Nyheter Inför bortamatch mot Trelleborg FF 2020-09-09 Inför bortamatch mot Trelleborg FF
2020-09-09   Skrivet av:

På fredag väntar mittenkollegan Trelleborg FF på Vångavallen. Efter hemkomst från Umeå natten mot måndag, är det dags igen för en långresa. Brages assisterande tränare William Bergendahl menar dock att man kommer hantera situationen på ett bra sätt.

-Två resor är ändå överkomligt, även om det är två på rad. Vi har bra förutsättningar då vi åker dagen innan och sover på hotell. Vi hade en period för något år sedan då vi hade tre eller fyra ganska tätt inpå varandra och då blev det ganska jobbigt.

 

Efter hemkomsten från Umeå har laget haft ett rehab pass i tisdags och taktiskt pass under onsdagen. På torsdag kommer betoningen ligga på ett matchförberedande pass och genomgång av TFF:s spelare.

 

Det är främst två offensiva spelare som Bergendahl vill varna för hos skåningarna.

-Abdul Fatawu Safiu är mångsidig och stark, bra teknisk och intelligent. Han är också bra i kombinations spelet. Sedan är Salif Camara Jönsson alltid obehaglig att möta, jag skulle säga det är Superettans bästa spelare på huvudet. De längre uppspelen är kring honom och som får saker att hända, sedan är han också vass i boxen. De två som forwardspar blir lite att bita i.

 

 

Trelleborgs FF hade inför matchen i fredags mot Gais sju spelare på sjuklistan. Men  läget har förbättrats för dem. 

-Alla är tillbaka i full träning, säger tränaren Kristian Haynes.

Samtliga testades för corona och ingen var smittad. Vi har hela truppen intakt.

 

Dock får Trelleborg klara sig utan långtidsskadade mittbacken Bozidar Velickovic och mittfältaren Herman Hallberg som är varningsavstängd. Hallberg, som värvades från Kalmar FF inför säsongen, har varit mycket stabil så här långt, men Haynes menar man kommer klara av hans bortavaro.

-Han har gjort det bra i TFF och spelat nästan alla minuter, men då får någon annan möjligheten i stället. Vi har bra konkurrens i truppen.

 

Brage vann mot Trelleborg hemma på Domnarvsvallen med klara 3-0, men William Bergendahl räknar med en tuffare match på Vångavallen.

-De är starkare hemma och bäst på naturgräs, där de bara har förlorat  två matcher.

Han menar motståndarna är fysiskt starka och har ett kompakt försvarsspel.

-De är ett gäng fighters som är tunga och bra på fasta situationer.

 

 

Brages två långa resor på kort tid, menar Kristian Haynes jämnar ut sig, men att det kan ha en viss betydelse.

-Det kan vara en faktor som påverkar, att man kanske tränar mindre under veckan. Att man inte har samma möjligheter att förbereda sig som man önskar.

 

Trelleborg har dubbel revansch att kräva inför fredagens tillställning, dels senaste seriematchen mot Gais, förlust 1-2, samt Brages seger på Domnarvsvallen med 3-0 för drygt en månad sedan.

-Nu är det nya förutsättningar. Vi fick oss en omgång mot Brage, som var effektiva och fick utdelning. Vi vill resa oss från den prestationen och även den mot Gais senast, då vi inte kommer upp i nivå. Jag vill se att vi hittar en prestation som vi står för. Med de förutsättningar som finns på Vångavallen hoppas jag att vi kan hitta tillbaka, säger Trelleborgsbossen.

 

William Bergendahl menar att det är helheten som måste komma på plats för att få med sig hem ett bra resultat.

-Sedan får vi se hur matchbilden blir, om vi får försvara oss länge måste vi göra det bra. Annars måste vi in i boxen i högre utsträckning offensivt, än vi har varit de senaste matcherna. Fler inträden i offensivt straffområde och skapa fler chanser.

 

Brage har mittfältaren Bjarni Mark Antonsson avstängd. Dessutom saknas fortfarande mittbacken Mattias Liljestrand (baksida).

 

Matchen spelas fredag 11 september kl. 19:00

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.