Nyheter Hinken inför söndagens match mot Östers IF 2021-05-22 Hinken inför söndagens match mot Östers IF
2021-05-22   Skrivet av:

På söndag klockan 13:00 gästar vi Visma Arena för att ta oss an Östers IF i Superettans sjunde omgång. Pontus ”Hinken” Hindrikes kommer här med en lägesuppdatering inför matchen.

Under den gångna träningsveckan har Bragespelarna laddat om efter förlusten mot Norrby senast.

 

– Jag tycker att vi inleder den matchen bra, vi gör 1-0 och spelar bra, det kändes som att vi lika gärna kunde ha vunnit, men vi har inte riktigt flytet med oss just nu och släpper in två bollar, säger ”Hinken”.

 

– Det är sådana här saker som kan hända när man kommer in i någon form av negativ spiral, saker går emot en. Vi måste fortsätta att vara starka och tro på det vi gör, något jag känner att vi fortfarande gör. Det gäller att jobba på för att vända trenden, då kommer det förhoppningsvis att börja rulla på åt andra hållet istället.

 

Säsongsinledningen har varit tung för Brage rent resultatmässigt, men spelartruppen håller fokus på det de kan påverka framöver.

 

– Det är klart att en sådan här inledning kan sätta sig lite i huvudet, kanske lite omedvetet, det finns många exempel på lag som haft det tufft. Vi har diskuterat inledningen sinsemellan i truppen och jag tycker inte att vi låter det påverka oss på träningsplanen, alla drar fortsatt åt samma håll. Det är någonting som jag upplever att vi hanterar bra trots allt, att vi inte gräver ned oss fullständigt, menar han.

 

– Som sagt, vi tror fortfarande på det vi gör och det är det allra viktigaste, att vi inte tappar tron på oss själva.

 

Hindrikes menar att han med sin erfarenhet försöker att göra vad han kan för att stötta de andra spelarna i hopp om att den negativa trenden ska brytas.

 

– Jag tycker att alla har tagit ansvar för situationen på bästa sätt. Sedan har väl jag som är lite äldre och kanske vågar ta lite mer plats verbalt, något jag tycker har växt fram hos mig på senare tid, försökt att lyfta frågor med resterande del av truppen i ett försök att finnas där för de spelare som kanske inte varit med lika länge.

 

– Med tanke på att jag spelat ganska länge nu har jag upplevt liknande situationer tidigare och vet att det går att ta sig ur det. Det är klart att det är bra att ha med sig den erfarenheten av att det kan gå tungt i perioder men att det faktiskt går att vända det hela om man fortsätter att tro på det man gör.

 

– Vi vet vad vi behöver göra och jag tycker att vi till stora delar gör det bra, men det är, som vi sagt tidigare, det där lilla extra som har saknats. Oturen har grinat oss lite i ansiktet i vissa situationer där saker och ting gått emot oss, men det finns ingen som inte tror på oss som lag.

 

– Det gäller att ingjuta positivitet, att lyfta varandra. Samtidigt är det lika viktigt att kunna ge kritik och feedback till varandra. Det skulle inte fungera om vi alla gick helt in i oss själva och blev tystlåtna, vi måste fortsätta att vara utåtriktade och positiva, något jag känner att alla har gjort på ett mycket bra sätt.

 

– Som sagt så har vi diskuterat situationen mycket med varandra i truppen och vi har trots allt en bra känsla. Alla har ett driv på träning, jävlaranammat och positiviteten finns där. Vi är precis lika bra på träning, om inte bättre, än vad vi har varit tidigare.

 

Matchen mot Öster blir en ny möjlighet för de grönvita att ta säsongens första trepoängare.

 

– Vi ska försöka att höja oss ett snäpp från matchen mot Värnamo, som var den senaste matchen vi spelade på naturgräs. Det kan nog bli ett liknande spel som i den matchen och det gäller bara att vi justerar vissa aspekter och blir lite mer effektiva och mer bestämda i närkamperna. Jag tror att det kommer att bli en hel del närkampsspel på söndag och jag är säker på att alla är medvetna om det och att vi som grupp är införstådda om vad vi vill göra. Jag har en känsla av att vi kommer att göra en riktigt bra match, säger Hindrikes.

 

– Jag förstår också att det känns tungt för supportrarna när det går tungt för laget, men jag hoppas att de han behålla samma tro som vi har på att det kommer att vända. Vi känner av supportrarnas stöd, vilket är jätteviktigt för oss i jakten på att vända detta.

 

– Återigen, det krävs att det finns en tro på det man gör, annars går det inte att fortsätta. Vi i laget tror på att det kommer att vända om vi lägger ned det jobb som krävs och fortsätter att kämpa vidare för att bli bättre i specifika situationer så som i eget straffområde och i vårt offensiva spel. Gör vi det så kommer vi att vända detta och vi tror till etthundratio procent på att vi kan lyckas, avslutar Hinken.

 

Fem punkter inför Öster:

 

●      Östers IF kommer till söndagens match med en 1-0-seger mot Helsingborgs IF i ryggen efter två raka förluster (3-2 mot GAIS och 0-2 mot GIF Sundsvall).

 

●      IK Brages tre senaste bortamatcher mot Östers IF har slutat i en förlust, ett kryss och en seger.

 

●      Östers bästa poängspelare så här långt denna säsong har varit anfallaren James Keene och mittfältaren Marc Rochester Sørensen som bägge står på två mål och en assist vardera.

 

●      Inför söndagens match har Öster förstärkt truppen genom ett lån av Malmömålvakten Mathias Nilsson.

 

●      ”Brage är fortfarande ett jättebra fotbollslag, de har behållit många spelare sedan förra året och är en stabil grupp. Det har inte riktigt fått ut någonting för det ännu, men det är nog bara en tidsfråga innan Brage börjar ta trepoängare och klättra i tabellen. För oss gäller det att vi levererar en prestation där många spelare når upp mot hundra procent om vi ska ha en bra chans,” säger Östers huvudtränare Denis Velic till Östers officiella hemsida inför matchen.

 

Fortsätt stötta oss – Köp soffbiljett

På söndag spelar vi för första gången i vårt helvita bortaställ. Du som soffbiljettsköpare har därmed chansen att bli exklusiv ägare av Alexander Zetterströms signerade bortatröja. Vi lottar som vanligt även ut en natt för två på Elite Hotel Brage i Borlänge samt en plats på Vallen tillsammans med en vän i nästkommande hemmamatch.

 

Swisha 50kr per biljett till 123 079 81 24 – Märk betalningen: Öster-Brage

 

Tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.