Nyheter Hjertstrand inför lördagens match på vallen 2018-06-09 Hjertstrand inför lördagens match på vallen
2018-06-09   Skrivet av:

Idag, lördag, när IK Brage hemmamöter Varbergs BoIS FC, är förhoppningen att man lämnat förlustmatchen mot Norrby bakom sig.

En mindre bra (andra) halvlek, grusade då förhoppningar om poäng. Brages mittfältare Benjamin Hjertstrand, medger att ett par mindre bra aktioner blev kostsamma i slutändan.

 

-Vi bjöd på saker, som vi inte gjorde i första. Om de var hetare eller inte vet jag inte. Jag tycker att vi gav bort bollen lite för enkelt, då blir det tufft, säger Benjamin Hjertstrand som klev av efter 70 minuter då Samuel Aziz byttes in.

 

Efter 2-0-förlusten var det så klart inte så mycket prat i bussen de dryga 40 milen hem till Borlänge.

-Ha, ha. Nej, det snackades inte så mycket. Det är aldrig roligt att förlora fotbollsmatcher.

 

Det skiljer fem poäng mellan lördagens motståndare, Brage och Varberg. IKB ligger i mitten av tabellen med hyggligt avstånd till botten. Medans Varberg befinner sig just nu på negativ kvalplats. En trepoängare för grönvitt, skulle betyda mycket för att skapa luft till lagen längre ner i tabellen.

 

De senaste veckorna har inneburit flitigt matchande. I synnerhet i slutet av maj då det var tätt på given med matcher. Ändå säger ”Benji” att det inte är några problem med orken, mycket tack vare att man har en trupp som har kunnat utnyttjats på ett bra sätt.

-Det känns bra. Vi hade tre matcher på en vecka, och då vilade jag i en. Jag tycker att de har roterat det bra. Jag tycker att alla spelare känns ganska fräscha.

 

Senast Brage mötte Varberg, var i serieepilogen av SE 2013. Det blev förlust med 2-4, och Brages målskyttar var Andreas Eriksson Ljunggren och Anton Lundin. För Varberg gjorde Gabriel Altemark Vanneryr två mål, samt Modou Barrow och Karl Söderström som gjorde varsitt mål.

 

Varberg är ingen ny bekantskap för Benjamin Hjertstrand, då han mötte dem i superettan med Dalkurd 2016. Sedan dess har det dock skett en hel del förändringar, i både truppen och spelsätt hos hallänningarna.

-När jag mötte dem senast så är det inte samma typ av lag som nu. Då spelade de en väldigt rak fotboll, och stod väldigt lågt i försvarsspelet och jobbade med längre bollar. Vad jag har sett av dem i år, är de ett passningsorienterat lag, och vill föra matcherna så mycket som möjligt. Så de är ett annat Varberg.

 

Efter 11 omgångar parkerar Varberg på trettonde plats. Så klart en besvikelse, för västkustlaget som debuterade i näst högsta serien 2012. De bästa placeringar nådde man säsongerna 2015 och 2016 då man slutade femma. I fjol undvek man negativt kval enbart efter bättre målskillnad, när man slutade tolva på samma poäng som Gefle och Örgryte.

 

Vad tror du ni behöver rätta till, i jämförelse med Norrbymatchen?

-Vi gör bra grejer mot Norrby också. Det är mer att vi måste sätta chanserna. Vi hade chanser mot Norrby i första halvlek, och om vi gör mål där, blir det en annan matchbild. Så det är bara att fortsätta att ha lite mer maxaktioner, och försöka göra allt i lite högre fart, då kommer det att bli bra.

 

Utan att ta ut någon individuell spelare, så tycker Benjamin Hjertstrand att hela kollektivet har sett heta ut under veckans träningar.

 

Kan du lova att vi får se ett revanschhungrigt Brage på lördag?

-Det lovar jag av hela mitt hjärta.

 

Saknas i Brage gör fortfarande skadade Mihlali Mayambela. I övrigt är alla spelare tillgängliga.

 

Dagens match startar 16:00 på Domnarvsvallen. Köp din biljett via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/  så ses vi på vallen!

 

/Per Lindgren.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.