Nyheter Inför genrepet Brage mot Djurgården 2021-04-04 Inför genrepet Brage mot Djurgården
2021-04-04   Skrivet av:

För Brage återstår nu bara en träningsmatch, innan seriepremiären mot Akropolis IF den 11 april. Imorgon, måndag, kl. 14.00 tar vårt grönvita gäng emot allsvenska Djurgårdens IF hemma på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen. Huvudtränare Klebér Saarenpää ger sin syn på den kommande matchen, skadeläget och försäsongen.

Det här blir andra gången som Brage ställs mot Djurgården under försäsongen. Tidigare i år möttes lagen i Svenska cupens gruppspel. Mötet slutade med en 0-1-förlust för Brage. Klebér Saarenpää tror på en bättre prestation på måndag.

 

– Vi har kommit längre i vår process nu. Jag tycker att vi är bättre rustade till att hantera olika delar och skeenden i en match idag. Jag är förhoppningsfull om att vi ska stå för en bättre prestation den här gången.

 

– Vi ska dock komma ihåg att vi möter samma klubb, men jag utgår från att vi kommer att ställas mot helt andra spelare den här gången. Djurgården har en viktig cup-match idag, söndag [4 april], och de spelare som inte får speltid kommer att mönstras mot oss på måndag.

 

Klebér Saarenpää är nöjd med den försäsong som Brage har stått för, trots en del motgångar.

 

– Jag är hyfsat nöjd med vår försäsong. I en utopi är alla spelare friska och krya, alla får spela och allt rullar på. Så har det inte sett ut. Samtidigt kan man behöva lite motgångar på en försäsong, så att man inte luras att tro att allt är tiptop. Vi har varit tvungna att testa oss fram i olika lägen, vilket jag tycker är sunt.

 

–  Vi har haft vissa spelare borta, som vi önskar att vi hade haft tillgängliga och kunnat spela. Ser vi till våra förutsättningar så är vi så väl rustade och förberedda som vi kan vara. Jag skulle inte kunna önska så mycket mer i det läget som vi befinner oss i.

 

Flera spelare har missat stora delar av försäsongen på grund av skador. Nu börjar dock skadeläget att ljusna en aning för Brage.

 

– Viktor [Frodig] och Douglas [Karlberg] har varit på plats de senaste träningarna. Bara att de är närvarande har varit ett stort steg framåt för dem. Seth [Kanteh Hellberg] har sakta men säkert börjat att ta steg i rätt riktning, efter en långvarig frånvaro. Han har en lång bit kvar till att bli redo för matchspel, men det går absolut åt rätt håll. Tyvärr har det inte gått som vi har önskat för André [Reinholdsson] som inte har kunnat följa utsatt rehabplan.

 

Fem punkter inför Djurgården:

 

●      I måndags deltog huvudtränare Klebér Saarenpää på Uppsnack Superettan, där tränare, spelare och aktiva i fotbollssverige diskuterade den kommande Superettansäsongen. Programmet går att se på Discovery+ här.

 

●      Brage ställdes mot Djurgården i Svenska cupen Grupp 4. Mötet slutade med en 1-0-vinst för Djurgården som kom att vinna gruppen efter tre raka segrar.

 

●      Hittills i år har 9 olika Bragespelare hittat nätet. Anton Lundin har stått för flest mål (2).

 

●      Djurgårdens senaste träningsmatch innebar en 3-0-vinst över Östersunds FK.

 

●      Idag spelade Djurgården mot Hammarby IF i semifinalen av Svenska cupen, vilka de förlorade med 0-1. Hammarby gör därmed upp om titeln tillsammans med finalklara BK Häcken.

 

Bragetruppen i genrepet: Adrian Engdahl (Mv.), Nathan Mavila, Alexander Zetterström, Lukas Hiltunen, Mattias Liljestrand, Adil Titi, Pontus Hindrikes, Moses Makasi, André Kamp, Oscar Lundin, Bjarni Mark Antonsson, Anton Lundin, Leo Pllana, Noa Williams, Alexander Johansson, Niklas Söderberg, Yassin Hawat, Ayub Mohamed, Georg Hemberg (Mv.), Roni Hajo, Roni Said.

 

Frånvarande: Douglas Karlberg, Seth Kanteh Hellberg, André Reinholdsson, Viktor Frodig, Robbin Sellin.

 

Matchen startar kl.14:00 och du ser den via Discovery +. Teckna ditt abonnemang till specialpris här där du får tillgång till Discovery + Total årspaket för endast 199kr/månad (ord. pris 299kr/månad), samtidigt som IK Brage får kick-back tillbaka på varje nytecknat abonnemang.

 

Textförfattare: Oliver Tommos Jernberg


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.