra klubbar om hans signatur.

– IK Brage är på uppgång och det, tillsammans med att tränaren och sportchefen tydligt visade att de ville ha mig till Borlänge, gjorde valet enkelt för mig att komma hit.

 

Stockholmaren hoppas på att omställningen till att bo och leva i Borlänge går smidigt och att han kommer in i det på ett bra sätt från start.

– Jag flyttar upp tillsammans med min flickvän, och vi förväntar oss en lugn och trygg miljö där vi kommer växa som personer och jag kommer växa enormt som fotbollsspelare.

 

Nu är det knappt en månad kvar tills tävlingsmatcherna drar igång i och med bortamatchen i Svenska Cupen mot allsvenska BK Häcken, och Hellberg är otroligt taggad!

– Ja precis, knappt en månad kvar och det känns jättekul! Mina förväntningar på säsongen är simpla, vi ska vinna, avslutar Seth.

 

Bjarni Mark Antonsson, som närmast kommer från isländska KA Akureyri, är nu överens med IK Brage om ett tre-års kontrakt.

 

Den 23-årige försvararen/mittfältaren är redan bekant med Sverige efter två säsonger i Kristianstad FC, där han spelade 37 matcher i Division 1 Södra under säsongerna 2016 och -17.

 

IK Brage har jobbat på att få Antonsson till Borlänge under ett par månader och nu är alltså grönvitt och KA Akureyri slutligen överens om övergången.

– Det känns fantastiskt, jag har väntat länge nu och äntligen är det klart, säger Bjarni om den kommande flytten till Dalarnas lag.

 

Att valet föll på att flytta tillbaka till Sverige blev tillslut enkelt för Antonsson.

– Brage visade ett stort intresse och var verkligen tydliga med att de ville ha mig. Och efter att jag pratade med klubben, tränaren Klebér och även André Kamp som jag spelat med tidigare, så fick jag känslan av att det är en riktigt bra klubb som kan ta nästa steg kommande år. Sen gillar jag Sverige, jag trivdes bra förra gången jag var där så det känns skönt att få komma tillbaka, fortsätter Bjarni.

 

23-åringen kommer till Sverige under helgen och har endast den medicinska undersökningen kvar innan övergången blir helt klar.

– Jag flyger till Stockholm på söndag och tar sedan tåget upp till Borlänge för att göra klart allt praktiskt med undersökningar och boende. Sen flyttar min flickvän förhoppningsvis ner till sommaren, säger Antonsson.

 

Bjarni är förväntansfull inför säsongen och vill dra igång så snabbt som möjligt med sin nya klubb.

– Jag har stora förväntningar på IK Brage och tror verkligen vi kan göra en riktigt bra säsong. Vi ska först och främst vinna fotbollsmatcher och sen får vi se om vi kan sätta mål och sikta högre, avslutar Antonsson.

 

Vi hälsar därmed Seth Hellberg och Bjarni Mark Antonsson varmt välkomna till IK Brage, Borlänge och Dalarna!

 

Tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.