Nyheter 2013-05-07 Inför IKB-Hammarby Inför IKB-Hammarby
2013-05-07   Skrivet av:

Dags för den första av några förväntade stormatcher på Vallen

Hammarby är ett lag som ofta drar storpublik, så också den här gången. Förhandsförsäljningen pågår för fullt. Inför säsongen var det många som tippade Hammarby som ett av topplagen med stor chans till avancemang till Allsvenskan. Hittills ligger laget på en 5:e plats med 8 poäng och har inte riktigt levt upp till fansens förväntningar. Storstjärnan Kennedy Bakircioglu har varit skadad och inte kunnat medverka fullt ut i de senaste matcherna. Senast mot Assyriska tvingades han kliva av efter en halvlek.

 

– Hammarby tillhör ju alltid favoriterna och satsar för att gå upp i Allsvenskan, säger Conny Karlsson. Det blir alltid en speciellt atmosfär i matcherna mot dem, med storpublik och allt runt omkring. Det trevligt och positivt, det är ju så man vill att det ska vara.

 

I Bragelägret kommer 18 spelare att tas ut i truppen. Dulee Johnson är tillbaka efter sin avstängning. För Dembas del är läget fortfarande osäkert. Han har tränat något under veckan och kan möjligen vara med i truppen. Är dock troligtvis ingen startspelare. Patrik Carlgrens superräddningar mot Värnamo har etsat sig fast på näthinnan, han får gärna göra några fler sådana mot Bajen.

 

Förra säsongens möten slutade med vinst för Hammarby vid bägge tillfällena. På Vallen vann Stockholmslaget med 2-0 och på Söderstadion blev det 3-1 efter att Kennedy dominerat mittfältet totalt och också låg bakom samtliga mål. Men det är historia, nu är det nu. Dags för våra grönvita krigare att visa var skåpet ska stå.


Lämna kommentarer

Information

Avspark:
Torsdag 9/5 17.00

 

Arena:
Domnarvsvallen – karta

 

Domare:
Dragan Banjac

 

Uppladdning:
Brages supportrar träffas vid Engelska Puben 14.00

 

Följ matchen:
Matchen sänds i TV4 Sport
Webradio
Livescore

 

Motståndarnas sajt:
www.hammarbyfotboll.sesociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.