Nyheter Inför dagens match mot Halmstad BK 2019-04-13 Inför dagens match mot Halmstad BK
2019-04-13   Skrivet av:

IK Brage, har likt säsongen 2018, inlett säsongen på ett bra sätt med fyra inspelade poäng efter två omgångar.

-Så klart det är viktigt att få en bra start. Fyra poäng är helt okay, men vi hade velat ha sex. Försäsongen var sådär, men vi visste att vi hade mycket i oss. Vi tar med oss det vi gjort bra till kommande matcher, säger Brages isländska nyförvärv, mittfältaren Bjarni Mark Antonsson Duffield om säsongsstarten.

 

Efter det att IKB premiärvann med 2-0 mot IK Frej, blev det oavgjort, 1-1, senast borta mot Västerås SK. 

-Det var en tuff första halvlek, och vädret var så där och vi hade motvind. Vi kom inte upp i vår nivå helt enkelt. Jag tycker vi tar över matchen i andra halvlek. Om jag är ärlig så tycker jag vi ska vinna matchen. Vi får lägen, och sätter ganska bra press på dem, men vi lyckas inte få till 2-1, men vi tar med oss ett kryss.

 

Du har spelat 90 minuter i båda matcherna, känner du dig given i startelvan?

-Absolut inte! Vi har en riktigt bra trupp och har många bra spelare som sitter på bänken. Det gäller att vara hundraprocentiga varje vecka för att behålla sin plats. Det är det som gör oss bra. Alla är redo att komma in, alla vill spela.

 

23-årige Bjarni Mark Antonsson Duffield, som förra året spelade på Island för KA Akureyri, kom till Borlänge och Brage i slutet av januari. Den duktiga mittfältaren har fått förtroende från tränarna och säger att det varit ganska lätt att anpassa sig till Brages spelsätt.

-Det har gått ganska bra. Det är alltid svårt komma till ett nytt lag, speciellt när man flyttar från olika länder. Och att jobba med ett helt annat spelsystem än du är van med. Det tar alltid tid, men jag tycker ändå jag tillsammans med tränare och spelare kommit in i det rätt så bra, med tanke på den korta tid jag varit här.

 

Är du nöjd med din egen prestation?

-Nja. Man är aldrig hundraprocentig nöjd. Jag vill ju göra allt bättre. Jag tycker att jag kan göra det, mycket, mycket bättre än vad jag har gjort. Jag tycker ändå det gått hyfsat bra i min roll. Men det finns absolut mer jag kan göra, och det ska jag göra.

 

Under lördagen väntar klassiska Halmstads BK på Domnarvsvallen. Förra året vann Brage hemmamötet, med 3-2. Bjarni hoppas på ett dacapo under lördag eftermiddagen. 

-Det gäller bara fokusera på att göra våra saker, och göra vår grej, då tror jag att vi kommer få ett bra resultat med oss. De är topptippade, med det är bara ett lag i Superettan vi ska möta. Vi går in i matchen för att vinna som i alla andra, helt enkelt.

 

Om du vill tippa ett resultat, vad säger du då?

-En Bragevinst. Vi säger 2-0.

 

William Bergendahl i Brages ledarstab, har som vanligt stenkoll på motståndarlaget:

-Först och främst är de generellt ett bra lag. Välbalanserat och bra spetsspelare i egentligen alla lagdelar. Deras spets är att de har individuellt skickliga spelare i de främre leden med (Gabriel) Gudmundsson som är bra på omställningar och individuella genombrott. Sadat Karim, är riktigt vass som boxspelare, när de kommer till inläggslägen så har de sin offensiva spets där. Vad HBK har för svagheter kan vi hålla oss för, men de har några små luckor.

 

Anfallaren Kosuke Kinoshita, som gjorde 13 mål i fjol, har lämnat Bollklubben för belgiska Sint Truiden. Trots det tycker William Bergendahl att Halmstads offensiv är minst lika bra i år.

-Jag skulle säga att den är lite bättre i år. De har fått in Sadat Karim från Landskrona BoIS, som tagit en position rakt av. Det är en ganska lika spelartyp med en bra uppspelspunkt för dem. Det är en vass avslutare. Jag räknar med att han kommer göra sina mål i år för dem. Förhoppningsvis gör han inte några mot oss. Sedan Gudmundsson, deras yttermittfältare, som statiskt sett är en av seriens bästa en mot en spelare.

 

I Brage saknas sedan tidigare skadade Mikael Christensen och Simon Stenberg.

 

Matchen startar 16:00 på Domnarvsvallen. Det väntas mycket folk så köp din biljett i förväg via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Janne Nilson – Frilansfotograferna


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.