Nyheter IK Brage slår ur underläge mot BK Forward 2016-06-10 IK Brage slår ur underläge mot BK Forward
2016-06-10   Skrivet av:

IK Brage inledde serien lovande med sju inspelade poäng efter de tre första omgångarna. Men på de fem senaste matcherna har det bara blivit tre poäng (2-0 mot Nyköpings BIS), som betyder en nionde plats i tabellen.

 

Närmast kommer man från två svidande 1-2-förluster mot Carlstad United respektive Piteå IF.

-Nu är vi revanschhungriga, säger Bragetränaren Bengt Ottosson.

 

Efter matchen senast mot Carlstad United tyckte Bragetränaren spelarna inte gjorde det man hade kommit överens om innan.

-Det var en kombination av lite olika saker. Känslan var att spelarna ville för mycket och tog felbeslut. Vi krånglade till det. Kanske de tog för stort ansvar själva i stället för att ta mer hjälp av lagkamraterna.

 

Bengt menar det nu är viktigt att hitta tillbaka till grunderna och tycker känslan är bra inför bortamötet mot BK Forward.

-Vi har pratat ihop oss. Det känns bra och vi är taggade inför matchen på lördag.

Brage får klara sig utan mittfältaren Patrik S:t Cyr (framsida). Dessutom är det frågetecken för mittfältaren Oscar Karlsson som haft känningar i ett lår, men förhoppningsvis kan spela.

Tillbaka är anfallaren Pontus Hindrikes efter avstängning.

-Det är inte omöjligt att det blir en del förändringar i startelvan. Vi har en bra konkurrenssituation så vi får se, säger Bengt Ottosson.

 

Inför säsongen kritade flera spelare på för Brages. Efter flera bra träningsmatcher och en lovande säsongsinledning verkade man hittat rätt med pusselbitarna i lagbygget. Därför har den senaste månadens formdipp kommit något överraskande.

-Jag tyckte vi hade fått ihop det. Men på slutet har vi tappat grunderna både defensivt och offensivt. Vi har en ny grupp, och många yngre spelare. Det har gått upp och ned, säger Bengt som tycker det finns mer att hämta ur laget.

-Vi har inte varit i närheten av vår högstanivå på slutet.

 

Nu väntar en av seriens svåraste bortamatcher mot BK Forward på Trängens IP:s fina gräsmatta. Men Bragebossen tycker matchen kommer i ett bra skede.

-Det passar oss att möta dem nu. De är stora favoriter hemma och vi kan vara avslappnade. Trycket är på dem, som bara ska vinna på hemmaplan.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.