Nyheter 2019-02-05 ”Hinken” förlänger med Brage ”Hinken” förlänger med Brage
2019-02-05   Skrivet av:

Pontus ”Hinken” Hindrikes har förlängt sitt kontrakt med grönvitt över säsongen 2021.

Hinken, som hade ett år kvar på kontraktet inför säsongen, blir alltså kvar i minst tre år till efter sitt nyskrivna kontrakt.

 

Pontus, som inför säsongen 2017 skolades om från anfallare till försvarare, har visat sig vara en riktig klippa som ytterback och som fått många att förälska sig i hans uppoffrande spelstil och sitt hjärta för klubben. Hinken, som spelade 23 matcher i Superettan under 2018, tycker Brage stod för en godkänd insats i sin comeback i svensk elitfotboll.

– Jag tycker att vi gjorde en godkänd säsong som nykomling, men den säsongen är lagd till handlingarna nu och det gäller att blicka framåt istället.

 

Hur känns det att ha kritat på en förlängning med Brage?

– Det känns väldigt bra. Efter hur förra året såg ut och hur det känns inför kommande säsong så är det inspirerande att få fortsätta vara en del av klubben framöver.

 

Hur ser du på din egen insats och utveckling de senaste åren?

– Jag är väl inte den som tycker om att prata om min egen insats, men jag kan väl känna att jag tog en del steg i min utveckling och hoppas och tror att jag kan fortsätta på den vägen.

 

Hinken vill inte sia om lagets chanser till att uppnå en bättre tabellplacering 2019 än föregående säsong, men lovar att laget kommer ge allt ute på planen.

– Jag kommer inte gå ut med någon profetia om hur säsongen slutar i tabellen, men jag vet att laget kommer vara taggade och beredda inför kommande cup och inför Superettan.

 

Pontus hoppas även kunna ta ytterligare steg i sin egen utveckling tillsammans med laget i sitt hjärta.

– Jag vill fortsätta utvecklas som person och fotbollsspelare i Brage, och även bidra till att klubben tar sig framåt och uppåt.

– Känslorna för IKB har alltid funnits där, jag är ju född och uppväxt i Dalarna. Morfar har spelat här under en period och det var ju alltid ett mål som liten att få spela i Brage och även representera samma klubb som han gjorde. Med alla underbara människor som finns i och runt om klubben nu så förstärks känslorna för var dag som går. IKB är en fast punkt och en stor del av mitt liv och kommer fortsätta vara det förhoppningsvis hela livet.

 

Tillsammans är vi IK Brage!

 

Foto: Janne Nilson, Pic-Agency


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.