Nyheter IK Brages fotbollsakademi fortsatt 3-stjärnig 2021-01-11 IK Brages fotbollsakademi fortsatt 3-stjärnig
2021-01-11   Skrivet av:

IK Brages barn- och ungdomsakademi fortsatt 3-stjärnig.

Samtliga deltagande 31 akademier inom Unicoach har fått sina verksamheter certifierade av Svensk Elitfotboll.
– Certifieringen är en viktig del av akademiernas arbete. Det har glädjande nog varit en positiv ökning i antal aktiva spelare gällande speltid på elitnivå som våra klubbarna har utbildad detta år, säger Thomas Hasselgren, akademiutvecklare på Svensk Elitfotboll.

 

Brages fotbollsakademi landande på hela 1750 poäng, vilket är en ökning jämfört med 2019. Därmed är vi rankade som den tredje bästa akademin i Superettan samt 16:e bäst i Sverige, vilket är ett väldigt fint kvitto på att vi jobbar på rätt sätt och hela tiden utvecklas till det bättre.

-De senaste åren har vi tagit ganska stora kliv mot att bli en ännu vassare och mer väloljad akademiverksamhet och SEF:s certifieringsresultat är ett kvitto på att vi går åt rätt håll vad gäller utveckling av spelare och verksamhet. I år hade IK Brage hela sex spelare som gjorde sin debut på elitnivå och räknar vi in cupmatcher och Division 1 så dubblas den siffran på akademispelare som debuterat på seniornivå i år, på antingen semi-pro nivå eller elitnivå, vilket såklart är mycket glädjande för klubben och akademin, säger Brages akademichef Andreas Wallin och fortsätter.

 

-Vi är återigen, för andra året på raken, väldigt nära att tippa över på fyra stjärnor av fem möjliga, vilket såklart känns lite frustrerande samtidigt som det ger oss än mer energi till att fortsätta med vårt dagliga jobb att i alla delar stärka upp Brageakademin, förklarar han.

 

-Vi rankas som sagt på plats 16 av 64 akademier i Sverige varav 31 är inom elitspåret och Unicoach som IK Brage tillhör, vilket såklart är smickrande och kul för alla ledare som bidrar till denna placering. Vi känner dock att det är många delar som vi kan arbeta med och utveckla för att få en än mer komplett fotbollsakademi, vilket ska mynna ut i att få fram morgondagens stjärnor från Borlänge och Dalarna, avslutar Wallin.

 

Läs mer om akademicertifieringen på Svensk Elitfotboll här.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.