Nyheter Inför Jönköpings Södra Gwargis tankar 2018-05-04 Inför Jönköpings Södra Gwargis tankar
2018-05-04   Skrivet av:

I tisdags presenterade sig 17-årige Jönköping Södra talangen Peter Gwargis för den stora allmänheten, när han med en vacker frispark avgjorde bortamötet mot Norrby IF med sitt 2-1-mål.
-Det har varit mycket snack om det där målet. Jag har lagt mycket extra träning på de lägena. Så när läget kom, var det bara att ta den, och lägga dit den. 

 

 

Efter 13 matcher utan seger, spräckte äntligen Jönköping Södra den dystra statistiken, när man med säsongens första trepoängare besegrade Norrby IF med 2-1 på Borås Arena. En av planens främsta aktörer var Peter Gwargis, som med sin kreativitet stod för ett moget spel. Ändå tycker den U16-landslagsmeriterade spelaren, att det inte var hans bästa match i superettan.
-Jag tycker min match mot Öster var mycket bättre. Jag bidrog mer offensivt och skapade mer chanser då. Så matchen mot ÖIF ligger högst upp, och den mot Norrby tätt bakom.

 

 

Peter Gwargis visade några gånger under matchen, upp ett bra kombinationsspel tillsammans med tidigare Bragespelaren Alexander Jallow. Det var också Gwargis som spelade fram Jallow, till dennes 0-1.
-Han har sagt att det ska bli kul att möta gamla grabbar och sånt, och han längtar till matchen, så mycket annat har han inte sagt, säger Peter om uppsnacket som Alexander Jallow haft under veckan, inför lördagens möte mot sitt gamla lag.

 

 

Förra säsongen tillbringade Peter Gwargis i division 1-klubben Husqvarna FF. Även om det fanns andra klubbar som var intresserade av hans tjänster i år, så skrev han i vintras på ett 3-årskontrakt med J-Södra. Några problem att smälta in laget, har det inte varit.
-Jag har kommit in ganska snabbt i laget. Alla välkomnande mig mycket bra. Jag trivs väldigt bra socialt och allt funkar.

 

Jönköpings svaga och turbulenta säsongsinledning har säkert inte gått någon oförmärkt förbi. Efter tre omgång fick tränaren Jörgen Wålemark gå. In som ny tränare kom Stefan Jörgensen, tillsammans med managern Christer Persson. I den andra matchen för den nya ledarkonstellationen, kom också första segern.
-Det var faktiskt inte en sådan svår omställning med nya tränare. Man accepterade det snabbt. Man får lägga fokus på rätt saker, och se det positiva i det, och fortsätta jobba.

 

Hur mycket annorlunda tycker du ni spelar, med Stefan och Christer?
-Det är helt annan fotboll vi spelar nu, och vi har fått tillbaka det gamla tänket i Södra.

 

Under tiden i Husqvarna så fanns det utländsk media som kallade Peter Gwargis för ”nye Mesut Özil”. Som 15-åring var han över i Holland och fick träna med Feyenoords U17- och U19-lag.
-Jag har ingen kontakt med dem längre. Jag var där en vecka, och sedan ville de ha dit mig en vecka till. Så det blev två veckor sammanlagt.
Du har en bra vänsterfot. Vad skulle säga du bidrar med på fotbollsplanen?
-Jag skapar lugn i spelet. Jag vill ha mycket boll, och är bolltrygg. Jag kan skapa offensiva chanser, och är kreativ däruppe. Sedan spelar det ingen roll, om jag får spela, på vilken position det blir. Det är inget jag tänker på.

 

På lördag kl 18:00 när matchen mot Brage startar på Stadsparksvallen, är det en motståndare han inte har någon jättekoll på.
-Jag har inte hört så mycket om Brage. Jag har inte så stor koll på den här serien. Ser man i tabellen, och de resultat de haft, så verkar de verkar de vara ett bra motstånd. Det ska bli kul att möta dem. Det är alltid roligt att möta bra lag. Det är bara att kämpa på, och spela vidare, och försöka ta tre poäng i matchen.

 

Även om Peter Gwargis kommer från senaste matchen med ett toppbetyg, så känner han sig inte säker på en plats i startelvan.
-Jag har inte hört någonting om jag får spela. Det är en ny vecka. Den här veckan kan någon annan ta platsen från mig. Det är bara kämpa hårt på träningarna.
Får vi se ett lika fint frisparksmål som senast, från din sida, på lördag?
-Får vi det läget, så hoppas jag på det, skrattar Peter Gwargis avslutningsvis.

 

Jönköping har haft mycket skador under säsongsstarten. Mot Norrby IF saknades sex ordinarie spelare. Senast uppsatt på skadelistan var backen Anton Liljenbäck (överbelastning) som dock kan vara tillbaka mot Brage. Backarna Erik Moberg (ledband) och Tom Siwe (lårmuskel), samt mittfältaren Axel Lindahl (ledband) har tränat men är osäkra till start. Anfallaren Tommy Thelin och backen/mittfältaren Joakim Karlsson förväntas vara borta en längre tid.

 

/Per Lindgren.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.