Nyheter 2019-08-03 Inför dagens match mot BP Inför dagens match mot BP
2019-08-03   Skrivet av:

Idag, lördag, reser IK Brage till Stockholms västra förorter för match mot IF Brommapojkarna. Förberedelserna inför matchen har för Brages del gått efter gängse rutiner.
-Träningsveckan har varit som vanligt ungefär. Vi har kört på rätt hårt första dagarna, och nu senaste tiden börjat koncentrera oss inför matchen på lördag, säger IKB:s ytterback Pontus Hindrikes.

 

I den senaste omgången förlorade Brage med 1-2 mot Mjällby. Matchen som sådan var jämn, men MAIF avgjorde på stopptid, och IKB fick därmed inkassera sin första nollpoängare efter sommaruppehållet.
-Jag tycker det var en rätt jobbig förlust. Känns som vi kommer in mer och mer och mer i slutet, och det känns som oavgjort hade varit ett rättvist resultat. Om man hade fått välja känns det som vi hade kunnat vinna matchen. Men sedan får de straffen på slutet, men det är inte så mycket att göra. Det är bara att bryta ihop och komma igen egentligen, säger Hindrikes.

 

Hur viktigt är det att på lördag komma tillbaka till vinnarspåret igen?
-Det är alltid viktigt att vinna matcher. Det är lättare ju fler matcher man sätter ihop i en vinstrad. Det är alltid skönt att ta tre poäng och fortsätta på ett vinnande spår. Så är det absolut.

 

Matchen mot BP blir det tredje mötet denna säsong lagen mellan. BP vann tidigt i våras i cupen med 4-2, medans Brage tog hand om alla tre poängen när man hemma på Domnarvsvallen vände 0-1, till vinst med 3-1. Pontus Hindrikes vill dock inte lägga för mycket tonvikt på att man vann det senaste mötet.
-Det är ny match, och det betyder inte så d-a mycket. Så klart är det viktigt att vinna, men de har gjort några bra matcher de senaste två. Så det gäller att vi kommer upp i nivå, och kör vårat spel, och gör det vi är bra på. Så det spelar ingen roll att vi mött de förut faktiskt.

 

Av tradition, så har samtliga bortamatcherna mot Brommapojkarna detta århundrade slutat med förlust. Lagen har möts både i Superettan, Svenska Cupen och div. 1. Man får gå tillbaka till oktober 1999, när Brage senast vann på Grimsta. Då slutade matchen 1-4. 
-Jag hade ingen koll att det varit så. Jag tror det är mest tillfälligheter. Ibland är det lag som man inte lyckats vinna mot. I våras i cupen hade vi marginalerna mot oss. Vi leder och allting känns tryggt. Sedan får vi en minst sagt konstig utvisning mot oss, och allting vänder. De gör mål direkt, och det blir en helt annan match. Så förhoppningsvis kan vi bryta den sviten.

 

Hur ser du på motståndet, BP. Tycker du det är ett lag som ska ligga högre upp i tabellen?
-Ja, absolut. De är ett spelande lag, och spelar bra fotboll. Men ibland är det så att det inte stämmer i sista tredjedelen, och likadant i defensiva boxen. Men sett till hur de spelar så tycker jag de borde ligga lite högre upp i tabellen.

 

Pontus Hindrikes har varit i given från start sedan lång tid tillbaka. Men i och med Alex Ekblad har anslutit, så har konkurrensen blivit tuffare bland försvarsspelarna. Vilket ”Hinken” bara tycker är positivt.
-Ja, absolut. Det är bara bra. Man känner att det är folk som flåsar en i nacken. Och även när man själv satt på bänken, att man är där och vill visa att man vill ta tillbaka platsen. Det är bara hälsosamt i en truppsituation, att man har konkurrens, så att man känner hela tiden att man måste vara på tå.

 

Efter 17 omgångar så är vidöppet om vilka lag som kommer ta hand om de tre översta platserna, som betyder direktuppflyttning och kval till allsvenskan. Förra året tappade IKB placeringar efter sommaruppehållet. Nu är det bara hoppas att man tar tillvara på det som länge var grönvitts signum, att vara ”höstens lag”. Höstens lag var Brage i alla fall på 80-talet i allsvenskan.

-Jag hoppas att möjligheterna är stora att vi ska finnas i toppskiktet av tabellen när vi summerar serien i november. Jag tycker att om vi fortsätter att göra det vi är bra på och försöker spetsa till sådana saker som vi inte riktigt har lyckats med, så borde vi kunna hänga med i alla fall. Målet är alltid att ligga så högt upp som möjligt, och försöka ta tre poäng i varje match. Det är ingenting man ska sticka under stolen med, säger Pontus Hindrikes.

 

Hur känns formen för egen del?
-Den känns bra. Det känns som jag kommer trampa igång ännu mer under hösten. Det var lite segt i början, men nu känns det som jag är på uppgång i alla fall.

 

I Brage saknas bara skadade mittfältaren Bjarni Mark Antonsson.

 

Text: Per Lindgren.
Foto: Ulf Palm
Layout/Bildredigering: Norkay AB

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.