Nyheter Inför GAIS på Gamla Ullevi - Klebér Saarenpää 2018-08-05 Inför GAIS på Gamla Ullevi - Klebér Saarenpää
2018-08-05   Skrivet av:

De senaste dagarna har mycket i IK Brage handlat om anfallaren Simon Alexanderssons flytt till norska Kristansund. Bragetränaren Klebér Saarenpää menar att man tappar en duktig spelare, men tror ändå att man kan få ihop det på ett bra sätt.

-Vi förlorar en duktig forward med fina spetskompetenser. Han har passat bra in i det sätt vi spelar på. Men vi har en bra grupp och det handlar om att laget anpassar sig till varandra och utnyttjar de kompetenser vi har så vi blir så effektiva som möjligt.

 

Simon Alexandersson, som närmast kom från AFC Eskilstuna, hann med att göra åtta mål och tre assists på 16 matcher i grönvitt. Ett utmärkt facit för 25-åringen som vi nu önskar lycka till i norska Kristansund.

-Vi tappar en duktig spelare, men det kommer bli bra ändå, säger Saarenpää som menar att det inte kommer bli några större taktiska förändringar i anfallsspelet.

-Det kommer bli små nyanser. Vi har hela tiden byggt upp hela spelidén kring roller och det kommer bli detsamma. Vem som spelar på de olika positionerna, kommer att göra det till sin roll. Sedan ska vi utnyttja spetskompetensen hos varje individ.

 

Samuel Aziz, som gjort tio inhopp hittills, är ett alternativ som ersättare för Alexandersson i anfallet.

-Vi får utnyttja hans styrkor på ett annat sätt än vad vi skulle gjort med Simon, säger Klebér.

 

GAIS är ett av seriens mest sevärda lag när man får spelet att stämma. Målfarligast är Edin Hamidovic och Jesper Jonasson Westermark med 6 mål vardera. Under sommarfönstret har man också förstärkt anfallet med Karl Bohm, närmast från BK Häcken.

-De är ett väldigt tekniskt skickligt lag med passningsskickliga spelare. De har en otrolig rörelse i sitt anfallsspel. Där ligger deras absoluta styrka.

 

Vilken spelare tycker du sticker ut extra i GAIS?

-Det finns många duktiga spelare. Men Marcus Bergholtz är extremt viktig för dem. Han är en väldigt duktig spelare som jag uppskattar.

 

Brage började resan ner till Göteborg redan under söndagen.

-Vi kommer att ha ett träningspass på gräs i Göteborg i dag (söndag), för att vänja oss att det är gräsmatch. Sedan kommer vi att aktivera oss under måndagen för att inte somna in. Det kommer bli bra, vi kommer få lugn och ro och maximala förutsättningar för att prestera bra.

 

Att spela på Gamla Ullevi, där publiksnittet ligger på fina 4150, blir en ny erfarenhet för flera av spelarna.

-Det är en bra fotbollsarena och det kommer bli kul med mycket publik. Det är en bra gräsmatta och det finns alla förutsättningar att kunna njuta av fotboll.

 

Bragetränaren hoppas att man kan fokusera hundra procent på matchen och lägga senaste tidens händelser åt sidan.

-Det viktigaste blir att inte grubbla så mycket. Vi har jobbat med ett koncept som funkat bra för oss. Det är bara att gå tillbaka till basic och göra det jobb som krävs som alla vet om. Det är klyschor, men svårare än så är det inte. Sedan får vi acceptera förutsättningarna som de är just nu.

 

Enda frågetecknet i truppen är försvarsspelaren Simon Stenberg, som har haft problem med sätesmuskeln, men som följer med till Göteborg.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.