Nyheter 2014-03-28 Inför GIF Sundsvall – IK Brage Inför GIF Sundsvall – IK Brage Domnarvallen
2014-03-28   Skrivet av:

Imorgon spelar IK Brage träningsmatch mot GIF Sundsvall på bortaplan. Tränaren Bo Wålemark berättar att det är dags för killarna att visa att de vill ha en plats i startelvan. På lördag är det en viktig match för IK Brage och det är just i de här matcherna, där man möter ett lag som har kommit längre i sin utveckling, som man ska ta lärdomar av. Inför slutspurten av försäsongen.

 

 

En ny träningsmatch ska rulla igång och för tränaren Bo Wålemark blir det en chans att se vilka spelare som ligger nära en startplats när seriepremiären drar igång den 21 april. Brage kommer att ställa upp med de spelare som är friska och som är i bäst form just nu. Inför den här matchen så ska man inte byta plats och sätta spelare på ovana positioner. Det var ett experiment Bo gjorde inför förra träningsmatchen vilket inte gick hem, konstaterar Bo Wålemark.

 

Denna vecka har spelarna slipat på det egna anfallsspelet och tränat på att bli effektivare i den sista tredjedelen.  Just anfallsspelet fungerade inte bra i förra matchen och därför har man valt att ta med sig det och lagt fokus på den biten.

 

Skademässigt ser det inte så ljust ut för tillfället i laget. Adam Gradén, som bröt fingret i senaste matchen, kommer inte att spela mot Sundsvall. Det sägs att Adams finger inte behöver opereras eftersom det läker fint, men läkningen av fingret kan förvärras om han spelar för tidigt. Laget har bekymmer med skador och många spelare har saknats på träningarna denna vecka. Bosse berättar att det inte har varit en vanlig vecka och det blir svårt att hålla i träningspassen när väldigt många spelare är otillgängliga på träningarna.

 

Kushtrim Maholli som har provspelat med Brage i tre dagar och hunnit med att spela en träningsmatch har nu han återvänt till sin klubb. Kushtrim visade fina kvalitéer och Brage fortsätter att hålla ett öga på honom, men det är oklart om Kushtrim får en plats i truppen, avslutar Bo med.

 

 

GIF Sundsvall är ett bra fotbollslag och är starka på hemmaplan, Norrporten Arena. De var väldigt nära att ta sig upp till Allsvenskan i fjol men norrlänningarna misslyckades i kvalet dit. Majoriteten förväntar sig att de ska vinna serien. I GIF Sundsvall finns det personer i klubben med anknytning till IK Brage som till exempel Robbin Sellin, Johan Eklund och Joel Cedergren. Dialogerna med norrlandslaget genom åren har varit positiva.  GIF Sundsvall är ett lag med erfarna spelare och det finns en lång kontinuitet i laget. Jämfört med IK Brage har de kommit längre med att skapa en stark stomme i laget och de har en färdigbyggd spelfilosofi. Motståndarna har många erfarna spelare i sin trupp som har funnits i laget en längre tid.


Lämna kommentarer

Matchfakta

Avspark: Lör 3/29 kl 15:00

Arena: Norrporten Arena

Skadelistan Brage:

Daniel Åkervall

Markus Kellokumpu

Viktor Ekervik Eriksson

Daniel Björkman

Adam Gradén

Oscar Andersson

Gustav Nordkvistsociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.