Nyheter Inför IK Brage - Nordvärmlands FF 2014-03-20 Inför IK Brage - Nordvärmlands FF
2014-03-20   Skrivet av:

Efter en försäsong med bara en förlust så väntar Nordvärmland för IK Brage. I en intervju inför mötet med Nordvärmland understryker Tränaren Bo Wålemark hur avgörande det är att IK Brage sätter sitt egna spel. Under matcherna där man har tillåtits att spela sitt egna spel ger man inte mycket andrum till sina motståndare.

Efter en intensiv träningsperiod och matchande så här på försäsongen så finns det en del småskavanker i truppen.Däremot ska det inte vara några allvarliga skador utan Brage kommer ställa upp med en stark trupp till morgondagens match med undantag av några få spelare som är långtidsskadade.  Jag fångade Bosses uppmärksamhet en förmiddag på Domnarsvallen för att höra hans tankar inför matchen mot Nordvärmland.

 

Nästa motståndare på schemat att se fram emot blir mot Nordvärmland. Hur går dina tankar inför matchen?

–  Mina tankar är att vi får en så bra träningsvecka som möjligt och tisdag, torsdag har vi dubbla pass. Jag kommer att ta hit några provspelare under veckan och låta de få träna med oss. Men för att återgå till matchen då, så är det viktigt att skapa bättre kvalité på det egna spelet och att ge killarna de bästa möjligheterna att utvecklas så mycket som möjligt och att vi kan höja oss vecka för vecka. Jag har under veckan satt anfallsspelet i fokus för att i de sekvenserna av matcherna måste vi bli bättre och jag vet att killarna inte heller är nöjda med kvalitén de har visat. Jag kunde se fina intentioner och en förändring i vårt anfallsspel den här veckan och som jag även kunde se spår av under förra träningsmatchen så låt oss behålla det och förbättra det säger en nöjd Bo Wålemark.

 

Under matchen mot Nordvärmland vill han se mer utav killarna och angående de yngre spelarna så måste de våga ta för sig mer. Den ideala matchbilden skulle vara om IK Brage kunde utmana motståndarnas försvar och få fler bollar bakom deras backlinje. En smidigare kommunikation mellan mittfältet och anfallarna efterlyser Bosse. I det defensiva arbetet vill man vara mer delaktiga att hitta fina passningar som sätter bollen i rullning fortare och att bli bättre på att bryta spelet när motståndarna befinner sig i farliga områden.

 

Hos motståndarlaget Nordvärmland så bör jag rapportera att de har en välkänd profil vid namn Milenko Vukcevic. Han blev känd  för sina kontroversiella strategier i Degerfors IF och all uppmärksamhet i medierna, där han fick stå emot massvis med negativ kritik för att han var en tränare som inte var rädd att göra stora förändringar. Sedan skulle han bli större än så efter att ha motbevisat alla negativa röster och bevisat att en ommöblering i Degerfors IF var ett lyckat drag eftersom hans dåvarande lag krigade sig upp och vann serien.

 

Nordvärmland befinner sig i division 2 norra Götaland och har haft en fantastisk resa bakom sig prestationsmässigt. Laget är landsbygdens stolthet och fotbollslaget är det gemensamma intresset i orten. Laget befann sig i division 5 för bara några år sedan. Tack vare att man startade en entreprenadverksamhet så har Nordvärmland kunnat haft råd med nyförvärv och fått sina spelare att stanna. Det krävs ett gemensamt engagemang för att få det att gå runt och I en artikel från SVT Sport diskuteras det att landsbyggden gynnas av Nordvärmlands framgångar. För en vecka sedan så spelade Nordvärmland en träningsmatch mot IFK Ölme och där man gjorde en imponerande insats. Nordvärmland gjorde en blek första halvlek som slutade 0-2 och till andra halvlek gjorde man kloka förändringar. Det skulle leda till en uppmärksammad vändning där man gjorde fem mål under andra halvlek och vann matchen med 5-2.

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.