Nyheter 2018-09-28 Inför FFF med Carlos Garcia Inför FFF med Carlos Garcia
2018-09-28   Skrivet av:

Till dagens (fredag) möte mot tabelltvåan Falkenbergs FF får IK Brage klara sig utan avstängda duon Benjamin Hjertstrand och Alexander Zetterström.

Hjertstrand fick ett diskutabelt rött kort mot ÖIS, medan Zetterström drog på sig sitt tredje gula. Det betyder att Carlos Garcia med största sannolikhet tar plats i startelvan.

 

Carlos Garcia, som kom från Huddinge IF inför säsongen 2016, har hittills gjort 13 matcher varav sju från start, och i de matcher han fått spelat har han gjort det bra.

Hur tycker du själv att det känts?

-Det är klart man velat spelat mer. Jag tror alla alltid vill spela 90 minuter varje match. Man får försöka bidra på det sättet man kan och hjälpa laget de minuter man är på planen.

 

Brage har skakat av sig 1-4-förlusten mot Örgryte och tittar framåt.

-Det var en tuff match för vår del. Vi fick en dålig start och det tidiga röda kortet hade vi svårt att hämta oss ifrån. Nu har vi gått igenom den matchen och lagt den bakom oss.

-Vi har tränat på som vanligt under veckan och förberett oss inför matchen mot Falkenberg.

 

Trots formsvackan tycker han humöret i truppen är bra.

-Stämningen är oförändrad. Vi är en tight grupp. Självklart har vi diskuterat och gått genom förlustmatcherna. Vi försöker förbättra oss varje dag. Jag måste ändå säga att truppen mår bra. Vi tittar framåt vilket vi har gjort hela året, det är inget som har förändrats bara för att det gått lite tyngre på slutet. Det är bara att fortsätta att arbeta på samma sätt.

 

Vad är det ni i första hand behöver göra för att komma upp ur svackan?

-Vi måste tillbaka till grunderna. Att kriga hårt och vinna dueller. Sedan hjälpa varandra därute och uppträda som ett lag på planen. Det är det som vi måste hitta tillbaka till.

 

Brage var länge med och nosade på en allsvensk kvalplats. Men i och med den senaste tidens resultat har avståndet växt nio poäng upp till AFC Eskilstuna, med sex omgångar kvar. Carlos menar dock att man aldrig pratat om kval och allsvenskan.

-Nej, inte överhuvudtaget. Vi har alltid sett till nästa match. Sedan får vi se efter 30 omgångar, när vi summerar säsongen vart vi hamnar.

 

Han hoppas det är ett taggat och revanschsuget lag som tar Falcon Alkoholfri Arena i besittning på fredag.

-Förhoppningsvis kommer vi att se ett bra Brage. Alla är extremt motiverade och sugna att vinna igen nu efter tre förluster. Det blir ett hungrigt Brage som kliver ut på fredag.

 

Brage har övernattat i Halmstad, innan vidare färd mot Falkenberg sker under dagen.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.