Nyheter 2017-06-16 Inför Assyriska FF Inför Assyriska FF
2017-06-16   Skrivet av:

Efter två raka bortamatcher, väntar på lördag återigen spel på Domnarvsvallen för IK Brage, när mittenlaget Assyriska FF kommer på besök.

-Det är våran hemmaborg. Jag hoppas att Serik Fans bjuder upp till samma fantastiska stöd som de har gjort i de föregående matcherna. Jag hoppas att publikstödet som vi har haft, kommer att öka hela tiden, så att publiksnittet höjs ytterligare, säger IKB:s ytterback Simon Stenberg.

 

Under gårdagens (torsdag) träning, lades fokuset till största delen på att fortsätta utveckla det passningsspel som varit så framgångsrikt under säsongsstarten.

-Vi har också tränat på anfallsspelet, så vi kommer att vara maximalt förberedda på lördag, säger Stenberg.

 

Ett formstarkt Assyriska kommer med en 3-2- vinst mot Team TG i bagaget, medan Brage fick nöja sig med ett 0-0 resultat, i den svåra bortamatchen mot Vasalund. Även om Brages fantastiska segersvit på åtta matcher blev bruten, så tycker Simon Stenberg att det ändå var okay med en pinne med tanke på att Vasalund emellanåt visade klass.

-Vi visste att det skulle bli en tuff match då de är starka, speciellt på hemmaplan. Vi går för tre poäng i varje match, så vi var besvikna att vi inte kunde lämna Skytteholm med tre poäng. Vi tar med oss det vi gjorde bra och fokuserar nu helt och hållet på lördagens batalj mot Assyriska.

 

När snart en tredjedel av serien har avverkats är förhandsfavoriterna Brage och Västerås de lag som har skaffat sig ett litet försprång till närmast jagande Sollentuna på tredje plats. I och med att VSK vann i förra omgången, så minskade Brages försprång ner till serietvåan, till fem poäng.

-Vi känner inget flås från något lag då vårt fokus är på nästa match och inte någon tabell. Vi har 15 finaler kvar att spela och den enda match som betyder något just nu är den mot Assyriska. Allt annat än den matchen är oväsentligt för oss. Var tar en match i taget, menar 29-åringen.

 

I fjol återfanns Simon Stenberg i Dalkurds FF i Superettan. Inför 5 500 åskådare på ett kokande Södertälje Arena, vann då hemmalaget med 2-1, medans matchen i Borlänge slutade 1-1.

 

Simon menar att Assyriska är ett lag med stor passningsskicklighet och att de är spelskickliga på de flesta positioner i laget.

-Det var väldigt tuffa matcher då mot dem, vilket det i och för sig är mot alla lag i Superettan.

 

Om du skulle vilja tippa ett matchresultat på lördag. Vad säger du då?

-Svårt att säga ett resultat, men jag tror (Johan) Eklund gör någon kasse i alla fall. Vi går alltid för tre poäng och det tror jag att vi lyckas med på lördag.

 

Brage tvingas avvara Alexander Zetterström, som är varningsavstängd.

 

/Per Lindgren

 

Biljetter kan ni köpa i förväg via webben: http://ikbrage.ebiljett.nu/


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.