Nyheter Inför AFC Eskilstuna - Klebér Saarenpää 2018-10-05 Inför AFC Eskilstuna - Klebér Saarenpää
2018-10-05   Skrivet av:

Efter tre raka bortamatcher är det äntligen dags igen för hemmamatch för IK Brage.

-Jätteskönt att komma tillbaka till Domnarvsvallen, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää inför fredagens tillställning mot serietrean AFC Eskilstuna.

 

Grönvitt kan se tillbaka på en tung period med fyra raka förluster. Förhoppningsvis ska oktober månad ge ett bättre resultat än svarta september. Efter 1-0-segern hemma mot IK Frej Täby den 1 september, har Brage blivit poänglösa mot i tur och ordning Norrby IF, 2-3 hemma, Helsingborgs IF, 1-4 borta, Örgryte IS FF, 1-4 borta och Falkenbergs FF 2-3 borta.

 

Finns det något gemensamt i dessa förlustmatcher som ni kan peka på varför det blivit stryk?

-Det är fyra väldigt olika matcher. En gemensam faktor är att vill släppt till mycket mål. Mot Helsingborg är det bara att säga grattis till dem, då de var bättre. Mot Falkenberg gjorde vi en bra prestation men hade inte marginalerna på vår sida. Sedan var vi inte tillräckligt bra mot ÖIS, då gjorde vi en dålig prestation. I Norrbymatchen var den andra halvan dålig, men den första jättebra. Det var lite mixade skurar och smådetaljer i duellspelet.

 

Just spelet man mot man, ser han som en av nycklarna till att vinna matcher.

-Det gäller att sätta en ära i varje duell och att man ska gå vinnande ur den. Förlorar du fel duell så är det matchavgörande på den här nivån.

 

Senaste matchen mot Falkenbergs FF var trots förlusten ändå ett steg i rätt riktning.

-Det var skönt att få kvitto efter Örgrytematchen. Vi hade gått igenom saker som inte var okej och vi har responderat väldigt bra på det. Vi gjorde en bra prestation mot Falkenberg, men de har en säsong då de har marginalerna på sin sida. Tyvärr fick vi inget med oss poäng från den matchen. Men det känns som det är mycket som vi kan ta med oss och fortsätta på det sättet.

 

Tre raka långa bortamatcher inom loppet av två veckor, har betytt att träningarna fått lida.

-Det har varit ganska tight och gjort att träningscykeln blivit monoton under perioden. Men nu är det skönt att komma hem och få visa upp oss för vår hemmapublik, säger en förväntansfull Klebér.

 

Fem matcher återstår men Bragetränaren menar att spelarna efter omständigheterna, med det täta matchandet, ser pigga ut.

-Jag tycker vi har hanterat det väldigt bra. Självklart är det ofrånkomligt att vissa är mer trötta än andra rent mentalt. Men generellt ser det jättebra ut, säger Klebér som berättar att man redan börjat planerat träningsmängden med tanke på nästa säsong.

-Vi sneglar redan in i framtiden.

 

AFC Eskilstuna är seriens försvarsstarkaste lag med bara tolv insläppta mål. Det blir en utmaning att forcera södermanlänningarnas försvar och överlista målvakten Gianluca Cucci.

-Vi har jobbat på ett specifikt sätt hur vi ska kunna såra AFC så mycket som möjligt. Vi har tittat på video och förberett oss. Jag hoppas vi får se prov på det i morgon och funkar inte det så får man göra mål hur man vill, bara vi vinner och förhoppningsvis håller nollan.

 

Sedan den mållösa seriepremiären på Tunavallen har det varit en viss spelaromsättning i AFC. Bland annat har man tappat mittfältarna Wellyson De Olivera Sobrau, Ibrahim Blati Touré, Ivan Markovic och anfallaren/yttern Kermit Erasmus. På pluskontot finns mittfältaren Vitor Hugo Gomes Passos (alias Pelé) från Anorthosis (Grekland), anfallarna Bajram Ajeti (IF Brommapojkarna), Christian Miljevic (Trikala, Grekland) och målvakten Hossin Lagoun (FK Vereya Stara Zagora, Bulgarien).

 

Klebér Saaranpää:

-De har fått lite ruljans på spelare. Jag tycker de har tappat lite i slagstyrka. De har tappat några bolltrygga spelare. Men bakåt är de väldigt stabila, vilket de varit hela säsongen. Backlinjen har gjort ett fantastiskt jobb.

 

Saarenpää hoppas fortsätta på den inslagna vägen, laget visade upp på Falcon Alkolholfri Arena mot FFF.

-Jag hoppas på en energisk och fartfylld match, där vi är med och gör rätt saker igen. Att vi i vår hemmaborg repeterar det vi gjorde senast och känner glädje av det.

 

Förutom mittfältaren Oscar Lundin som är avstängd på grund av gula kort är hela truppen tillgänglig.

 

Matchen startar kl. 19:00 på Domnarvsvallen. Köp er biljett via webben, då det är både billigare samt att ni undviker köerna på plats. Via webben har ni även möjlighet att köpa en ståplatsbiljett till Östra läktaren (ICA-läktaren) för endast 50kr. Biljett köper ni här: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.