Nyheter 2013-09-01 Inför Hammarby-IKB Inför Hammarby-IKB
2013-09-01   Skrivet av:

Premiär för Brage att spela på Tele2 Arena när man måndagen den 2 september möter Bajen.

 

Inför årets säsong hörde Hammarby som vanligt till en av favoriterna till avancemang till Allsvenskan. Laget har inte infriat förhoppningarna utan ligger idag i mitten av tabellen med sina 31 poäng. Troligen är steget till kvalplats för långt. Under säsongen har man varvat bottennapp med riktigt bra prestationer. Dock har man bara tagit 3 av sina 8 segrar på hemmaplan och ingen på nya arenan. Ett riktigt antiklimax blev premiärmatchen på nya arenan när man spelade 0-0 mot Örgryte inför nästan 30 000 människor.

 

Liksom Brage har Hammarby haft en del turbulens inom klubben. Bland annat fick tränare Gregg Berhalter lämna efter 15 omgångar och ersattes av Thomas Dennerby.

 

I Brage är Ryan Gilligan och Daniel Åkervall avstängda sedan de drog på sig var sitt rött kort i matchen mot Värnamo. Istället får troligen fler av de yngre spelarna kliva in och ta ansvar. Redan nu har Stefan Lindmark, Marcus Bergström, Alexander Zetterström och Anton Lundin gjort bestående avtryck i startelvan. Återväxten i klubben är det absolut inget fel på.

Tim Markström kommer inte att vakta Brages mål eftersom han är hos Brage på lån från just Hammarby. Därför kommer Brages nyförvärv på målvaktssidan, Emil Magnusson, att göra Superettadebut.

 

Hammarby kommer att kämpa för att ta sin första seger på nya hemmaarenan. Brage kommer att kriga för årets andra vinst. Troligen en både rolig och spännande drabbning.


Lämna kommentarer

Information

Avspark:
Måndag 2/9 19.00

 

Arena:
Tele2 Arena – karta

 

Avstängda Brage:

Ryan Gilligan, Daniel Åkervall

 

Domare:
Nermin Cisic

 

Följ matchen:

WebTV
Webradio
Livescore

 

Motståndarnas sajt:
www.hammarbyfotboll.se • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.