Nyheter 2020-06-21 Inför IK Brage vs. GIF Sundsvall Inför IK Brage vs. GIF Sundsvall
2020-06-21   Skrivet av:

På måndag är det dags för hemmapremiär för IK Brage när ex-allsvenska GIF Sundsvall väntar på Domnarvsvallen, vilket ger chans till revansch för grönvitt.

-Vi var inte nöjda senast. Det var ingen som var nöjd. Förhoppningsvis kommer det ge någon procent extra. Att man känner att man vill motbevisa och göra om det på ett bättre sätt mot Sundsvall, säger Brages assisterande tränare William Bergendahl inför matchen.

 

Hur gör ni för att ladda om efter insatsen senast?

-Det är samma som vanligt. Vi har gjort en noggrann analys av den förra matchen och kommit överens om vad som var mindre bra, och börjat förbereda oss för nästa match helt enkelt, säger Bergendahl.

 

I matchen mot Degerfors fick mittfältaren André Kamp förtroendet från start.

-Från början hade jag egentligen inte väntat mig att få starta, säger 21-åringen som kom från Kristianstads FF inför säsongen 2018, och som i fjol fanns med i startelvan fyra gånger.

-Det är bara att försöka göra det så bra som möjligt när man tränar, så tar Klebér ut det lag som han tror kommer vinna matchen åt oss, säger Kamp.

 

Hur kändes det för egen del mot Degerfors?

-Det var kul att få spela, även om matchen inte gick så bra. Det är inte någon som gör en speciellt bra match tyvärr. Alla måste ta ett steg framåt och bli bättre helt enkelt om vi ska bli bättre som lag, menar Brages nummer 16.

 

William Bergendahl känner sig trygg, även om laget inte stod att känna igen i matchen på Stora Valla.

-Det finns ingen anledning att oroa sig inför framtiden. Vi var givetvis inte nöjda med den matchen. Det var en mindre bra prestation, helt klart. Vi försöker rätta till de saker som inte funkade, och försöker göra det bättre nästa gång helt enkelt. Det är bara en match, och den är glömd nu.

 

Även André Kamp är inne på samma spår, och är medveten om att man måste höja sig flera klasser, för att få med sig ett bra resultat på måndag.

-Det är många saker vi måste göra bättre. Vi måste röra på oss mer både i offensiven och defensiven och ta mer högintensiva löpningar för varandra. Sedan bara tro på det vi har gjort de senaste åren. Vi har spelat bra fotboll och ska fortsätta göra det. Gå tillbaka till våra grunder och jobba med de sakerna. Löpa och hjälpa varandra så mycket som möjligt.

 

Brage och GIF Sundsvall har inte mötts på flera år i seriesammanhang. Senast var säsongen 2013 i Superettan. Bergendahl har lagt ner flera timmar för att videoanalysera motståndarna och är inne på att det är tufft motstånd som väntar.

-Vi har som vanligt tittat på dem. Det är ett bra lag. Vi får se om deras forward (Pontus Engblom) hinner tillbaka, han fick en kraftig smäll. Det är en duktig spelare, men de har flera duktiga, som deras spanjor (Juanjo Ciércoles) på det centrala mittfältet. Han är med i deras speluppbyggnad och mycket går genom honom. Sedan har de löpstarka centrala spelare i Oliver Berg och Johan Blomberg, som spelat på högre nivå. Ett rutinerat, stabilt gäng rakt igenom.

 

På skadelistan hos gästerna finns försvarsspelaren Albin Ekström (knä). Anfallaren Pontus Engblom, som fick en stukning i mötet mot UFC och fick kliva av, är ett frågetecken.

 

Giffarna inledde säsongen med en 3-1-seger mot Umeå FC hemma på NP3 Arena, i en match där gästerna enligt den officiella statistiken vann avsluten med 22-5 och hade tre bollar i virket. Men tränare Henrik Åhnstrand menar att siffrorna inte ger en helt korrekt bild.  

-Över hälften av dem var på fasta situationer. Och så räknade de inte alla våra avslut som var sju.

 

Såklart gladdes han efteråt över de tre poängen trots att prestationen inte var hundraprocentig.

-Vi är jättenöjda att vi vann matchen oavsett hur det såg ut. Grabbarna jobbade hårt.

 

Åhnstrand har all respekt för Brage som han menar är ett väldigt bra lag med en tydlig spelidé och att man själva måste höja sig ett snäpp från premiären.

-De är konsekventa i sitt anfalls- och försvarsspel. Som lag måste vi prestera bättre än vad vi gjorde mot Umeå för att ha en chans. Jag tror det blir en rolig match att titta på med två lag som vill spela fotboll.

 

Bragetränaren William Bergendahl har en god känsla inför hemmapremiären.

-Kul att få spela match på Domnarvsvallen igen. Det var ett tag sedan. Så det ser vi verkligen fram emot.

 

André Kamp menar också att det ska bli skönt  att vara tillbaka på ”Vallen” och konstgräset.

-Vi är ett lag som trivs bättre på konstgräs och vår hemmaplan. Men även Sundsvall spelar på konstgräs, så det blir nog en jämn match.

 

Han vill dock inte skylla förlusten senast på underlaget.

-Jag trivs bäst med konstgräs, det tror jag alla gör, men vi ska kunna hantera gräs också så det är inte det som är problemet.

 

Brage har sedan tidigare på skadelistan målvakten Peter Rosendal och anfallaren Jonathan Lundbäck. Sedan är det frågetecken för försvarsspelaren Pontus Hindrikes samt mittfältarna Seth Kanteh Hellberg, Kristian Andersen och Bjarni Mark Antonsson.

 

Matchen startar kl.19:00. I och med rådande omständigheter så är ingen publik tillåten på arenan, vilket gör att vi inte får ha er fantastiska grönvita supportrar på plats. 

 

Ni ser istället matchen via Dplay och tecknar ert abonnemang här.

 

Passa även på att visa ert stöd genom att köpa en soffbiljett. Senast sålde vi 65 st soffbiljetter. Kan vi nå över 100 i hemmapremiären? Köp din soffbiljett här.

 

Tillsammans är vi IK Brage!

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.