Nyheter 2017-10-22 IK Brage klara för Superettan IK Brage klara för Superettan
2017-10-22   Skrivet av:

IK Brage är klara för Superettan säsongen 2018. Det blev klart på söndagseftermiddagen efter att Team TG FF vunnit med 4-0 mot serietvåan Akropolis IF. 

 

Brages lagkapten Johan Eklund menar det känns skönt att avancemanget är klart innan måndagens match mot Sandvikens IF.

-Visst är det så. På ett sätt hade det varit roligare slå in matchbollen själva i morgon, man jag kan inte klaga på det blev klart i dag.

 

En som också gladdes åt Brages avancemang var förre Bragespelaren Stefan Lindmark som under sommarfönstret skrev på för Team TG FF och alltså på sitt sätt var med att ordna så Brage kunde fira uppflyttningen i kavaj.

-Skitkul. Det fanns lite i bakhuvudet att vi kunde skjuta upp Brage i Superettan. Det var ju en liten bonus och extra morot inför matchen, säger Lindmark som funnit sig väl tillrätta i Team TG.

-Jag har kommit bra in i gänget. TG står för en fin fotboll och det är jävligt kul att vara med på en resa och gör något på sikt och etablera oss. Förhoppningsvis ska vi vara med i toppen nästa år. Det syns att vi har potential att göra något riktigt bra.

 

Efter tio segrar och en oavgjord match på de elva senaste matcherna var det alltså Team TG som satte stopp på Akropolis långa förlustfria svit.

-Det var öppet första fem tio minuterna och de tryckte på bra och hade två tre farliga möjligheter. Men sedan äter vi in oss i matchen och dominerar stundtals, säger Lindmark efter 4-0 segern hemma på Umeå Energi Arena SOL.

 

Vad tror du om Brages chanser i superettan?

-De är bra. Det är ett vinterfönster som öppnar, man får se över truppen och det är mycket frågor som ska besvaras. Det är tidigt att säga något. Men de har alla verktyg att etablera sig på riktigt, säger Stefan som fortfarande har kontakt med spelarna i Brage.

-O ja. Jag snackar dagligen med grabbarna. Vännerna och tugget är kvar så det är som vanligt.

 

Bragespelarna följde matchen mellan Team TG och Akropolis i klubblokalen innan man begav sig till Pitchers för en bit mat tillsammans.

-Vi har firat stillsamt, säger Johan Eklund som inte tror det skall bli några svårigheter att ha rätt inställning till måndagens match mot Sandvikens IF trots allt redan är klart.

-Inte ett dugg. Snarare tvärtom. Anspännings nivån kommer gå ner och jag tror vi kommer bjuda på en bra fotbollsmatch. Förhoppningen är att vi kan spela ut.

 

Vad är det som gör ni tar steget upp?

-Från materialare till anfallare har vi haft den bästa gruppen. Det har varit en härlig sammanhållning i laget. Även de som inte spelat har bidragit. Alla har jobbat hårt tillsammans, det är nyckeln, säger Johan Eklund.

 

Per Lindgren

IK Brage klara för Superettan

Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.