Nyheter IK Brage tar in rutinerad tränare till u16/u17 2016-12-07 IK Brage tar in rutinerad tränare till u16/u17
2016-12-07   Skrivet av:

I lucka nummer 7 är vi mycket glada över att kunna presentera att den nygamle Brage-tränaren, Tony Laszlo, är klar som assisterande tränare för akademins u16/u17-grupp.

Tony kommer senast från ett tränaruppdrag i grannklubben Kvarnsvedens IK, där han både var huvudtränare för deras u19-lag samt assisterande tränare för A-laget.

 

Välkommen tillbaka till IK Brage Tony, berätta lite om vem du är samt vad du gjort inom fotbollen sedan du senast var verksam i IK Brage, då i Tipselit?
-Jag är 53 år, gift med Sussi och har 2 barn, Robin och Isabell. Jag har varit tränare i 23 år på olika nivåer. Äger American Take Away, där jag är inne på mitt 17 år.

 

Efter tipselit-tiden så gick jag till Kvarnsvedens damer och började deras resa mot Allsvenskan. Från botten i div.2 till toppen i div.1 på 2 år. Sedan var jag assisterande tränare åt Bengt i KIK herrar i 3 år. För 2 år sedan tränade jag KIK u-16 och förra året KIK u-19 samtidigt som jag också var assisterande tränare i KIK herrar igen.

 

Vad var det som gjorde att du till sist valde att komma tillbaka till IK Brage?
-Brage har alltid legat mig varmt om hjärtat eftersom jag spelade där mellan åldrarna 7-19 år. Sedan när jag tränade juniorerna ihop med min gamle kompis Johan Hällman så började IKB en resa på ungdomssidan som sedan stannade av. Nu tror jag att IKB är på väg igen mot någonting stort och den resan vill jag gärna vara med på. Det ser väldigt spännande ut.

 

Vad ser du att du kommer kunna bidra med till IK Brages akademi?
-Jag ska bidra med min rutin och min erfarenhet. Att få ungdomarna att förstå att man måste ge 100% i alla lägen för att komma närmare de drömmar de har inom fotbollen. Att vara en person att bolla idéer med för samtliga inom IK Brages väggar.

 

Till sist, vad önskar du dig i julklapp?
-En svår fråga. Man börjar bli så gammal att man inte önskar sig saker längre. Att alla i min familj får vara friska.

 

lucka-7-tony-l


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.