Nyheter Vinnare igen! 2016-05-22 Vinnare igen!
2016-05-22   Skrivet av:

 

 

IK Brage tog en efterlängtad trepoängare när det blev vinst med 2-0 (1-0) på Domnarvsvallen mot tidigare obesegrade Nyköpings BIS.

-En skön seger. Vi behövde komma upp på hästen efter två raka förluster, säger Brages assisterande tränare Johan Persson.

 

Hemmalaget, som hade ändrat om i startelvan jämfört med senaste matchen mot Brommapojkarna, lät Modaser Zekria, Patrik S:t Cyr och Alexander Zetterström få börja matchen. Trion tog tillvara på förtroendet och var genomgående mycket bra i matchen.

 

Brage fick bästa tänkbara start och tog ledningen med 1-0 redan efter sex minuter genom Alexander Zetterström på en hörna.

 

Hemmalaget var det bästa laget i första halvleken och ledningen var rättvis. I andra ökade Enis Ahmetovic på till 2-0 på straff. Nyköping lade på slutet in mycket bollar i straffområdet och vaskade också fram några farligheter. Men målvakten Peter Rosendal räddade allt och noterade för sin tredje nolla.

-De lyfte in mycket men det kändes ändå tryggt. Vi vinner duellerna, säger Rosendal som bland annat gjorde en stark parad i slutminuterna när Carl Björk fick fritt läge.

-Det var en halvlurig boll in i straffområdet. Jag väljer att stå kvar kommer ut bra och får bollen på axeln, säger Rosendal som gjorde en felfri insats och hyllar laget som krigade för varandra i nittio minuter.

Vad betyder segern?

-Skönt att vinna igen. Jag tycker vi kunde gjort det mot BP sist också. Vi fick tre poäng i dag och mer på banan igen, säger Rosendal.

 

Brage inledde tillställningen bäst och efter fyra minuter fick Pontus Hindrikes, framspelad av Modaser Zekria, ett öppet läge på högersidan av straffområdet, men sköt bollen dryga metern utanför Anton Fagerströms högra stolpe.

 

Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och radade upp tre hörnor första fem minuterna. På den tredje, lagd av Modaser Zekria, nådde mittbacken Alexander Zetterström högst och nickade in 1-0 för hemmalaget.

 

Bara två minuter senare var det nära igen för Brage. Anfallaren Anders Johansson tog sig förbi Nyköpingsbacken Ishmael Koroma, men lyfte bollen utanför.

-Vi kunde fått något mer mål första tio, säger Johan Persson och fortsätter:

-Vi fick vind i seglen med 1-0 i ryggen. Det är lättare att spela med en ledning.

 

Gästerna hade svårt få till några vassa målchanser. Ett solitt Brageförsvar släppte in till mycket.

Första avslutet för hemmalaget kom efter tolv minuter när Romain Gall avlossade ett skott som gick rakt på Peter Rosendal i Bragemålet.

 

Nyköping försökte komma igenom både längs kanterna och centralt, men hade stora problem dyrka upp Brages försvar.

-Brage är ett rejält lag och de spelade mycket direkt, säger Bissarnas mittback Calle Svensson som tyckte det var två trubbiga lag som hade svårt skapa lägen.

 

Men Brage kom ändå lättare till målchanser och det var oftast på högerkanten, där Alexander Jallow och Oscar Karlsson med snabbhet och styrka, fick till några bra inlägg till anfallaren Pontus Hindrikes.

 

I andra halvleken gjorde Brage ett byte där Alexander Jallow, med en lättare hjärnskakning, fick ge plats för Oscar Andersson.

 

Hemmalaget kunde öka på till 2-0 i 53:e matchminuten genom Enis Ahmetovic på straff. Straffen var inte mycket att säga något om där mittbacken Calle Svensson gjort ner Oscar Karlsson.

-Jag ställer mig bara framför honom. Han springer på mig, säger Svensson som menade domaren kunde dömt annorlunda.

 

Matchen öppnade sig sista halvtimmen där båda lagen hade några chanser.

 

Brages Anders Johansson fick ett läge efter 68 minuter att döda matchen, men Anton Fagerström gjorde en stark benparad på Bragespelarens avslut.

 

Bissarna lyfte mycket bollar i straffområdet sista halvtimmen, och lyckades få till några heta målchanser där Björks friläge i 88:e minuten var den bästa.

-De var desperata i slutet och hade något inspel. Men sett till målchanser i dag var vi det lag som skulle vunnit, säger Johan Persson.

 

Vad var den största skillnaden mellan lagen?

-Effektiviteten. Vi hade också bra organiserat försvarsspel och var kompakta på mittfältet och i backlinjen, säger Johan.

 

För Bissarna var det första förlusten i serien. Laget ska ha en eloge som försökte hela tiden och skapade också några farligheter som kunde resulterat i mål. Men udden i avsluten saknades.

-Jag tycker det var en jämn match. Brage tog inte några risker bakåt och var lite vassare i dag, säger mittbacken Calle Svensson.

 

I Brage vill Johan Persson hylla kollektivet.

 

Men ändå ett extra plus till mittbacken Alexander Zetterström, kämpastarka mittfältaren Oscar Karlsson och säkre målvakten Peter Rosendal.

-Hela laget krigade för varandra i dag. Det kändes stabilt och defensiven var bra, säger Peter Rosendal som tycker för egen del det också kändes stabilt.

 

Brage klättrade till fjärde plats i tabellen och är tre poäng bakom serieledande IF Brommapojkarna. Avståndet till tvåan Vasalunds IF är två poäng.

 

I nästa omgång på söndag väntar tabelljumbon Piteå IF på bortaplan.

 

 


Lämna kommentarer

IK Brage-Nyköpings BIS 2-0 (1-0)

Målen: 1-0 Alexander Zetterström (6), 2-0 Enis Ahmetovic (53, str).

 

Varningar, Brage: Oscar Andersson, Patrik S:t Cyr, Pontus Hindrikes. Nyköping: Lennart Johansson.

 

Domare: Jesper Ekwall, Vendelsö. Assisterande domare: Robert Nyberg, Borlänge, Martin Köpberg, Örebro.

 

Publik: 585 (Domnarvsvallen).

 

IK BRAGE (4-4-2)

Peter Rosendal-Enis Ahmetovic, Alexander Zetterström, Carlos Garcia, Alexander Jallow (Oscar Andersson 46)-Modaser Zekria, Stefan Lindmark, Patrik S:t Cyr, Oscar Karlsson (Emil Johansson 71)-Anders Johansson (Gustav Sundström 82), Pontus Hindrikes.

Ersättare: Ludvig Larsson (mv), Erik Nilsson, Anton Lundin, Junior Kamana Wa Kamana

 

NYKÖPINGS BIS (4-4-2)

Anton Fagerström-Adam Kasa, Calle Svensson, Ishmeal Koroma, Lennart Johansson-Nicklas Lindqvist (Carl Björk 56), Suad Gruda (Kevin Berg 80), Sulayman Jobarteh, Romain Gall-Dagoberto Funes (K) (Ludwig Ahl 67), Christoffer Hansebjer.

Ersättare: Edvard Setterberg (mv), Sebastian Ludzik, Alen Ahmetovic, William Sheriff.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.