Nyheter Inför årets första match - Brage mot Sandviken 2021-01-29 Inför årets första match - Brage mot Sandviken
2021-01-29   Skrivet av:

Det har blivit dags för säsongens första träningsmatch när Sandvikens IF står för motståndet, imorgon lördag kl.13:00.

Huvudtränare Klebér Saarenpää ger sina tankar kring försäsongen, nyförvärven och lördagens match.

 

Fjolårets säsong slutade med en 8:e plats i Superettan för IK Brage. Inför Klebér Saarenpääs fjärde säsong som huvudtränare i klubben är siktet nu inställt på en tydlig utveckling, med fokus på fysik och defensivt arbete.

– Vi har byggt från grunden med det fysiska. Förra säsongen hade vi en hel del skador, vilket vi vill försöka minimera så gott som möjligt i år. Fotbollsmässigt arbetar vi hårt med det defensiva arbetet.

 

– Jag har en förhoppning om att vi ska fortsätta att utvecklas som lag. Det är dags att vi gör saker bättre, och att det ska resultera i att vi vinner matcher, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää.

 

Trots den rådande pandemin har klubbens träningsverksamhet fungerat utan några större problem.

– Vi befinner oss i vår egna lilla bubbla med våra restriktioner. Truppen är en väldigt tajt grupp och är inte så beblandade med folk utanför klubben. Vi har därför kunnat bedriva vår verksamhet väldigt snarlikt ett vanligt år, menar Saarenpää.

 

IK Brage har inför årets säsong förstärkt spelartruppen med fyra nya namn.

– Viktor Frodig är en målvakt med många egenskaper som vi har eftersökt, han är en bra och ung keeper som fortfarande kan ta många steg i sin utveckling. Niklas Söderberg är en duktig spelare som är tänkt att ersätta Kristian Andersen som lämnat klubben. Niklas kommer närmast från spel i Division 1 Norra, så det gäller att ge honom den tid som krävs för att anpassa sig till det nya tempot. Adil Titi är en jättespännande spelare som vi har haft koll på under en längre tid. Adil är i grunden utbildad som central mittfältare, men vi ser honom främst konkurrera om en mittbacksplats. Nathan Mavila är den senaste spelaren att ansluta till truppen. Nathan har gjort tre träningspass med oss hittills och ligger en bit efter rent fysiskt, men han är en robust och skadefri spelare så vi hoppas tids nog kunna få igång honom också. I Nathan hoppas vi få ut det vi önskar från vår vänsterbacksposition.

 

– Som det ser ut så är alla nyförvärv tillgängliga för spel i matchen mot Sandvikens IF, säger Saarenpää.

 

Många spelare förväntas få speltid i lördagens möte med Sandvikens IF.

– Jag har alltid haft som filosofi att alla spelare ska få 45 minuters speltid, med undantag för de spelare som inte klarar av en halvleks belastning, i den första matchen. Det handlar om att vänja sig vid att spela riktiga fotbollsmatcher. Det vi kommer att lägga fokus på rent fotbollsmässigt är de defensiva bitarna. Det är det vi har tränat på – det viktigaste är att det sitter, avslutar Saarenpää.

 

 

Fem punkter inför matchen:

 

●      IK Brage mötte Sandvikens IF under förra årets försäsong på Kvarnsvedens IP. Mötet slutade 4-0 till Brage.

 

●      Martin Falk är ny tränare och sportchef i Sandvikens IF. Han efterträder Pelle Olsson som har lämnat klubben för tränarrollen i det Allsvenska laget Halmstad BK.

 

●      Sandvikens IF slutade på en sjätteplats i förra säsongens Division 1 Norra.

 

●      IK Brage har förstärkt spelartruppen med fyra nya namn – Viktor Frodig (från Umeå FC), Niklas Söderberg (från IF Sylvia), Adil Titi (från IFK Göteborg) och Nathan Mavila (senast i Cavalry FC).

 

●      Mötet med Sandvikens IF är IK Brages första av 8 träningsmatcher, innan Superettan-premiären den 11:e april mot Akropolis.

 

Bragetruppen till matchen mot Sandvikens IF: Adrian Engdahl, Viktor Frodig, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Adil Titi, Lukas Hiltunen, Nathan Mavila, André Kamp, Moses Makasi, Bjarni Mark Antonsson, Leo Pllana, Robbin Sellin, Anton Lundin, Noa Williams, Niklas Söderberg, Douglas Karlberg, Hugo Fjelling, Yassin Hawat, Kristoffer Fredin, Benjamin Björkman, Roni Hajo, Anton Söderqvist, Will Inalien.

 

Matchen, som spelas imorgon lördag, startar kl.13:00 på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen och kommer inte vara öppen för publik. Matchen kan ni istället se via dt.se.

 

Intervjutext: Oliver Tommos Jernberg


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.